Tantra in Relatie

Seksualiteit en Intimiteit  

Samen met je (gelegenheids-)partner begeef je je in deze reeks van drie weekends op een avontuurlijk onderzoek in intimiteit en seksualiteit. 

Seksualiteit kan een prachtige plek zijn om te genieten en te groeien. Het is bij uitstek een gebied waarin het vervullend kan zijn om diep contact met jezelf te voelen en om van daaruit de ander te ontmoeten. Vrijen heeft de potentie om een ingang te zijn tot diepe verbinding en opening - met jezelf en met je geliefde. Tegelijk is het ook een gebied waarin het vaak juíst spannend is om jezelf ten diepste te openen en te laten zien en je van daaruit te verbinden.

Vanuit Tantrisch perspectief is intimiteit een belangrijk ingrediënt dat vrijen verdieping en meer vervulling geeft. Wanneer je allebei precies mag zijn waar je bent, als er in jezelf en bij de ander niks weg of anders hoeft, als het in de ontmoeting nergens heen hoeft en jullie mogen ontspannen, gaat de energie vanzelf stromen. Vanuit de intimiteit met jezelf en met de ander kan seksualiteit meer vanzelfsprekend, moeiteloos en vervullend worden. 

In drie weekends gaan we op onderzoek in seksualiteit met behulp van inzichten uit Tantra.

Weekend 1. Intimiteit

Jezelf blootgeven in je relatie kan best zoeken zijn. Om open, waarachtig en gevoelig te zijn én om te omarmen waar dat misschien niet ‘lukt’; waar je je bijvoorbeeld gesloten of bang voelt. In dit weekend worden jullie uitgenodigd om precies daar te zijn waar je bent – kortom: Om intiem te zijn met jezelf. 

Wederzijdse verwachtingen, aanpassingen, projecties en angsten kunnen de stroming tussen jullie verminderen. Het kan best een uitdaging zijn om niet te proberen aan de ander te sleutelen, om de ander niet te willen veranderen, te beoordelen of heimelijk te manipuleren -  kortom: om intiem te zijn met de ander... 

We gaan op zoek naar wat je ondersteunt om dichtbij jezelf én in verbinding te blijven met je geliefde. Zowel mét als zonder woorden.

Weekend 2. Verlangen

Een thema dat heerlijk, spannend en confronterend kan zijn om met je geliefde in te gaan.

In Tantra wordt verlangen gezien en erkend als een belangrijke ‘drive’ in ons leven. Het erkennen van je verlangens en ermee tevoorschijn durven komen, net als het containen ervan en het omgaan met de teleurstelling die onvervuld verlangen teweeg kan brengen, zijn in een relatie onontbeerlijk om niet in gevoelens van tekort en frustratie te verzanden. 

We gaan diepgaand onderzoeken hoe het in contact brengen van je verlangens ruimte kan geven in jullie relatie, hoe het je kan verrassen en jullie contact kan verdiepen.

Weekend 3. Seksuele Energie

Een uitgangspunt in Tantra is dat seksuele energie veel breder voelbaar is dan alleen in seks. Het stroomt in seks in de vorm van bijvoorbeeld opwinding of zin, maar het is ook de stromende levensenergie die überhaupt voelbaar kan worden wanneer je jezelf onbevangen opent voor alles wat zich aan je voordoet. Dat kan een interessant perspectief zijn voor vrijen - als alles welkom is in vrijen. Van opwinding tot frustratie, van onzekerheid tot extase. Als het nergens heen hoeft en alles mag stromen, kan vrijen vrij worden.

In dit weekend zullen we werken en spelen met deze energie, onder andere met behulp van een Tantrische massage techniek. Wat gebeurt er als jullie elkaar aanraken en je alles verwelkomt, van de zintuiglijke sensaties tot de gevoelens die er misschien wakker worden? 

We onderzoeken de diepere lagen van je seksuele energie en kijken hoe de vrije stroom ervan constructief kan zijn - voor zowel jezelf als voor jullie relatie. 

Praktisch

Tantra in Relatie najaar 2024:
23 - 25 augustus
13 - 15 september
4 - 6 oktober.
Het programma is op vrijdagavond van 19.00 - 22.00 en zaterdag en zondag van 10:00 - 17:30 uur. Je bent op vrijdagavond welkom vanaf 18.30 en op zaterdag en zondag vanaf 9.30 uur. Voor de zaterdagavond krijg je een oefening mee naar huis om in jullie eigen ruimte mee te experimenteren. 

