The full scope of the Yoga of Sound

Click here for English


Een volle dag ontmoeting en exploratie

Wat we met deze dag willen is tweeledig:

Het eerste: Ontmoeting
In de eerdere jaren dat Russill in Nederland verbleef, was er nauwelijks ruimte om hem te ontmoeten. Bezet als we waren met het geven van de groep of ‘gescheiden’ door de afstand tussen het podium en het publiek. Die afstand begon ietwat te wringen.

“Let's join and meet one another in the intimacy of your Center
in Amsterdam Noord!”

 - zo verwoordde Russill zijn verlangen om daar iets aan te doen -

 

Op deze manier krijgen de mensen die Russill eerder ontmoet hebben en van hem hebben mogen leren, ook de kans om hem ‘gewoon’ te ontmoeten. Praatje maken, vragen stellen, beetje uithangen in elkaars gezelschap in een ontspannen setting met veel ruimte. We lunchen samen (potluck) en Milo bereidt een heerlijk Indiaas diner.

Wij waarderen Russill Paul zeer om zijn buitengewone kennis, vakmanschap en muzikale artisticiteit. Dat moet je echter niet zomaar van ons aannemen. Je eigen ervaring vormt immers de grondslag van Tantra. Voor mensen die Russill niet eerder hebben ontmoet biedt deze dag daartoe de mogelijkheid.

Het tweede: een Introductie in de reikwijdte van de Yoga of Sound

Onder de paraplu van de Yoga of Sound komen alle 4 hoofdstromingen van Mantra samen:

  • Vedische Mantra – de oudste ‘klassieke’ stroming
  • Tantrische Mantra – de 'verinnerlijkte' stroming
  • Bhakti Mantra – de devotionele melodische stroming
  • Nada Mantra – waarin de bovengenoemde samenkomen en waar luisteren centraal staat.

Gedurende de drie dagdelen verkennen we zingend en luisterend de verschillende stromingen en hun samenhang. Vervullend en leerzaam in zichzelf en tegelijkertijd geeft het je de mogelijkheid om te ‘proeven’ of ‘The Yoga of Sound Immersion’ die in het najaar start, een programma is waar je warm voor loopt.

‘Mooi of goed kunnen zingen’ is geen criterium of voorwaarde voor deelname aan welke van de Mantra activiteiten dan ook. Iedereen is welkom. De voertaal is Engels.
De groep vult zich op volgorde van aanmelding en houdt daarbij geen rekening met man/vrouw verdeling. Dus (mannen) als je verzekerd wil zijn van een plek wacht niet te lang met aanmelden.

Praktische informatie:
Het programma duurt van 10:30 tot 21:30 uur. Je bent welkom vanaf 10:00 uur. We raden je aan om gebruik te maken van dit half uurtje: zo kun je alvast rustig wennen en landen met een kop koffie of thee.

Hier vind je alvast een voorproefje van Russill:Meer mantra groepen:

Yoga van Klank ‘BHAKTI’
Open Mantra Inloop
Yoga of Sound Immersion

Staf
Remmelt van Kleef
Russill Paul

Locatie
Centrum voor Tantra – Amsterdam

4

De vedische mantra is als een rustplaats én als een speelplaats voor mij.

Haar uiterst fysieke klanken trillen vaak los in mij wat vast zat en laten mijn sensuele energie stromen.

De goden en godinnen die we toezingen, bekrachtigen én ‘fine tunen’ mijn kwaliteiten: de God en Godin in mijzelf. Zo worden ze mijn evenbeeld

Jannelies

Soms, als er veel in me gaande is of wanneer er veel fysieke pijn is, is de trilling van de mantra’s de enige aanraking die ik verlang. Het zo zacht uitgenodigd worden iets van spanning los te laten, het mogen rusten in de klanken; een teder en intiem gebaar.

Mariken

Ik ervaar de mantra als een klankenstroom die vibreert in mijn lichaam en alle cellen in een hogere versnelling zet. Elke mantra heeft een eigen kleur, een eigen dans, een eigen sfeer. Ze is een universum op zich waarin ik word gedragen en waarin ik mezelf kan verliezen

Sarah

Je zingt niet maar je wordt gezongen. Ik ervaar dat de mantra een rustplek is waarbij de doener mag loslaten. Eigenlijk is mantra een bedding zonder begin en zonder eind

Patrick