De Taal van de Liefde

Hoe Mantra een toegang kan zijn tot 'Tat': het Ene, ondeelbare
 

De laatste jaren hoor je regelmatig iets van ons over Mantra. Hoewel het lange tijd nauwelijks deel uitmaakte van ons aanbod, is de beoefening van Mantra traditioneel een van de belangrijkste pijlers van Tantra.

Remmelt: 'Mantra’s zingen gaat niet over het zingen van liedjes. Mantra’s brengen me taal en toewijding en de intimiteit waarin ik me verbind met ‘Tat’: ‘Dat’, het Ene, het onzichtbare, onkenbare en ondeelbare. Ze herinneren me er aan dat ik niet een afgescheiden losse menselijke entiteit bent, maar een manifestatie van die Kracht.'

Je zou wel kunnen zeggen dat Remmelt - net als velen van ons - 'van ver' komt. Hij omschrijft zijn vroegere zelf als afgesloten, onverbonden en zelfs harteloos.

Klik hier om de PDF te openen van het artikel waarin hij vertelt hoe Mantra hem heeft geholpen - en nog helpt - om heelheid en verbinding te ervaren.

Zelf oefenen en leren

Als je nieuwsgierigheid is gewekt, kan je direct thuis oefenen. Want hieronder vind je een eenvoudige video die we maakten van de Īśupaniṣat Śānti Mantra: een Vedische Mantra meer dan 3000 jaar oud.

Het leren van Vedische Mantra’s - duizenden jaren oude kosmische gezangen met een zeer specifiek ritme en uitspraak - gaat niet over een nacht ijs. Het vraagt toewijding en oefening, een betrouwbare leraar en een systematische methode. Zoals alles met diepgang oefening behoeft voor je het onder de knie hebt.

Daarom zijn we vorig jaar in samenwerking met Russill Paul begonnen met het aanbieden van het Meesterschap in Mantra programma. Daarin wordt je inspanning uiteindelijk beloond met je meesterschap over meer dan tien Vedische Mantra’s: hun taal (Sanskriet), ritme, betekenis en toepassing in je dagelijks leven.

Reacties op De Taal van de Liefde

  1. Henri schreef:

    Dank je Remmert voor je delen. Fijn om te lezen. Ook ik ben enkele jaren geleden gegrepen door de kracht van de mantra. In de Ashram van Guyatri heb ik onder meer de volgende Matra geleerd: Aim Hrim Shrim, Hasaka Ha La Hrim, Saka La Hrim. Deze was voor mij zeer krachtig en ik heb het contact met de 'Godin' hierin gevonden in de vereniging met mijn geliefde. Onlangs heb ik een Sri Vidya ritueel bijgewoond en de plaats van de godin mogen innemen met een diep inzicht en openbaring. Echter, na beëindiging van mijn relatie zijn er weinig mogelijkheden in mijn dagelijkse leven om deze mantra's te beoefenen en in mijn eentje is het veel minder krachtig.

    Hartelijke groeten.

    • Marije Oostindie schreef:

      Hoi Henri, dankjewel voor je respons. Als je zoekt naar een mogelijkheid om samen met anderen Mantra te beoefenen, dan zou je eens kunnen kijken bij bijvoorbeeld de Meesterschap in Mantra groep, die voornamelijk plaats vind in Amsterdam + een tweedaagse in Holten (https://centrumvoortantra.nl/groepen/meesterschap-in-mantra/) En eind van de zomer is er weer een Yoga of Sound retraite met Russill Paul, Carla en Remmelt (https://centrumvoortantra.nl/groepen/de-yoga-van-klank/) Beide retraites zijn open voor iedereen met of zonder introductiegroep. Je bent van harte welkom - als dit is wat je zoekt. Met warme groet, Marije

Geef je respons op 'De Taal van de Liefde'