Leven en Dood

 'Als er één ding zeker is in het leven,
is het dat we doodgaan.
En het is juist dát deel van het leven
dat we proberen uit ons bewustzijn te bannen'

In de Mysterieschool hielden we ons in allerlei vormen met ons eigen sterven bezig: een beoefening die voor velen van ons levensveranderend bleek. Daarom besloten Carla en Remmelt een groep over de dood in ons aanbod op te nemen.

We weten ergens allemaal dat we ooit zullen sterven. Toch denken we liever niet na over onze sterfelijkheid. Meestal duwen we het een beetje weg en proberen het te vergeten. Maar de dood is voortdurend als een schaduw op de achtergrond ergens in ons aanwezig. Het is vaak een hele opluchting om er echt naar te mogen kijken. We zullen deze retraite op een intieme manier het grote mysterie van de dood aftasten.

De dood is een intrigerend onderwerp om je toe te verhouden, niet alleen om -als je tijd daar is-, meer in vrede te kunnen sterven maar ook om op dit moment al vollediger te kunnen leven.

Je werkelijk bewust worden van de realiteit van de dood heeft de kracht je wakker te schudden en je te doen realiseren wat echt belangrijk is.

Er zijn veel overeenkomsten tussen ego-dood en fysieke dood. Hoe meer we ons kunnen verhouden tot onze sterfelijkheid, hoe makkelijker we ook met ego-dood om kunnen gaan. En andersom. En hoe meer we ego dood kunnen toelaten, hoe voller en rijker het leven wordt. Want het is ego dat de volte en rijkdom van het leven beperkt.

We gaan voor deze retraite naar Frankrijk omdat de omgeving daar onze werkvormen zo mooi ondersteunt.

 

Als je er meer over wilt weten, klik dan hier om een artikel te lezen (PDF) waarin Carla vertelt over haar persoonlijke verhouding en ervaring met de Dood.

Praktische informatie
Voor deze retraite moet je tenminste een introductiegroep bij ons hebben gevolgd. Carla en Remmelt geven deze retraite in 2024 op L'Huys Preau; een fantastische plek met voldoende ruimte en stilte om dit thema vorm te kunnen geven.
Preau ligt op ongeveer 8 uur rijden vanaf Utrecht.

De prijs in 2024 voor volpension op L'Huys Preau (13 dagen) is afhankelijk van het type accommodatie waar je in verblijft. Er zijn 6 kamers in het landhuis. De gasten in het landhuis delen een ruime gezamenlijke badkamer:

1-persoonskamer € 1440,- p.p.
2-persoonskamer € 1260,- p.p.
3-persoonskamer € 1150,- p.p. (volgeboekt)

Verder op het terrein van het landgoed, op het veld naast de tuinen van het landhuis, zijn een tiental 1- of 2-persoonskamers met eigen sanitair.

1-persoonskamer € 1560,- p.p. (volgeboekt)
2-persoonskamer € 1380,- p.p. (volgeboekt)

Er zijn 25 hoteltenten, d.w.z. ingerichte Romeinse riddertenten met een opgemaakt bed (incl. een elektrische deken), voorzien van een klamboe en met een houten vloer, een nachtkastje, verlichting en een kapstok:

1-persoonstent € 1260,- p.p.
2-persoonstent € 1150,- p.p.

Er is een kleinschalige camping in de tuin van het landhuis waar een beperkt aantal staplaatsen zijn voor een eigen kleine tent (geen grote tunneltenten of bungalowtenten) à € 1085,- p.p.
Er zijn ook een beperkt aantal plekken om met je eigen camper of caravan te komen à € 1085,- p.p.

Bij inschrijving verbind je je aan onze annuleringsvoorwaarden.

Let op: inmiddels is de groep vol voor vrouwen.  Je kunt je wel aanmelden via de site en we zullen je dan op deze wachtlijst plaatsen. De annuleringsvoorwaarden zijn dan nog niet van toepassing. De ervaring leert dat er regelmatig verloop is in de deelnemerslijst door annuleringen. Mocht er plaats voor je vrijkomen, dan nemen we meteen contact op en kun je ons laten weten of je nog deel kan en wil nemen. Er is wel plaats voor mannen.

Als je bericht wilt ontvangen zodra de inschrijving voor de volgende Leven en Dood (2027) is geopend, dan kan je hier je naam en mailadres doorgeven.Meer vervolggroepen:

Aanraken
Jade Ei vijfdaagse in Havelte
Jong Tantra Weekend
Linkinggroep
Overgave
Seks & Ruimte
Tantra in Relatie
Vloeibaarheid in Aanraking
Zeilgroep

Datum
25-08-2024 t/m 07-09-2024

Staf
Carla Verberk
Martina Roos Gijsbers
Remmelt van Kleef

Locatie
l’Huis Préau – Frankrijk

Kosten voor deze groep (p.p)
€ 2810,- (incl. € 4,34 btw)

Opbouw van deze kosten:

Kosten training (p.p)
€ 1550,- (incl. € 4,34 btw)

Kosten verblijf (p.p)
€ 1260,- (incl. € 0,00 btw)

0