Zeilgroep

Een frisse wind door je mind

We gaan in 2024 weer langere tijd met een schip het wad op voor een retraite. In deze retraite beoefenen we om ‘gewoon maar te zijn’ en te rusten in wat er is; of je nu mediteert, alleen of samen bent, of eenvoudig doet wat gedaan moet worden zoals zeilen, koken en het schip schoon en prettig houden.

We doen ook een diepgaand onderzoek naar wat het betekent om een ‘open mind’ te hebben. Die openheid wordt beperkt door de concepten en aannames die onze mind verdichten. We zullen gebruik maken van de projecties en oordelen naar elkaar, die we - pijnlijk genoeg - zo gemakkelijk ontwikkelen. Of we dat nu willen of niet.

Hoe meer we die kunnen herkennen, erkennen en terug nemen, hoe meer de lichte en heldere ruimte van ons bewustzijn zich opent. In dit proces ontdek je ook hoe groot het vermogen van je hart is om te kunnen accepteren.

De weidsheid van het wad is een prachtige omgeving voor dit proces. De oneindige open ruimte van de hemel is een reflectie van onze innerlijke openheid; het alsmaar veranderende wad een rijke metafoor voor onze eigen alsmaar veranderende vormen; net zoals de zee waarin de golven verschijnen en verdwijnen een metafoor is voor de ruimte waarin onze ervaringen verschijnen en verdwijnen.

Tantra Nederland

Het programma

We hebben de kostbare mogelijkheid om veel in de open lucht te beoefenen. En te genieten van de onmetelijke ruimte, de ondergaande zon en het diepe donker van de nacht. We bewegen mee met het droogvallen van het wad en het weer verschijnen van het water bij de vloed en geven ons over aan waar wind en stroom ons brengen.

We zullen ook geregeld ‘dialogen’ doen, waarin we samen oefenen om gevoelig aanwezig te zijn; en te voelen, te denken en te spreken met een bewustzijn dat de realiteit steeds frisser en meer helder waarneemt.

We zullen, afhankelijk van de weersomstandigheden, oefeningen of meditaties kiezen die je contact met elkaar en de alsmaar veranderlijke landschappen van het Wad verdiept. En er is veel ruimte voor vakantie, eenvoudig samen of alleen zijn, uit te kijken, te schrijven.

Er zal ook geregeld rust en stilte zijn. Zo zullen we in stilte ontbijten en in stilte van de zonsondergang genieten. En mediteren, inquiren of linken op het dek kan natuurlijk altijd - als je maar bukt als we overstag gaan.

Praktisch

We varen met de ‘Ambulant’,  onder leiding van Gerrit Ferf. Hij kent zowel het schip als het Wad als zijn broekzak en is een groot liefhebber van de natuur.

Gezien de intensiteit van het proces is een intake gesprek nodig voor diegene die de Tantra Training nog niet gedaan hebben.

We willen heel graag weer langer het wad op, maar dit is niet makkelijk te realiseren omdat het schip (met bemanning) zo kostbaar is. Omdat het ook nog gaat om een heleboel dagen, wordt zo’n retraite dan erg prijzig. We zijn blij het toch te kunnen gaan doen, omdat iemand heel royaal heeft aangeboden alle kosten van het schip voor zijn rekening te nemen, zodat deelnemers alleen hoeven te betalen voor de training, voedsel en administratiekosten.

Verder:

  • ben je welkom aan boord van de Ambulant op maandagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur in Harlingen
  • we monsteren weer af in Harlingen op vrijdag om 15:00 uur
  • de 'Ambulant' ligt afgemeerd in de buitenhaven aan de zeekant van NS station Harlingen Haven
  • je verblijft in een twee, drie of vierpersoons hut

Bij inschrijving verbind je je aan onze annuleringsvoorwaarden.

Wachtlijst

Inmiddels is er een wachtlijst voor deze groep.  Je kunt je wel aanmelden via de site en we zullen je dan op deze wachtlijst plaatsen. De annuleringsvoorwaarden zijn dan nog niet van toepassing. De ervaring leert dat er regelmatig verloop is in de deelnemerslijst door annuleringen. Mocht er plaats voor je vrijkomen, dan nemen we meteen contact op en kun je ons laten weten of je nog deel kan en wil nemen.

 

 

Tantra NederlandTantra NederlandTantra NederlandTantra NederlandTantra NederlandTantra NederlandTantra NederlandTantra NederlandTantra Nederland


Meer vervolggroepen:

Aanraken
Jade Ei vijfdaagse in Havelte
Jong Tantra Weekend
Leven en Dood
Linkinggroep
Overgave
Seks & Ruimte
Tantra in Relatie
Vloeibaarheid in Aanraking

Datum
29-07-2024 t/m 16-08-2024

Staf
Carla Verberk
Remmelt van Kleef

Locatie
Klipper De Ambulant – De Waddenzee

Kosten voor deze groep (p.p)
€ 2465,- (incl. € 376,40 btw)

Opbouw van deze kosten:

Kosten training (p.p)
€ 1900,- (incl. € 329,75 btw)

Kosten verblijf (p.p)
€ 565,- (incl. € 46,65 btw)

4

Ik heb allerlei leraren gehad, ook mensen die zeiden 'alles wat er is, is OK'. Maar dan was het stiekem toch beter als je het zó doet. Of ze zeiden: 'Als je dit doet, dan ervaar je dat'.

Wat voor mij vooral belangrijk was, dat Carla en Remmelt echt open staan voor alles wat je kan ervaren en je daar ook de ruimte voor geven. Ze zijn niet dogmatisch; het is werkelijk goed zoals het is.

Tom

Groot ontzag voel ik voor mijn leraren, de schippers en de maat. En voor het universum waarin zoveel schakeringen te zien zijn.
Ik kan alleen maar diep buigen voor iedereen die deze ervaring voor me mogelijk heeft gemaakt.

Dinne

In die enorme ruimte van het wad me bekneld voelen. Zóveel mensen, zó dicht op elkaar en zoveel in me wat schuurt en wringt… Tegelijkertijd zuiver weten dat dit precies is waarom ik zo verlangde naar langere tijd beoefenen- no way to hide. Precies de goede tools en structuren aangereikt krijgen om diep in mezelf af te dalen en de confrontatie met mijn pijn aan te gaan.

Dinne

Stukje bij beetje openen we allemaal, worden zachter, accepterend en uiteindelijk zijn we één groot lichaam met veel handen, voeten en harten, levend op het machtige schip dat ons verder voert door het magische en continue veranderende landschap van de wadden. Uiteindelijk de pijn in me voelen smelten en de ruimte in mezelf voelen als de ruimte om me heen. Samenzijn, maar vanuit mijn eigen draagkracht.

Dinne