Martine Boerstra

Trainer

Stuur Martine een bericht.


Komende groepen met Martine:

Artikelen door Martine:

De meest intieme relatie is die met 'The Beloved within'

In mijn verlangen naar de essentie van het leven en naar meer contact en bezieling, geeft Tantra me vervullende antwoorden. Bijzonder in de tantrische traditie vind ik dat alles omarmd wordt, dat alles er mag zijn. Ik ontspan in de openheid, de kwetsbaarheid en de kracht die me dat geeft. In Tantra bloeit mijn liefde voor aanraking, zowel letterlijk, huid op huid, als figuurlijk: via klank, via adem, en door bewust aanwezig te zijn in aanraking met het bestaan zelf. 

Mijn specialisatie is de combinatie van Tantra en zang. Zingen kan de starheid van het ego laten smelten. Samen zingen kan een diepe ervaring van eenheid geven: een doorvoeld besef dat we deel uit maken van een groter geheel. En de ervaring dat je in verbinding ten alle tijden je eigen stem, je eigen kleur mag hebben, whatever that may be!

De eerste keer bewust in 'yabyum' zitten (als tienermeisje) was een indrukwekkende ervaring voor me: het was alsof ik in een eeuwenoude traditie viel - die later Tantra bleek te heten. Nog steeds heeft het yabyum beeldje, met Shakti op de schoot van Shiva, een diepe symbolische waarde voor me, zowel in mezelf als in contact met de ander. De meest intieme relatie is die met onszelf - dat daar door Tantra meer rust, diepte en bewustzijn in komt, lijkt me een prachtige gift aan de wereld om ons heen!

Opleiding en ervaring

Zodra ik m'n vleugels uit kon slaan (na een Drents gymnasium) ging ik op zoek naar meer bewustwording... Wie kon me vertellen waar het leven nu echt over ging? Ik belandde bij een Quechua Indianenstam in Ecuador en heb daar een jaar met hen gewoond. Daarna volgde een opleiding muziek (Sweelinck Conservatorium A’dam: piano klassiek & zang), massage (o.a. Arcos: Integrale massage en Daniel Odier: Kashmirische massage), en dans (o.a. danstherapie). Vanaf m'n twintigste begeef ik me op het pad van zelfrealisatie (geïnspireerd door diverse Advaita teachers), en sinds 2000 ben ik verbonden aan het College of Integrated Philosophy in Canada.

Vanaf 1990 werk ik met groepen op het gebied van persoonlijke groei en bewustwording door middel van zang, dans, meditatie en massage. 

Sinds 2008 volg, assisteer en/of begeleid ik diverse groepen binnen het centrum, waaronder de Tantratraining. Daarnaast geef ik individuele (zang-)coaching, massage sessies en relatie sessies.

Je stuurt Martine een mail via martine@centrumvoortantra.nl