Vloeibaarheid in Aanraking

Parels uit het Kashmir Saivisme

Tandava, Kashmiri massage, de Tattva's ...

In een prachtig ecologisch resort in Portugal - op een afgelegen heuvel midden in de natuur, uitzicht over de zee  in de verte- beoefenen we net als de ‘traditionele’ Tantrika’s om in aanraking te zijn met onszelf en met alles om ons heen.

We verfijnen in deze retraite het contact met onze uiterlijke en innerlijke zintuigen. Zo kunnen we steeds subtieler ervaren hoe de ruimte en overvloed van het Mysterie in alles wordt uitgedrukt. We laten ons hierbij inspireren door de '36 Tattva’s': een Tantrisch systeem dat verschillende dimensies van de realiteit beschrijft.

Twee beoefeningen staan deze retraite centraal: de Tandava - ‘de dans van Shiva’- en Kashmiri massage: de ‘Yoga van Aanraking’. Beiden geven veel steun om je te ontspannen en jezelf los te laten in de ruimte.

Onze vitale energie, die geregeld is vast gezet in controle, krampachtigheid en verdichting, kan zo haar natuurlijke vloeibaarheid terug vinden.

Vloeibaarheid en onze weerstand daartegen

Vloeibaarheid is een staat vol rijkdom en overvloed. Het geeft ons de ervaring van souplesse, van voortdurend ontvouwen, van groei en beweging, van verwondering en extase.

Het maakt dat we soepel en los mee kunnen bewegen met de steeds veranderende realiteit.

We zullen in deze retraite ook verfijnd aandacht besteden aan de weerstand tegen aanraking en vloeibaarheid. Als die worden herkend voor wat ze zijn, kunnen ze een toegang worden tot de openheid die alles toelaat wat opkomt in je ervaring en die niets buiten hoeft te sluiten.

Praktische informatie

Deze groep vindt plaats van 17 t/m 30 juli 2023, op de idyllische locatie 'Monte Velho' in Portugal.

Trainers voor deze groep zijn Carla Verberk, Remmelt van Kleef en Theo de Klein.

'Vloeibaarheid in Aanraking' is een vervolggroep: je kan alleen meedoen wanneer je tenminste een introductieweek bij ons hebt gevolgd.

De trainingskosten zijn inclusief excursies.

De prijs voor het volpension op Monte Velho is afhankelijk van het type kamer waar je in verblijft:

€ 2.050,- in eenpersoonskamer (is alleen beschikbaar als de groep niet vol komt)
€ 1.530,- in tweepersoonskamer (vol)
€ 1.400,- in drie- of vierpersoonskamer (3p kamer is alleen beschikbaar als de groep niet volkomt)
€ 1.075,- in de dormitory met 4 bedden (nog plek voor een vrouw)

De reiskosten zijn niet inbegrepen: eventuele vliegtickets boek je zelf.

Let op: inmiddels is er een wachtlijst voor vrouwen voor deze groep.  Je kunt je wel aanmelden via de site en we zullen je dan op deze wachtlijst plaatsen. De annuleringsvoorwaarden zijn dan nog niet van toepassing. De ervaring leert dat er regelmatig verloop is in de deelnemerslijst door annuleringen. Mocht er plaats voor je vrijkomen, dan nemen we meteen contact op en kun je ons laten weten of je nog deel kan en wil nemen.
Voor mannen en stellen is er nog wel plek!

 
Meer vervolggroepen:

Aanraken
Jade Ei vierdaagse in Havelte
Jong Tantra Weekend
Leven en Dood
Linkinggroep
Overgave
Seks & Ruimte
Tantra in relatie
Zeilgroep

Datum
17-07-2023 t/m 30-07-2023

Staf
Carla Verberk
Remmelt van Kleef
Theo de Klein

Locatie
Monte Velho Eco Resort – Portugal

Kosten voor deze groep (p.p)
€ 3020,- (incl. € 4,34 btw)

Opbouw van deze kosten:

Kosten training (p.p)
€ 1490,- (incl. € 4,34 btw)

Kosten verblijf (p.p)
€ 1530,- (incl. € 0,00 btw)

9

Laatst kreeg ik nog een kaartje van onze dochter, waarin ze schreef hoe zichtbaar het voor haar is dat we we zoveel zachter en meer afgestemd zijn als we terugkomen uit de trainingen.

Joke

Voor mij was de week een van de betere kadootjes die ik aan mijzelf heb mogen geven en mogen ontvangen. Wat ik meeneem is het gevoel van dankbaarheid en inzicht: onvoorwaardelijk ontvangen resulteert in een onvoorwaardelijke creatieve flow, verbinding zonder een specifiek doel.

David
De retraite was voor mij een echte doorbraak.
Ze kwam op precies het gepaste tijdstip in m'n evolutie. Na enkele jaren van kwelling begon ik de goedheid van het leven te proeven en de problemen werden uitdagingen.
Ja, niets minder dan dat.
Danny

Ik heb allerlei leraren gehad, ook mensen die zeiden 'alles wat er is, is OK'. Maar dan was het stiekem toch beter als je het zó doet. Of ze zeiden: 'Als je dit doet, dan ervaar je dat'.

Wat voor mij vooral belangrijk was, dat Carla en Remmelt echt open staan voor alles wat je kan ervaren en je daar ook de ruimte voor geven. Ze zijn niet dogmatisch; het is werkelijk goed zoals het is.

Tom

Wat heb ik ontzettend genoten van de vier mooie dagen die jullie hebben gefaciliteerd. Heerlijk, om je helemaal te mogen en kunnen laten ‘vallen’ in een zalig warm bad van Bedding, Zorgvuldigheid, Aandacht, Beweging, Adem, Vertraging, Aanraking en Muziek. In willekeurige volgorde, maar mét hoofdletters, omdat de benoeming van deze onderdelen voor mij zo wezenlijk is en belangrijk voelt. Het was allemaal ruimschoots aanwezig. Dank hier voor, ik voel in veel dagelijkse zaken de golvende nawerking van deze relatief korte investering.

Mariël

Oh, wat was het fijn deze retraite! Wat heeft het me goed gedaan. En wat deden jullie het goed. Zo rustig, vertrouwd, eerlijk, kwetsbaar en krachtig tegelijkertijd. Ik heb me echt gedragen gevoeld. Kon eigenlijk vanaf het begin steeds meer zakken. De groep voelde zo veilig....omdat het fijne mensen waren, maar ook omdat jullie een ontzettende veilige bedding hebben gegeven! Dank hiervoor aan jullie tweeën. En ook aan de assistenten.

Sarah
Jelle

Wil jullie heel graag nog laten weten dat ik mij door jullie beide bij Overgave zó gezien heb gevoeld; me gekoesterd en veilig heb geweten in jullie prachtige en zorgvuldige begeleiding. Waarin ik alle ruimte gevoeld heb te komen met wie ik ben. Dank daarvoor.

Alma
Sinds de retraite voel ik me luchtiger en… stabieler.
En 't is nog niet gedaan!
Danny