Jade Ei vijfdaagse in Havelte

Het grote verschil tussen spanning en opwinding is adem

Tao en Tantra voor vrouwen

Wil jij in contact staan met je gevoel en intuïtie, zonder overspoeld te worden door je emoties? Werken met het Jade Ei geeft een diepe gronding in je buik, bekkenbodem en je Yoni.

In deze vijfdaagse combineren we Tantrische onderzoeksvormen en meditaties met Taoïstische kennis en technieken. Centraal staat het leren werken met het Jade Ei; een beoefening speciaal voor vrouwen, waarbij ze een stenen eitje inbrengt in haar Yoni. Door deze beoefening nodig je meer gevoeligheid, aanwezigheid en genot uit in je Yoni.

Er zijn heel veel redenen om ons terug te trekken uit onze Yoni of spanning te maken in dit gebied. Mogelijk heb je daar al een aantal dingen over gezien in de dialoog met je Yoni, die je deed in de introductiegroep. Los van de pijn van het gemis aan contact met één van onze meest intieme lichaamsdelen, kun je ook last krijgen van fysieke verschijnselen zoals on- of overgevoeligheid, slapte of juist overspanning in je bekkenbodem, vaginale droogte of pijn bij aanraking.

De helende techniek van het Jade Ei helpt je om de tonus van je Yoni te verbeteren, spanning af te voeren en meer stroming in het hele gebied toe te laten. In de taoïstische traditie wordt er gewerkt met de energie van je Yoni waarmee je, net als in acupunctuur, de natuurlijke heling van andere organen in je lichaam kan stimuleren.

Wat mogelijk gaat stromen

Naast de technische kennis en beoefening zal er ook ruimte zijn om te werken met wat wordt aangeraakt wanneer je seksuele energie gaat stromen. Werken met het Jade Ei doe je op jezelf, zonder partner. Daardoor krijg je alle rust en ruimte om je seksuele energie helemaal voor jezelf te ervaren, zonder enige druk om haar strategisch in te zetten voor je relatie.

We zullen speciale aandacht brengen bij de verbinding tussen je hart en je Yoni. Waarbij we onze adem en de stem gebruiken om de subtiele verbinding tussen onze keel en je Yoni wakker te maken. Dit kan je ervaring van de verschillende oefeningen verdiepen en versterken.

Wanneer de liefde en gevoeligheid van je hart wordt aangeraakt door je seksuele energie, kan je in contact komen met een diep gevoel van vrouwelijke kracht en essentie. Als opwinding zich mengt met liefde, wordt je seksuele energie lichter en makkelijker toe te laten. Ook de grotere aarding die het Jade Ei je geeft in je bekkengebied, draagt bij aan het kunnen toelaten van meer energie en meer opwinding in je lichaam.

Wanneer je die energie niet vasthoudt of ontlaadt- en je blijft aanwezig terwijl je diep door ademt: dan komt het veelbesproken vallei orgasme binnen bereik.

 

 

Praktische informatie

Deze groep wordt gegeven door Martina Gijsbers en co-trainer Martine Boerstra in het Centrum Meeuwenveen in Havelte.

We beginnen op dinsdagavond om 19:30 uur; je bent welkom vanaf 18:00 uur. Op zondagmiddag eindigen we om 17.00 uur.

Hoewel deze retraite maar kort duurt, is ze mogelijk heel openend. Als het je lukt aansluitend op de retraite nog een (halve) dag vrij te nemen, dan zal je daar veel plezier van hebben.

De prijs is inclusief een Jade Ei.

Bij inschrijving verbind je je aan onze annuleringsvoorwaarden.

Over Martina
Martina heeft na een zware bekkeninstabiliteit leren werken met het Jade Ei. Ze verweeft verschillende tradities in haar Jade Ei workshops - uit de Qi Gong, Healing Tao en de Tantrische beoefeningen van het Centrum voor Tantra.

Over Martine
Martine leerde met het Jade Ei werken in de Healing Tao, en zal verder dit weekend verrijken vanuit haar achtergrond als pianiste en zangeres met muziek, adem- en stemwerk.

Wachtlijst

Let op: inmiddels is de groep van juni 2024 vol. Je kunt je wel aanmelden via de site en we zullen je dan op deze wachtlijst plaatsen. De annuleringsvoorwaarden zijn dan nog niet van toepassing. De ervaring leert dat er regelmatig verloop is in de deelnemerslijst door annuleringen. Mocht er plaats voor je vrijkomen, dan nemen we meteen contact op en kun je ons laten weten of je nog deel kan en wil nemen.

Je kunt je wel al inschrijven voor de groep in 2025.

Als je bericht wilt ontvangen zodra de inschrijving voor de Jade Ei retraite in 2026 (15 - 22 mei 2026, planning onder voorbehoud) is geopend, dan kan je hier je naam en mailadres doorgeven.Meer vervolggroepen:

Aanraken
Jong Tantra Weekend
Leven en Dood
Linkinggroep
Overgave
Seks & Ruimte
Tantra in Relatie
Vloeibaarheid in Aanraking
Zeilgroep

Datum
25-06-2024 t/m 30-06-2024
06-06-2025 t/m 11-06-2025

Staf
Martina Roos Gijsbers
Martine Boerstra

Locatie
Meeuwenveen – Havelte

Kosten voor deze groep (Afhankelijk van de datum) (p.p)
€ 1295,- (incl. € 167,43 btw)
€ 1340,- (incl. € 172,97 btw)

Opbouw van deze kosten:

Kosten training (Afhankelijk van de datum) (p.p)
€ 665,- (incl. € 115,41 btw)
€ 685,- (incl. € 118,88 btw)

Kosten verblijf (Afhankelijk van de datum) (p.p)
€ 630,- (incl. € 52,02 btw)
€ 655,- (incl. € 54,08 btw)

8

Het is zó goed voor me geweest, om me gedragen te weten door deze vrouwelijke energie in mij, in jou en in al die vrouwen.

Marlies

In alle veiligheid en gedragen door 'het veld' ontdekte ik de ruimte in mezelf. Flying high en falling low, en daarbij aanwezig blijven. Wat een rijkdom....

Dinne

Ik voel me geraakt door de wijsheid uit onvermoede, oude bronnen; de diepte van het veld en de bereidheid van de vrouwen.
Het weekend heeft mij in mijn vrouw-zijn gesterkt, in het dagelijks leven kan ik het blijven voelen: ‘Ik Ben’.

Belinda

Ik merk dat de intimiteit met mezelf vergroot als ik het Jade eitje gebruik. Ik ben vriendelijker en zachter naar buiten toe.

Ellen

Ik dij nog uit in de nieuwe ruimte, wat een heerlijkheid! Vrijen heeft ook een geheel nieuwe dimensie met mijn 'nieuwe yoni'. Zooooo fijn om te delen met mijn partner. Echt de kers op de taart na een periode van veel worstelen en zoeken binnen onze relatie'.

Dinne

Mijn eitje en ik ontwikkelen een steeds diepere vriendschap, wat voor een deel te danken is aan Martina's enthousiasme, wijsheid en humor. Haar betrokkenheid is elke keer weer yoni- en en hartverwarmend.

Corien

Het oefenen met het jade eitje vond ik geweldig. Er ging een wereld open voor me. Het was verrukkelijk.

Ellen

Wat een goeie opbouw en heldere teachings. Gisteren voelde ik me zoooo ontzettend levendig en vrolijk, ik heb zo vaak gelachen en fijn met mijn lief gedeeld.

Anemoon