Toen ik stierf…

Ik moest lachen: de dood is een oneindig zachte vriend!

Als ik vertel over het onderwerp waar we ons op dit moment in de Mysterieschool toe verhouden – de dood – reageren mensen soms bijna geschokt: 'Waarom zou je je daar in hemelsnaam bezig houden?'

Goede vraag. Waarom zou je aandacht besteden aan een onderwerp dat zo veel angst op kan roepen? Echte ervaringsdeskundigen zijn helaas niet in staat om hun verhaal na te vertellen. Dus hoe is het überhaupt mogelijk om bij leven iets van de dood te bevatten?

Van oudsher is Tantra geïnteresseerd in het onderzoek rondom de dood. Eerder verscheen op onze website dit artikel waarin Carla Verberk, programmamaker en trainer van de Mysterieschool, vertelt over haar ervaringen daarmee. Inmiddels heeft ze samen met Remmelt twee retraites gegeven over dit onderwerp. Het leek het ons een aardig idee om eens een aantal studenten aan het woord te laten over hun ervaringen.

In dit artikel vertellen Jacqueline, Robin en Kim hun persoonlijke verhaal over hun ontmoeting met de dood en het effect daarvan op hun dagelijks leven. Hartelijk dank voor jullie openheid over dit intieme onderwerp.

We wensen je leesplezier. En raak je (misschien wel tot je stomme verbazing) geïnspireerd? Weet dan dat Carla en Remmelt in 2020 opnieuw een retraite over 'Leven en Dood' zullen geven. Toegankelijk voor iedereen die de introductiegroep heeft gedaan.

Reacties op Toen ik stierf…

 1. Pieter schreef:

  Super mooi om te lezen, dank je wel!

 2. Claire schreef:

  Zo herkenbaar. Dank om dit hele intieme gebeuren te delen en de Dood op die manier weer tot een Levende realiteit voor mij te laten worden

 3. Abrahim schreef:

  Mooi beschreven, zo helder... Fijn om een stukje mee te reizen, raakt me, geeft me iets...
  Dank jullie

 4. Charlotte schreef:

  Wat een indrukwekkende diepe ervaringen, en zo nauwkeurig beschreven dat ik er echt in werd meegenomen. Tranen, angst en verlangen. Dank!

Geef je respons op 'Toen ik stierf…'