Jong Tantra Weekend

Twee keer per jaar een weekend voor Jong Tantrika's

Intimi-tijd

Dit weekend gaan we tijd maken voor intimiteit. Nogal een onderwerp in Corona-tijd, met haar 1,5 meter samenleving. Hoe gaan we dat doen terwijl er RIVM-maatregelen van kracht zijn?
De tantrische opvatting van intimiteit biedt juíst in deze tijd waarin fysieke intimiteit met anderen minder vanzelfsprekend is, meer diepgang. In tantra begint intimiteit namelijk bij jezelf. In JA zeggen tegen alles wat je ervaart. Dichtbij je ervaring te zijn. Te luisteren naar jezelf, gevoelig te zijn naar jezelf, vriendelijk te zijn naar jezelf. Intiem-zijn is misschien wel de kern van tantra.
Alles is de moeite waard om dichtbij te zijn, want het is een ingang tot je eigen diepte. Als je echt omarmt wat je ervaart, leef je het leven in al haar volheid. Zo ervaren we het 'goddelijke' op aarde.
Het is best een radicale stap, om elke millimeter van je ervaring te verwelkomen - elke millimeter onzekerheid, genot, jaloezie, grootsheid, frustratie…

Deze houding van intimiteit vraagt oefening. Onze neiging om onszelf te behandelen als een soort verbeterproject is behoorlijk sterk. En vaak proberen we toch ergens subtiel (of minder subtiel 😉 ) om onze ervaring te veranderen, of weg te krijgen, of op te leuken. Zeker wanneer we intiem willen zijn met anderen, is het best lastig om intiem te blijven met onszelf - onszelf niet te verlaten, aan te passen, te forceren.
Als dat gebeurt, gaat er niks mis. Maar áls je kunt ontspannen in welke ervaring dan ook, als je jezelf met rust laat, als je écht aanwezig kunt zijn in wat je meemaakt, ga je je levendiger voelen, stromender, stralender. Het kan voelen als eindelijk thuiskomen. En misschien is dit wel vrijheid: zonder voor-  of afkeur, eenvoudigweg meemaken wat je ervaart.

Daar gaan we dit weekend tijd voor maken - tijd voor intimiteit. We gaan oefenen met verwelkomen, met ruimte maken. Oefenen met jezelf respecteren, eerlijk zijn, vriendelijk zijn naar jezelf - ook als je weerstand tegenkomt om je ervaring te accepteren zoals ie is.
Hoe we dat gaan doen? We verklappen je vast een aantal ingrediënten. Natuurlijk is er zelfonderzoek door middel van inquiries en deelrondes. Daarnaast gaan we ook veel met ons lijf aan het werk, onder andere door middel van adem-werk en de Inner Flute.  Én in contact-oefeningen die toegestaan zijn binnen de RIVM-richtlijnen. Om je gerust te stellen: daar blijkt nog behoorlijk veel mogelijk.
Intimi-tijd in contact met jezelf én in contact met anderen.

Praktisch
Voor dit weekend is deelname aan een introductieweek, bij voorkeur de Jong Tantra week, een voorwaarde.
Data: zaterdag 6 en zondag 7 februari 2021
Tijden: zaterdag: 10:00-22:00, inloop 09:30 / zondag 10:00-18:00, inloop 09:30
Locatie: Centrum voor Tantra, Asterweg 20G3, Amsterdam.

Trainers: Eef Hengst

Prijs:​ €290,-
Heb je een krappe beurs? Doe dan een aanvraag bij Stichting Witte Tara: het fonds voor en door studenten van het Centrum voor Tantra. Zij vergoedt maximaal 50% van de trainingskosten. Dus als je aanvraag wordt gehonoreerd, dan betaal je voor dit weekend geen €290,- maar €192,50,- Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Eten:
Lunch neem je zelf mee.
Diner op zaterdagavond: potluck diner op de Asterweg. Als je een gerecht meeneemt voor ongeveer 2 personen, hebben we samen een uitgebreid diner.

Leeftijd: 20 t/m 35 jaar
Oud-JongTantrika's die de leeftijdscategorie nét ontgroeid zijn (t/m 37 jaar) zijn ook welkom.

Over de Jong Tantra weekenden:

Twee keer per jaar kan je je een weekend lang (weer) onderdompelen in de wereld van Jong Tantra. Onder leeftijdsgenoten: zoals dat in de speciale Jong Tantra Introductieweek zo sterk werkt. We zullen, ongeacht het thema, altijd bezig zijn met de grootst mogelijke waarheid over jezelf, de ander en het onderlinge contact zien. We werken met alle vormen die je van ons gewend bent: meditatie, lichaamswerk, dans, ademwerk, zelfonderzoek - en natuurlijk ergens een toffe werkvorm die mogelijk wordt nu we een weekend bij elkaar zijn.
Meer vervolggroepen:

Inner Flute – Doorgaande Tantragroep
Jade Ei Vervolgdag
Jade Ei driedaagse in Havelte
Leven en Dood
Linkinggroep
Loslaten en Overgave
Nectar
Nectar: een Doorgaande Groep voor Paren
Ontspannen in Aanraken
Seks & Ruimte
Vloeibaarheid in Aanraking
Zeilgroep

Staf
Eef Hengst

Locatie
Centrum voor Tantra – Amsterdam

4

Voor mij was het een perfecte mix van zachtheid, warmte, en speelsheid/luchtigheid waardoor er totaal geen drempel was om iemand van jullie te benaderen als dat nodig was, en waardoor het behalve vertrouwenwekkend en diep ondersteunend ook erg humorvol en licht bleef.

Jelle

Als je heel jong bent, en je bent nieuw op het pad van spiritualiteit, dan zou ik Jong Tantra aanraden. Je maakt nou eenmaal makkelijker vrienden met mensen van je eigen leeftijd, en het is fijn om een maatje te hebben.

Joris

In Jong Tantra voelde ik me heel gelijkwaardig: dat was echt fijn voor me. Er is een frisheid in de groep. De aantrekkingskracht met mensen van mijn eigen leeftijd was ook heel anders dan in de 'gewone' Introductiegroep. Dat maakte het op het gebied van seksualiteit wel spannender voor mij.

Naomi

De diepgang, veiligheid en zorgvuldigheid uit Jong Tantra raakte me diep. Ik dacht daarna: 'ik ga het niet meer voor minder doen.' Het is een nieuwe leidraad geworden wanneer ik nieuwe dingen uitprobeer.

Hans