Jong Tantra Weekend

Kracht & Verlangen weekend

Ok. Ga er even goed voor zitten. Stel je voor… Sluit je ogen, en stel je voor... dat op dit moment alles mogelijk zou zijn waarnaar je verlangt... alles... Waar verlang je dan naar? Of het nou realistisch is of niet; wat wil je, wat wil je écht? Wíe wil je? Als alles zou kunnen? Waar heb je zin in? Misschien is het groots en meeslepend, misschien iets ontroerend kleins.. Als je helemaal mag willen... waar verlang je naar? Of merk je dat je daar maar heel weinig van kan voelen? 
Waar je zin in hebt, dat geeft het leven smaak. Onze verlangens maken dat we in beweging komen, dat het in ons gaat bruisen en stromen. Ze geven richting; je komt er je bed voor uit. Er zit een grote kracht in onze verlangens. Levenskracht. Levensenergie.   

Maar het is voor de meesten van ons nog best een klus om te durven willen. Er is best wat moed voor nodig om te verlangen! Het kan namelijk zo pijnlijk en teleurstellend zijn als je niet krijgt wat je zo graag wil. En we krijgen nu eenmaal niet altijd wat we willen en nodig hebben. Veel van ons hebben vanwege die pijnlijkheid onze verlangens teruggetrokken. Dan is het nog niet zo makkelijk om te voelen wat je nou graag wil. Of om actie te durven ondernemen op je verlangens. Maar als ze wél durft te erkennen voor jezelf en er misschien zelfs voor uitkomt - dat kan zo goed voelen. Of je het nou krijgt of niet. En stel, je verlangen wordt misschien zelfs wel vervuld – dat kan een héérlijke ervaring zijn.  

Als je de kracht van verlangen in je leven weer wil be(v)rijden - heb je je kracht nodig. Kracht en verlangen gaan hand in hand. Vaak durven we weer te willen, als we langzaamaan durven te vertrouwen dat we het kunnen hebben als onze verlangens niet per se uitkomen. Dat we bijvoorbeeld de lastige emoties kunnen toestaan wanneer we een blauwtje lopen. Of als onze geliefde niet voor ons heeft wat we zo graag willen hebben. Of als er maar geen geliefde op je pad komt. Dat je jezelf niet verlaat wanneer het pijnlijk is. Die kracht geeft vaak de moed om weer te durven willen. De moed om te springen in het onbekende en je vrije stroom te volgen, ook al weet je de uitkomst nog niet. 
Maar vergis je niet: je hebt je kracht ook nodig om te ontvangen als je verlangen wordt vervuld - en midden in het plezier en de ontroering te staan.  

In het komende Jong Tantra weekend gaan we elkaar ondersteunen in dit onderzoek naar onze kracht en onze verlangens. Ennn… Dit is ook je kans om oude vrienden weer te zien en nieuwe Jong Tantrika's te ontmoeten! 

Praktisch
Voor dit weekend is deelname aan een introductieweek, bij voorkeur de Jong Tantra week, een voorwaarde.

Tijden:
zaterdag: 10:00-22:00, inloop 09:30
zondag: 10:00-18:00, inloop 09:30

Locatie: Centrum voor Tantra, Asterweg 20G3, Amsterdam

Jong Tantra korting:
Heb je een krappe beurs? Doe dan een aanvraag bij Stichting Witte Tara: het fonds voor en door studenten van het Centrum voor Tantra. Zij vergoedt maximaal 50% van de trainingskosten.
Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Eten:
Lunch neem je zelf mee.
Diner op zaterdagavond: potluck diner op de Asterweg. Als je een gerecht meeneemt voor ongeveer 2 personen, hebben we samen een uitgebreid diner

Leeftijd: 20 t/m 35 jaar
Oud-Jong Tantrika's die de leeftijdscategorie nét ontgroeid zijn (t/m 37 jaar) zijn ook welkom.

Over de Jong Tantra weekenden:
Twee keer per jaar kan je je een weekend lang (weer) onderdompelen in de wereld van Jong Tantra. Onder leeftijdsgenoten: zoals dat in de speciale Jong Tantra Introductieweek zo sterk werkt. We zullen, ongeacht het thema, altijd bezig zijn met de grootst mogelijke waarheid over jezelf, de ander en het onderlinge contact zien. We werken met alle vormen die je van ons gewend bent: meditatie, lichaamswerk, dans, ademwerk, zelfonderzoek - en natuurlijk ergens een toffe werkvorm die mogelijk wordt nu we een weekend bij elkaar zijn.

Let op: inmiddels is er een wachtlijst voor deze groep.  Je kunt je wel aanmelden via de site en we zullen je dan op deze wachtlijst plaatsen. De annuleringsvoorwaarden zijn dan nog niet van toepassing. De ervaring leert dat er regelmatig verloop is in de deelnemerslijst door annuleringen. Mocht er plaats voor je vrijkomen, dan nemen we meteen contact op en kun je ons laten weten of je nog deel kan en wil nemen. Meer vervolggroepen:

Aanraken
Jade Ei vijfdaagse in Havelte
Leven en Dood
Linkinggroep
Overgave
Seks & Ruimte
Tantra in relatie
Vloeibaarheid in Aanraking
Zeilgroep

Datum
23-12-2023 t/m 24-12-2023

Staf
Eef Hengst
Ruben Mul

Locatie
Centrum voor Tantra – Amsterdam

Kosten voor deze groep (p.p)
€ 315,- (incl. € 47,39 btw)

Opbouw van deze kosten:

Kosten training (p.p)
€ 235,- (incl. € 40,79 btw)

Kosten verblijf (p.p)
€ 80,- (incl. € 6,61 btw)

4

In Jong Tantra voelde ik me heel gelijkwaardig: dat was echt fijn voor me. Er is een frisheid in de groep. De aantrekkingskracht met mensen van mijn eigen leeftijd was ook heel anders dan in de 'gewone' Introductiegroep. Dat maakte het op het gebied van seksualiteit wel spannender voor mij.

Naomi

Voor mij was het een perfecte mix van zachtheid, warmte, en speelsheid/luchtigheid waardoor er totaal geen drempel was om iemand van jullie te benaderen als dat nodig was, en waardoor het behalve vertrouwenwekkend en diep ondersteunend ook erg humorvol en licht bleef.

Jelle

De diepgang, veiligheid en zorgvuldigheid uit Jong Tantra raakte me diep. Ik dacht daarna: 'ik ga het niet meer voor minder doen.' Het is een nieuwe leidraad geworden wanneer ik nieuwe dingen uitprobeer.

Hans

Als je heel jong bent, en je bent nieuw op het pad van spiritualiteit, dan zou ik Jong Tantra aanraden. Je maakt nou eenmaal makkelijker vrienden met mensen van je eigen leeftijd, en het is fijn om een maatje te hebben.

Joris