Tantra in Relatie voorjaar 2025:
27 februari - 1 maart
20 - 22 maart
10 - 12 april.
Het programma is op donderdagavond van 19.00 - 22.00 en vrijdag en zaterdag van 10:00 - 17:30 uur. Je bent op donderdagavond welkom vanaf 18.30 en op vrijdag en zaterdag vanaf 9.30 uur. Voor de vrijdagavond krijg je een oefening mee naar huis om in jullie eigen ruimte mee te experimenteren. 

Deze groep is toegankelijk voor iedereen die een introductiegroep bij het Centrum voor Tantra heeft gevolgd en wordt gegeven door Eef Hengst en Theo de Klein.

Er is per groep plaats voor 13 paren. Locatie: De Open Ruimte in Almere.

Wat we doen in deze groep:

  • We werken met de relatie als bedding voor thema's zoals verlangen, contact, intimiteit, seksualiteit en autonomie
  • Fysieke oefeningen, aanraking en dans ondersteunen je om jezelf goed te kunnen voelen en om meer energie toe te laten
  • Je leert Tantrische beoefeningen, waarvan je er een aantal ook mee kunt meenemen in vrijen
  • Je leert over het Tantrisch gedachtegoed
  • Deelrondes en meditaties zijn onderdeel van het programma
  • Er is aandacht voor lichtheid en speelsheid
  • We gaan onderzoeken in opwinding
  • In sommige oefeningen kan het zijn dat mensen naakt zijn
  • We hebben veel zorg voor de veiligheid in de groep. Je hoeft niets te doen dat je niet wil doen

 

Bij inschrijving verbind je je aan onze annuleringsvoorwaarden.

Let op: voor beide groepen is inmiddels een wachtlijst ontstaan. Jullie kunnen je wel aanmelden via de site en we zullen jullie dan op deze wachtlijst plaatsen. De annuleringsvoorwaarden zijn dan nog niet van toepassing. De ervaring leert dat er regelmatig verloop is in de deelnemerslijst door annuleringen. Mocht er plaats voor jullie vrijkomen, dan nemen we meteen contact op en kunnen jullie ons laten weten of jullie nog willen deelnemen.

Als je bericht wilt ontvangen zodra de inschrijving voor de volgende groep geopend wordt (naar verwachting najaar 2025), dan kan je hier je naam en mailadres doorgeven.Meer vervolggroepen:

Aanraken
Jade Ei vijfdaagse in Havelte
Jong Tantra Weekend
Leven en Dood
Linkinggroep
Overgave
Seks & Ruimte
Vloeibaarheid in Aanraking
Zeilgroep

Datum
23-08-2024 t/m 25-08-2024
13-09-2024 t/m 15-09-2024
04-10-2024 t/m 06-10-2024

27-02-2025 t/m 01-03-2025
20-03-2025 t/m 22-03-2025
10-04-2025 t/m 12-04-2025

Staf
Eef Hengst
Theo de Klein

Locatie
De Open Ruimte – Almere

Kosten voor deze groep (Afhankelijk van de datum) (p.p)
€ 910,- (incl. € 147,47 btw)
€ 930,- (incl. € 150,49 btw)

Opbouw van deze kosten:

Kosten training (Afhankelijk van de datum) (p.p)
€ 795,- (incl. € 137,98 btw)
€ 810,- (incl. € 140,58 btw)

Kosten verblijf (Afhankelijk van de datum) (p.p)
€ 115,- (incl. € 9,50 btw)
€ 120,- (incl. € 9,91 btw)

2

Jullie openheid en gevoelige benadering, de manier waarop jullie zo attent en ondersteunend zijn, is verbazingwekkend en magisch...Het heeft zoveel in mij geopend - overstromende liefde, diep verborgen pijnen, besef van wat er speelt en waar sommige van mijn emoties en reacties op situaties/woorden/ houdingen vandaan komen.
Het werken met de erotische types heeft iets heel speciaals in me wakker gemaakt. Ik heb er zondag in onze laatste ronde iets over gedeeld maar kon er geen  woorden aan geven. Het voelde zo bijzonder, vol levenskracht en prachtig.
Thank you, thank you , thank you so very much!
Nathalie

Samen met mijn liefde & reisgenoot drie heel mooie en verbindende weekenden ervaren onder leiding van Eef en Theo. Voor ons kon de timing niet beter zijn en we hebben ‘groot onderhoud’ kunnen doen en een paar listige & lastige thema’s in een veilige bedding mogen onderzoeken. We zijn door de integere en liefdevolle begeleiding verrijkt uit deze weekends gekomen.

Edward