Doorgaande Groep: Meesterschap in Mantra

In de zomer van 2017 was Russill Paul op onze uitnodiging voor de eerste keer in Nederland om ons te onderwijzen in 'de yoga van klank': mantra.

Wij zijn zeer onder de indruk van zijn kennis, werkwijze en meesterschap. We stonden zo versteld van de kracht en vitaliteit die werd gegenereerd in de deelnemers en in de groep, dat we hebben besloten onze samenwerking de komende jaren te continueren.

De komende jaren biedt Russill opnieuw de ‘Yoga van de Klank’: een vijfdaagse introductiegroep over de 4 hoofdstromingen binnen de Hindoe traditie van Mantra’s.

Daarnaast starten we de doorgaande groep 'Meesterschap in Mantra'.

Deze groep is gebaseerd op het 'Mastery of Mantra' programma van Russill Paul maar uitgebreider van opzet.

 

Het bestaat uit 4 componenten:

  • Toegang tot Russill's online 'Mastery of Mantra' programma, die je ondersteunt in je individuele studie en beoefening
  • 10 maandagavonden in Amsterdam om samen te oefenen en te delen, begeleid door Remmelt
  • Een tweedaagse residentiële workshop met Russill en Remmelt in Nederland
  • 10 tot 15 online sessies met Russill in groepsverband

In dit doordachte en diepgaande programma word je zelfstandig onderwezen in toegankelijke en systematische stappen. Je gaat terug naar de bron om te leren over de precisie en zuiverheid van mantra in de verschillende tradities.

Mantra hier en nu
We willen niet alleen ‘traditioneel’ zijn en we zullen de traditie dan ook aanpassen waar dat voor ons belangrijk is. Tijdens de tien avonden beoefenen we samen de oude methoden, maar onderzoeken we ook wat mantra's doen voor onze menselijke psyche in de huidige tijd en in ónze cultuur.

Wat openen ze in ons? Maken ze ons sterker? Maken ze ons subtieler? Geven ze de veerkracht om te kunnen omgaan met de uitdagingen waar wij mee te maken hebben? Kunnen ze ons helpen te helen en zien waar onze werkelijke kracht ligt?

Om te werken met wat wordt opgeroepen, zullen we de Tantrische inzichten over transformatie gebruiken, gecombineerd met moderne westerse psychologische kennis. We onderzoeken hoe we ‘Dat’ - wat we zo onmiddellijk kunnen ervaren in mantra (energie, aanwezigheid, kracht, vreugde, openheid…) - ook kunnen leven in ons dagelijkse leven. We zullen kijken naar wat daar de verwarringen angsten en blokkades zijn.

In deze opzet kan iedereen zijn of haar persoonlijke interesse en kwaliteiten ontwikkelen. Sommigen van jullie zijn misschien speciaal geïnteresseerd in de spirituele ervaring of de filosofische betekenis, anderen in muziek en klanken, weer anderen in taal en uitspraak.

'Mastery of Mantra Curriculum' voor 2018
De modules zijn strategisch gegroepeerd in drie fases, op zo’n manier dat je je kunt bekwamen in het zingen van Mantra’s hoe beginnend of gevorderd je ook bent.

PHASE A: Empowerment of Shakti
Module 1: Movements of Shakti (Learn Energy Flow)
Module 2: Yoga of the Tongue (Learn Placements)
Module 3: Prayers of the Heart (Learn Simple Mantras)
Module 4: The Spirit of Community (Learn Classic Mantra)

PHASE B: Study Obstacle Removal
Module 5: Bringing Light to Dark Places
Module 6: Meditating on the Faceless Face
Module 7: Blasting through Obstacles

PHASE C: Focus on Enlightenment
Module 8: Pushing towards Enlightenment
Module 9: Liberation from Death
Module 10: Embracing the Fullness

Iedere module bevat een aantal video- en audio lessen in het Engels, waarin inhoud, betekenis, uitspraak en veel voorkomende valkuilen in mantra aan de orde komen. Deze bestanden kun je downloaden en/of online beluisteren en ze blijven altijd toegankelijk voor je. Je krijgt de beschikking tot alle lessen bij aanvang van deze training zodat je in je eigen tempo kunt studeren. Russill is beschikbaar voor individuele vragen.

Iedere module wordt afgesloten met een videobijeenkomst met Russill. Van deze sessie krijg je na afloop een bestand toegestuurd zodat je alles nogmaals (en zo vaak als je wil) kunt beluisteren. Daarnaast krijgen we ter afsluiting van iedere module een extra ‘post- modulaire’ oefening die ons helpt het geleerde te integreren in ons dagelijks leven.

Praktische informatie
De avonden zijn in Amsterdam op het Centrum voor Tantra:
Asterweg 20G3
Steeds op maandagavond: 26 februari; 26 maart; 23 april; 14 mei;
25 juni; 16 juli; 24 september; 29 oktober; 26 november en
17 december.
Tijd: 19.00 - 22.00 uur

De tweedaagse residentiële workshop met Russill, Remmelt en Carla is van 9 t/m 11 augustus (van donderdag 18.00 uur tot zaterdag 18.00 uur) in Herberg De Dieken in Holten.

Kosten training: € 1.275,- (incl. €221,28 btw)
Kosten verblijf: € 275,- (incl. 15,57 btw)

Je hoeft voor deze doorgaande mantra groep geen introductiegroep te hebben gedaan bij het Centrum voor Tantra. Iedereen met interesse in mantra, tantra en yoga is welkom. Als onderdeel van de inschrijving sluit je een ‘studenten-overeenkomst’ af met Russill Paul.


Datum
17-12-2018

Staf
Remmelt van Kleef
Russill Paul

Locatie
Centrum voor Tantra – Amsterdam

Kosten voor deze groep
€ 1550,- (incl. € 236,85 btw)

Opbouw van deze kosten:

Kosten training
€ 1275,- (incl. € 221,28 btw)

Kosten verblijf
€ 275,- (incl. € 15,57 btw)

0