Yoga of Sound Immersion

De titel die Russill Paul aan dit programma heeft gegeven is ‘The Yoga of Sound Immersion’. Het woord ‘immersion’ laat zich vertalen als onderdompeling, diepgang of duik. Ook vrij te vertalen als ‘diepe duik’. 

De Yoga of Sound Immersion is een 6 maanden durende oriëntatie voor ‘healers’, therapeuten, musici, mantrazangers en tantrikas. Het programma is bedoeld om de reikwijdte van ‘sacrale klank’ te ontdekken en/of verdiepen. De term 'Yoga of Sound' is een paraplu voor alle Indiase tradities van 'geweide klank'. 

Dit programma laat studenten kennis maken met de Mantra’s en andere beoefeningen die zich hebben ontwikkeld binnen de Vedische, Tantrische en Bhakti tradities. Een vierde stroming - de ‘Nada Yoga Tantra’ -  combineert met grote verfijning de drie stromingen en komt als laatste deel aan bod. 

Dit programma beoogt dat je op ervaring beruste kennis opdoet van de grote reikwijdte, de verschillen en de overlappingen van de vier bovengenoemde stromingen. En dat je uiteindelijk naar eigen inzicht kunt bepalen wat je ervan wilt toepassen als deel van je spirituele beoefening. Het zal je duidelijk worden met welke stroming je de grootste affiniteit hebt - welke het meeste voor je doet - als je je na afloop verder wilt bekwamen. 

Het programma aanbod bevat:

  • Een uitgebreid Engelstalig aanbod van lesmateriaal (online-zelfstudie)
  • 8 Live bijeenkomsten met Remmelt
  • Waarbinnen Russill ongeveer de helft daarvan online zijn bijdrage zal leveren:

De live bijeenkomsten bestaan uit meditatie, het samen beoefenen van het online aangeboden materiaal (waaronder veel zingen) en geregeld de 45 minuten per bijeenkomst, waarin we live verbinding hebben met Russill.
Dit laatste deel is eventueel ook vanaf een andere locatie te volgen via Skype. Zorg dan wel voor een goede hoofdtelefoon.

Alle studenten krijgen na afloop toegang tot de opname van de sessie met Russill via het platform waar ook al het andere lesmateriaal te vinden is.  

Dit is een beknopte beschrijving van de groep. Voor de uitgebreide beschrijving klik hier: het leidt je naar een Engelstalige pagina. Daarin lees je meer over de opbouw van het programma en wat het je kan brengen. Ook kun je meer lezen over hoe en waarom dit programma interessant is, of je nou voor het eerst deelneemt of al langer meedoet. 

In de eerste 4 maanden verdiepen we ons primair in de 4 stromingen. Daarna hebben we twee maanden om aan de hand van de vele aanvullende modules, door te studeren op die aspecten die je speciale belangstelling hebben gewekt (waar je daar dan niet al eerder aan toegekomen bent). Voor degene die dan nog extra tijd nodig hebben, is er een aanvullende 7e maand aan de duur toegevoegd.
De organisatie van dit programma (via de ‘Holland-Amerika lijn’; Russill woont in Texas USA) is complex en vraagt veel van de trainers. Het is om die reden dat we de groep alleen kunnen laten doorgaan bij een minimum van 8 deelnemers. 

Studenten die eerder aan 'Meesterschap in Mantra' of aan 'Shodasha Upacara' hebben deelgenomen krijgen een korting van €250,-

Als onderdeel van de inschrijving sluit je een ‘studenten-overeenkomst’ af met Russill Paul. Die vind je hier.
Na inschrijving ontvang je deze overeenkomt per mail en vragen we je deze elektronisch te ondertekenen.

Praktisch:
De live bijeenkomsten worden gegeven in ons centrum op de Asterweg, in Amsterdam Noord.
Het programma duurt van 14:00 uur tot ongeveer 18:00 uur.

 

Klik hier als meer wilt lezen over Russill Paul
Klik hier als je meer wilt lezen over Remmelt van Kleef
Heb je - net als wij - speciale interesse in Mantra? Schrijf je dan hier in voor onze Mantra mails en we zullen je op de hoogte houden van al ons aanbod rondom Mantra.

     Meer mantra groepen:

Yoga van Klank ‘BHAKTI’
Open Mantra Inloop
The full scope of the Yoga of Sound

Staf
Remmelt van Kleef
Russill Paul

Locatie
Centrum voor Tantra – Amsterdam

5

Soms, als er veel in me gaande is of wanneer er veel fysieke pijn is, is de trilling van de mantra’s de enige aanraking die ik verlang. Het zo zacht uitgenodigd worden iets van spanning los te laten, het mogen rusten in de klanken; een teder en intiem gebaar.

Mariken

Ik ervaar de mantra als een klankenstroom die vibreert in mijn lichaam en alle cellen in een hogere versnelling zet. Elke mantra heeft een eigen kleur, een eigen dans, een eigen sfeer. Ze is een universum op zich waarin ik word gedragen en waarin ik mezelf kan verliezen

Sarah

Al sinds de start van de Yoga of Sound (een paar jaar geleden) voel ik opwinding en nieuwsgierigheid. Wat ga ik leren , ontdekken , ervaren, voelen op dit voor mij zo nieuwe pad? Waar gaat deze reis naar toe?

Marie-Anne

Je zingt niet maar je wordt gezongen. Ik ervaar dat de mantra een rustplek is waarbij de doener mag loslaten. Eigenlijk is mantra een bedding zonder begin en zonder eind

Patrick

De vedische mantra is als een rustplaats én als een speelplaats voor mij.

Haar uiterst fysieke klanken trillen vaak los in mij wat vast zat en laten mijn sensuele energie stromen.

De goden en godinnen die we toezingen, bekrachtigen én ‘fine tunen’ mijn kwaliteiten: de God en Godin in mijzelf. Zo worden ze mijn evenbeeld

Jannelies