Open Mantra Inloop

Voor de vreugde van het samenzijn

Vanaf 2008 hebben mantra’s heel geleidelijk hun weg gevonden in de programma’s van het Centrum. Sinds 2016 werken we samen met Russill Paul die geboren en getogen in Zuid-India. Hij wordt internationaal erkend als expert op het gebied van klassieke Indiase muziek. Mede als gevolg van die samenwerking is er binnen het Centrum een bescheiden maar gedreven “Mantra-Sangha” ontstaan die mantra’s bestudeert en zingt uit de vroege Vedische en Tantrische tradities. Mantra’s uit deze tradities wijken sterk af van de mantra’s die we hier in het Westen voornamelijk kennen en die hun inspiratie vinden in de latere Bhakti traditie die gestoeld is op ‘Devotie’ en overgave.

Er is behoefte aan meer momenten om samen te zijn en samen te beoefenen, daarom organiseren we maandelijks op de vrijdagavond een open inloop mantra avond. Je stem, je klank en je aanwezigheid zijn hierbij van harte uitgenodigd; als je zin hebt om te zingen, nieuwsgierig bent of mantra zingen iets voor je is of wanneer je kennis wilt maken met ons. Maar natuurlijk ook als je al langer vertrouwd bent met het mantra zingen en je zin hebt om het weekend lekker te beginnen met mantra, stilte, meditatie en rustig stem/lichaamswerk. Dan ook; kom en kom mede het ‘veld’ vormen. Met andere woorden iedereen is welkom.

Wat kost het?
De prijs die je betaalt voor deelname wordt niet door ons vastgesteld. Gezien het karakter van de avond vinden we het passend om het principe van ‘Dana’ toe te passen. Hierbij doneer je op de avond zelf datgene dat voor je past. Je ontvangt voor deze bijdrage geen factuur.  

Hoe laat begint het?
Het programma duurt van 20:00 - 22:00 uur. 

Je bent welkom vanaf 19:30 uur en het programma start om 20:00 uur. We raden je aan om gebruik te maken van dit half uurtje: zo kun je vast rustig wennen en een beetje landen met een kop koffie of thee. Kom in gemakkelijke kleding, waarin je lekker beweegt en in meditatiehouding kan zitten. 

Waar is het?
De open mantra avonden houden we op onze eigen Centrum aan de Asterweg in Amsterdam-Noord. 

 

Als je direct iets wil horen of wil lezen over de impact van Mantra’s, brengt deze link je bij een artikel ‘De Taal van Liefde’.

Heb je - net als wij - speciale interesse in Mantra? Schrijf je dan hier in voor onze Mantra mails en we zullen je op de hoogte houden van al ons aanbod rondom Mantra.Meer mantra groepen:

Yoga van Klank ‘BHAKTI’
The full scope of the Yoga of Sound
Yoga of Sound Immersion

Datum
11-10-2024
15-11-2024

Staf
Eelco ten Wolde
Remmelt van Kleef

Locatie
Centrum voor Tantra – Amsterdam

5

Mantra = tantra in taal; het is directe aanraking door klank. Mantra samen zingen of reciteren is een veld creëren waarin heling plaatsvindt.

Sarah

Soms, als er veel in me gaande is of wanneer er veel fysieke pijn is, is de trilling van de mantra’s de enige aanraking die ik verlang. Het zo zacht uitgenodigd worden iets van spanning los te laten, het mogen rusten in de klanken; een teder en intiem gebaar.

Mariken

De vedische mantra is als een rustplaats én als een speelplaats voor mij.

Haar uiterst fysieke klanken trillen vaak los in mij wat vast zat en laten mijn sensuele energie stromen.

De goden en godinnen die we toezingen, bekrachtigen én ‘fine tunen’ mijn kwaliteiten: de God en Godin in mijzelf. Zo worden ze mijn evenbeeld

Jannelies

Je zingt niet maar je wordt gezongen. Ik ervaar dat de mantra een rustplek is waarbij de doener mag loslaten. Eigenlijk is mantra een bedding zonder begin en zonder eind

Patrick

Ik ervaar de mantra als een klankenstroom die vibreert in mijn lichaam en alle cellen in een hogere versnelling zet. Elke mantra heeft een eigen kleur, een eigen dans, een eigen sfeer. Ze is een universum op zich waarin ik word gedragen en waarin ik mezelf kan verliezen

Sarah