Vloeibaarheid in Aanraking

Parels uit het Kashmir Saivisme

Tandava, Kashmiri massage, de Tattva's ...

In het mooie resort Centro d'Ompio in Noord Italië - in de uitlopers van de Alpen, met prachtig uitzicht over Lago d'Orta en de bergen van Monte Rosa - beoefenen we net als de ‘traditionele’ Tantrika’s het in aanraking zijn met onszelf en met alles om ons heen.

We verfijnen in deze retraite het contact met onze uiterlijke en innerlijke zintuigen. Zo kunnen we steeds subtieler ervaren hoe de ruimte en overvloed van het Mysterie in alles wordt uitgedrukt. We laten ons hierbij inspireren door de '36 Tattva’s': een Tantrisch systeem dat verschillende dimensies van de realiteit beschrijft.

Twee beoefeningen staan deze retraite centraal: de Tandava - ‘de dans van Shiva’- en Kashmiri massage: de ‘Yoga van Aanraking’. Beide geven veel steun om je te ontspannen en jezelf los te laten in de ruimte.

Onze vitale energie, die vaak is vast gezet in controle, krampachtigheid en verdichting, kan zo haar natuurlijke vloeibaarheid terug vinden.

Vloeibaarheid en onze weerstand daartegen

Vloeibaarheid is een staat vol rijkdom en overvloed. Het geeft ons de ervaring van souplesse, van voortdurend ontvouwen, van groei en beweging, van verwondering en extase.

Het maakt dat we soepel en los mee kunnen bewegen met de steeds veranderende realiteit.

We zullen in deze retraite ook verfijnd aandacht besteden aan de weerstand tegen aanraking en vloeibaarheid. Als die worden herkend voor wat ze zijn, kunnen ze een toegang worden tot de openheid die alles toelaat wat opkomt in je ervaring en die niets buiten hoeft te sluiten.

Praktische informatie

Het programma begint op zaterdag 17 mei om 20:00 uur. Je kunt vanaf 16:00 uur inchecken en er is avondeten om ongeveer 18:00 uur. Het programma eindigt op zaterdag 31 mei om 10.00 uur.

Accommodatie

Er zijn verschillende soorten kamers in Centro d'Ompio, met daardoor verschillende prijzen voor volpension verblijf:
- voor singles: dormitory € 1025,- (vol) of driepersoonskamer € 1420,-
- voor stellen: tweepersoonskamer € 1560,-

Reis

Je regelt zelf je reis. We hebben voor dit resort gekozen omdat het goed met de trein (en auto) te bereizen is. We hopen zo het treinreizen te stimuleren in plaats van het reizen per vliegtuig.

Betaling en annuleringsvoorwaarden

De kosten voor deze retraite:
Kosten voor de training: € 1620,-
Kosten voor volpension:
- dormitory € 1025,- (vol)
- driepersoonskamer € 1420,-
- tweepersoonskamer € 1560,- (alleen voor stellen)

Je ontvangt een factuur nadat we je aanmelding verwerkt en bevestigd hebben. We vragen een aanbetaling van € 200 direct nadat je de factuur hebt ontvangen. Het resterende bedrag moet uiterlijk drie maanden voor aanvang van de retraite zijn voldaan.

Bij inschrijving verbind je je aan onze annuleringsvoorwaarden.

Wachtlijst

Inmiddels is de groep vol voor vrouwen en stellen. Je kunt je wel aanmelden via de site. We zullen je dan op de wachtlijst plaatsen. De annuleringsvoorwaarden zijn dan nog niet van toepassing. De ervaring leert dat er regelmatig verloop is in de deelnemerslijst door annuleringen. Mocht er plaats voor je vrijkomen, dan nemen we contact op en kun je ons laten weten of je nog deel kan en wil nemen. Er is nog wel plaats voor mannen.

Als je bericht wilt ontvangen zodra de inschrijving voor de volgende Vloeibaarheid in Aanraking (2028) is geopend, dan kan je hier je naam en mailadres doorgeven.Meer vervolggroepen:

Aanraken
Jade Ei vijfdaagse in Havelte
Jong Tantra Weekend
Leven en Dood
Linkinggroep
Overgave
Seks & Ruimte
Tantra in Relatie
Zeilgroep

Datum
17-05-2025 t/m 31-05-2025

Staf
Carla Verberk
Remmelt van Kleef
Theo de Klein

Kosten voor deze groep (p.p)
€ 3180,- (incl. € 4,34 btw)

Opbouw van deze kosten:

Kosten training (p.p)
€ 1620,- (incl. € 4,34 btw)

Kosten verblijf (p.p)
€ 1560,- (incl. € 0,00 btw)

4

Ik heb allerlei leraren gehad, ook mensen die zeiden 'alles wat er is, is OK'. Maar dan was het stiekem toch beter als je het zó doet. Of ze zeiden: 'Als je dit doet, dan ervaar je dat'.

Wat voor mij vooral belangrijk was, dat Carla en Remmelt echt open staan voor alles wat je kan ervaren en je daar ook de ruimte voor geven. Ze zijn niet dogmatisch; het is werkelijk goed zoals het is.

Tom
De retraite was voor mij een echte doorbraak.
Ze kwam op precies het gepaste tijdstip in m'n evolutie. Na enkele jaren van kwelling begon ik de goedheid van het leven te proeven en de problemen werden uitdagingen.
Ja, niets minder dan dat.
Danny

Laatst kreeg ik nog een kaartje van onze dochter, waarin ze schreef hoe zichtbaar het voor haar is dat we we zoveel zachter en meer afgestemd zijn als we terugkomen uit de trainingen.

Joke
Sinds de retraite voel ik me luchtiger en… stabieler.
En 't is nog niet gedaan!
Danny