Martine Boerstra

Trainer

Stuur Martine een bericht.


Komende groepen met Martine:

Artikelen door Martine:

De meest intieme relatie is die met 'The Beloved within'

Al vroeg in m'n jeugd begon m'n zoektocht naar de essentie van het leven. Vanuit een verlangen naar meer contact en bezieling, vond ik de meest vervullende antwoorden eerst in klassieke muziek, en later in Tantra. 

Het Tantra pad ontvouwde zich toen ik (begin twintig) het boek 'Tanric Quest, an encounter with absolute Love' (Daniel Odier) in handen gedrukt kreeg. Ik las het en belandde als het ware in een andere dimensie. Ik volgde het pad en nam alles wat ik tegen kwam als een spons in me op. Bijzonder in de tantrische traditie vind ik dat alles omarmd wordt, dat alles er mag zijn. Ik ontspan in de openheid, de kwetsbaarheid en de kracht die me dat geeft.
De meest intieme relatie is die met onszelf - en door Tantra ervaar ik daar steeds opnieuw meer rust, diepte en bewustzijn in. En van daaruit kan ik anderen veel voller ontmoeten!

In Tantra bloeit mijn liefde voor aanraking, zowel letterlijk: huid op huid, als figuurlijk: via klank, onze stem. Binnen het Centrum voor Tantra begeef ik me dan ook voornamelijk op het gebied van aanraking/massage, en op het gebied van zingen/mantra. Beide vormen nemen je gemakkelijk mee naar een diepere dimensie. Ze kunnen het ego laten smelten, en een ervaring van eenheid geven: een doorvoeld besef dat we deel uit maken van een groter geheel. 

Opleiding en ervaring

Zodra ik m'n vleugels uit kon slaan (na een Drents gymnasium) ging ik dus op zoek naar meer bewustwording... Wie kon me vertellen waar het leven nu echt over ging? Ik belandde bij een Quechua Indianenstam in Ecuador en heb daar een jaar met hen gewoond. Daarna volgde een opleiding muziek (Sweelinck Conservatorium A’dam: piano klassiek & zang), diverse massage opleidingen (waaronder Integrale massage, Hawaiiaanse massage en Kashmirische massage), en danstherapie. Vanaf m'n twintigste begeef ik me op het pad van zelfrealisatie, en dat pad loopt nog steeds door (in binnen- en buitenland).

Sinds 1990 werk ik met groepen op het gebied van persoonlijke groei en bewustwording door middel van zang, dans, meditatie en massage. 

Sinds 2008 assisteer of begeleid ik diverse groepen binnen het centrum. Daarnaast geef ik coaching (individuen en stellen), massage sessies en relatie sessies.

Je stuurt Martine een mail via martine@centrumvoortantra.nl