Martine Boerstra

Trainer

Stuur Martine een bericht.


Komende groepen met Martine:

Artikelen door Martine:

De meest intieme relatie is die met 'The Beloved within'

In mijn verlangen naar de essentie van het leven en naar meer contact en bezieling, geeft Tantra me vervullende antwoorden. Het raakt me dat in Tantra alles omarmd wordt, dat alles er mag zijn. Ik ontspan in de openheid, de kwetsbaarheid en de kracht die me dat geeft. In Tantra bloeit ook mijn liefde voor aanraking, letterlijk, huid op huid, maar zeker ook in breder perspectief: via klank, via adem, en door bewust aanwezig te zijn in aanraking met het bestaan zelf. Zoals in mantra zingen: een essentiële beoefening in traditionele Tantra.

Mijn specialisatie is de combinatie van Tantra en zang. Zingen kan de starheid van het ego laten smelten. Samen zingen kan een diepe ervaring van eenheid geven: een doorvoeld besef dat we deel uit maken van een groter geheel. En de ervaring dat je in verbinding ten alle tijden je eigen stem, je eigen kleur mag hebben, whatever that may be!

De eerste keer bewust in 'yabyum' zitten was een indrukwekkende ervaring voor me: het was alsof ik in een eeuwenoude traditie viel - die later Tantra bleek te heten. Nog steeds heeft het yabyum beeldje, met Shakti op de schoot van Shiva, een diepe symbolische waarde voor me, zowel in mezelf als in contact met de ander. De meest intieme relatie is die met onszelf - dat daar door Tantra meer rust, diepte en bewustzijn in komt, lijkt me een prachtige gift aan de wereld om ons heen!

Opleiding en ervaring

Ik ben opgeleid tot klassiek pianiste aan het Sweelinck Conservatorium A’dam door Ronald Brautigam en tot mantrazangeres door Deva Premal en Snatam Kaur.

Verder volgde ik diverse opleidingen in Integrale massage, Hawaiiaanse massage en Kashmirische Tantra Massage.

Vanaf m'n twintigste ben ik op het pad van zelfrealisatie, geïnspireerd door diverse Advaita (non-dualiteit) teachers. Sinds 2000 ben ik verbonden aan het College of Integrated Philosophy van John de Ruiter.

Vanaf 1990 werk ik met groepen op het gebied van groei en bewustwording door middel van zang, dans, meditatie en massage. Daarnaast geef ik individuele zangcoaching en massagesessies.

Ik volgde en assisteerde de Tantratraining en heb met Remmelt het mantra zingen binnen het Centrum voor Tantra ontwikkeld. Momenteel begeleid en speel ik live muziek in diverse groepen en trainingen.

Je stuurt Martine een mail via martine@centrumvoortantra.nl