Vloeibaarheid & Aanraken

Parels uit het Kashmir Saivisme

Tandava, Kashmiri massage, de Tattva's ...

In een prachtig ecologisch resort in Portugal - op een afgelegen heuvel midden in de natuur, uitzicht over de zee  in de verte- beoefenen we net als de ‘traditionele’ Tantrika’s om in aanraking te zijn met onszelf en met alles om ons heen.

Daarbij verfijnen we het contact met onze uiterlijke en innerlijke zintuigen en kunnen zo steeds subtieler ervaren hoe de ruimte en overvloed van het Mysterie in alles wordt uitgedrukt. We laten ons hierbij inspireren door de '36 tattva’s', een Tantrisch systeem dat verschillende dimensies van de realiteit beschrijft.

Twee beoefeningen staan deze retraite centraal: de Tandava - ‘de dans van Shiva’- en Kashmiri massage: de ‘Yoga van Aanraking’. Beiden geven steun om je te ontspannen en jezelf los te laten in de ruimte. Onze vitale energie, die geregeld is vast gezet in controle, krampachtigheid en verdichting, kan zo haar natuurlijke vloeibaarheid terug vinden. Vloeibaar zijn is een rijke staat. Het brengt de ervaring van souplesse en overvloed, van groei en beweging, van extase en verwondering.

We zullen in deze retraite ook verfijnd aandacht besteden aan de weerstand tegen aanraking en vloeibaarheid. Als die worden herkend voor wat ze zijn, kunnen ze een toegang worden tot de openheid die alles toelaat wat opkomt in je ervaring en die niets buiten hoeft te sluiten.

 

Over vloeibaarheid

Vloeibaarheid is een staat vol rijkdom en overvloed. Het geeft ons de ervaring van voortdurend ontvouwen, van groei en beweging, van verwondering en extase.

Het maakt dat we soepel en los mee kunnen bewegen met de steeds veranderende realiteit.


Praktische informatie

Deze groep vindt plaats van 5 t/m 18 juni 2021, op de idyllische locatie 'Monte Velho' in Portugal.

Trainers voor deze groep zijn Carla Verberk, Remmelt van Kleef en Theo de Klein.

'Vloeibaarheid & Aanraken' is een vervolggroep: je kan alleen meedoen wanneer je tenminste een introductieweek bij ons hebt gevolgd.

 

De prijs voor het volpension op Monte Velho (13 dagen) is afhankelijk van het type kamer waar je in verblijft.
De kosten hiervoor zullen we zodra dat helder is publiceren op deze pagina.

De reiskosten zijn niet inbegrepen: eventuele vliegtickets boek je zelf.

Je kan je interesse aangeven via een mail naar info@centrumvoortantra.nl


Staf
Carla Verberk
Remmelt van Kleef

Locatie
Monte Velho Eco Resort – Portugal

4

Laatst kreeg ik nog een kaartje van onze dochter, waarin ze schreef hoe zichtbaar het voor haar is dat we we zoveel zachter en meer afgestemd zijn als we terugkomen uit de trainingen.

Joke

Ik heb allerlei leraren gehad, ook mensen die zeiden 'alles wat er is, is OK'. Maar dan was het stiekem toch beter als je het zó doet. Of ze zeiden: 'Als je dit doet, dan ervaar je dat'.

Wat voor mij vooral belangrijk was, dat Carla en Remmelt echt open staan voor alles wat je kan ervaren en je daar ook de ruimte voor geven. Ze zijn niet dogmatisch; het is werkelijk goed zoals het is.

Tom
De retraite was voor mij een echte doorbraak.
Ze kwam op precies het gepaste tijdstip in m'n evolutie. Na enkele jaren van kwelling begon ik de goedheid van het leven te proeven en de problemen werden uitdagingen.
Ja, niets minder dan dat.
Danny
Sinds de retraite voel ik me luchtiger en… stabieler.
En 't is nog niet gedaan!
Danny