De helende kracht van de Gayatri Mantra

Voorbij woorden en denken bestaat er een doorvoeld weten: 'Dit ben ik'. Dat is een diepe laag waar we vaak niet zo gemakkelijk bij kunnen. Het zingen is een weg naar die essentie.

Inmiddels alweer bijna acht jaar geleden kwamen Remmelt en Martine elkaar tegen in hun gedeelde liefde voor muziek. Niet lang daarna introduceerden ze het mantra zingen in het Centrum voor Tantra. Het heeft inmiddels een vaste plek gekregen in onze vervolgretraites vanwege de integrerende, verbindende en verzachtende werking.

Eén van de mantra's waar we ons regelmatig mee bezig houden, is de Gayatri Mantra - of eigenlijk: de Surya Gayatri Mantra.

Je zou deze 'moeder van alle mantra's' kunnen omschrijven als een uitroep van verlangen naar dat wat het bestaan verlicht. Van de Surya Gayatri wordt gezegd dat ze altijd wel ergens op de aarde gereciteerd of gezongen wordt.

Martine, inmiddels alweer een aantal jaren lerares aan het Centrum voor Tantra, vertelt in dit artikel over de werking van mantra en van de Gayatri in het bijzonder. Klik hier of op de afbeelding hieronder om de PDF te openen in een nieuw venster.

gayatri-mantra-martine-copy

 

Reacties op De helende kracht van de Gayatri Mantra

 1. AvatarBelinda schreef:

  Het zingen van de Gayatri Mantra raakte ons allen op verschillende wijze aan.
  Al bij de eerste 'ohm' liet de samenklank van onze stemmen mijn tranen stromen. De muziek en zang van Martine en de oproep van Remmelt om je vrije stroom te volgen, gaven de precieze inbedding om de Gayatri met mijn hart te kunnen proeven en zingen, groots en eenvoudig tegelijk.
  Een lichte en ver-lichte dag!

 2. Avataranna van der kolk schreef:

  beste martine,

  ik zag dat er een heartkoor bestaat in amsterdam op de maandagavond. mijn vriend arna en ik zijn geïnteresseerd. graag willen we weten of we ons daarvoor aan kunnen melden.

  bij voorbaat dank voor je reactie en met vriendelijke groet, anna van der kolk.

Geef je respons op De helende kracht van de Gayatri Mantra