Diamant Open Onderzoek

De waarde van belichaamde ervaring in open onderzoek

Wat is Diamant open onderzoek?

“Helemaal hier, helemaal nu…” misschien herinner je de laatste avond van de introductie in Tantra; waar deze woorden ‘vlees’ werden tijdens het grote ritueel? Diamant open onderzoek (Inquiry) is ontwikkeld in de Ridhwan school. In de vervolggroepen van het Centrum voor Tantra wordt vaak gebruik gemaakt van deze methode: de gevoelde ervaring dat je jezelf echt kan laten zijn waar je bent, zonder daar een mening over te hebben.

We noemen het ‘diamant’ vanwege de precisie waarmee onze veelkleurige menselijke mogelijkheden door middel van open onderzoek kunnen worden herkend als deel van een inclusief perspectief, zoals het licht verschillende kleuren reflecteert in een diamant.

De betekenis van onze kleurrijke ervaring in het moment ontdekken we meestal niet door er alleen over na te denken. Maar verfijnd voelend in je lichaam blijkt je directe waarneming een toegang tot de spirituele dimensies van je dagelijkse bestaan.

Wat gaan we doen?

We zullen verkennen hoe krachtig bewustzijn en lichamelijke expressie samenwerken in open onderzoek.

Je zal soms op een stoel zitten, en niet alleen spreektaal gebruiken, maar vooral de taal van je lichaam gaan herkennen. De vormen die we aannemen zijn deze dagen de ingang naar het voelen wat we in wezen zijn.

We gebruiken verschillende beoefeningen die je meer bewust maken van je lichaam, zodat je belichaamde ervaring in het moment toegankelijk wordt om te gaan verkennen. Bewust van adem en de grond van aanwezigheid laat je toe dat de vorm die je aanneemt in beweging komt, waardoor een rode draad van aanwezigheid in je directe ervaring begint te ontvouwen die is afgestemd op jouw persoonlijke open onderzoek.

We zullen met elkaar ontdekkingen doen naar aanleiding van vragen die opkomen zoals:

  • Wat betekent je lichaam voor jou?
  • Hoe kun je open onderzoek doen via je lichaam?
  • Wat betekent vrij zijn in je lichaam?
  • Hoe wordt je lichaam beïnvloed door verschillende interne en externe krachten?
  • Wat is de essentie van lichamelijkheid?
  • Hoe oriënteert je lichaam zich in ruimte?
  • Wat is de impact van essentie op de beleving van je fysieke lichaam?
  • Hoe leert ons lichaam ons meer over omgaan met objectrelaties?

Foto: smeltend ijs, Kyo Verberk

Voor wie?

Iedereen die een introductiegroep heeft gedaan bij het Centrum voor Tantra en iedereen die meer wil leren over Inquiry is van harte welkom.

Vaak denken mensen die beginnen met inquiry dat het betekent veel zitten, praten en luisteren, maar uitspreken wat je ervaart is geen mentaal proces. Het onderzoek zal mentaal worden wanneer we alleen uitspreken wat we denken over wat er op dat moment gebeurt, dus zonder in contact te zijn met het fijngevoelige weefsel van onze ziel. Met ziel bedoelen we de substantie van ons bewustzijn die, door hoe we bewegen en vorm aannemen, inzicht geeft in onze kijk op de werkelijkheid. Ons perspectief zal verbreden en verdiepen omdat Diamant Open Onderzoek gericht is op wat hier en nu in de directe ervaring oplicht en iets reflecteert van ons meest wezenlijke zelf.

 

Het HU teken is een expressie van ons menselijk potentieel: de eenheid van Zijn functionerend in de wereld.

De leraren

Kyo Verberk zal deze weekenden begeleiden met een staf van drie leraren.

Praktische info

Het programma bestaat uit twee weekenden, die ook los van elkaar te volgen zijn. Als je aan beide weekenden mee wilt doen, dien je voor beide weekenden in te schrijven.

Op vrijdag ben je vanaf 18.30 uur welkom om je te installeren. Om 19:00 uur is er een eenvoudige maaltijd. We beginnen het programma om 20:00 uur. Op zondag verlaten we het pand om 17:00 uur, na de gezamenlijke eindschoonmaak.

Aanmelden

Je kunt je inschrijven voor deze weekenden via de knop ''Schrijf je in voor deze groep'' op deze pagina. Bij inschrijving verbind je je aan onze annuleringsvoorwaarden.



Meer vervolggroepen:

Aanraken
Jade Ei vijfdaagse in Havelte
Jong Tantra Weekend
Leven en Dood
Linkinggroep
Overgave
Seks & Ruimte
Tantra in Relatie
Vloeibaarheid in Aanraking

Datum
16-05-2025 t/m 18-05-2025
25-07-2025 t/m 27-07-2025

Staf
Kyo Verberk

Locatie
Meeuwenveen – Havelte

Kosten voor deze groep (p.p)
€ 648,- (incl. € 79,46 btw)

Opbouw van deze kosten:

Kosten training (p.p)
€ 333,- (incl. € 53,45 btw)

Kosten verblijf (p.p)
€ 315,- (incl. € 26,01 btw)

0