De helende kracht van de Gayatri Mantra

Voorbij woorden en denken bestaat er een doorvoeld weten: 'Dit ben ik'. Dat is een diepe laag waar we vaak niet zo gemakkelijk bij kunnen. Het zingen is een weg naar die essentie.

Inmiddels alweer bijna acht jaar geleden kwamen Remmelt en Martine elkaar tegen in hun gedeelde liefde voor muziek. Niet lang daarna introduceerden ze het mantra zingen in het Centrum voor Tantra. Het heeft inmiddels een vaste plek gekregen in onze vervolgretraites vanwege de integrerende, verbindende en verzachtende werking.

Eén van de mantra's waar we ons regelmatig mee bezig houden, is de Gayatri Mantra. Je zou haar kunnen omschrijven als een uitroep van verlangen naar dat wat het bestaan verlicht. Van de Gayatri wordt gezegd dat ze altijd wel ergens op de aarde gereciteerd of gezongen wordt.

Martine, inmiddels alweer een aantal jaren lerares aan het Centrum voor Tantra, vertelt in dit artikel over de werking van mantra en van de Gayatri in het bijzonder. Klik hier of op de afbeelding hieronder om de PDF te openen in een nieuw venster.
Zin om zelf eens de kracht van mantra te ervaren? Kom dan naar één van de Tantra Mantra dagen met Martine en Remmelt.gayatri-mantra-martine-copy

 

Reacties op De helende kracht van de Gayatri Mantra

  1. Belinda schreef:

    Het zingen van de Gayatri Mantra raakte ons allen op verschillende wijze aan.
    Al bij de eerste 'ohm' liet de samenklank van onze stemmen mijn tranen stromen. De muziek en zang van Martine en de oproep van Remmelt om je vrije stroom te volgen, gaven de precieze inbedding om de Gayatri met mijn hart te kunnen proeven en zingen, groots en eenvoudig tegelijk.
    Een lichte en ver-lichte dag!

Geef je respons op De helende kracht van de Gayatri Mantra