Marije Oostindie

Trainer

Komende groepen met Marije:

Artikelen door Marije:

Ik ken geen ander pad dat zo snel leidt in de richting van een groter bewustzijn dan Tantra.

'Ik ervaar veel meer verbinding sinds ik Tantra beoefen. Verbinding met mezelf. En dat maakte het ook mogelijk om me dieper te verbinden met andere mensen. En met de aarde.

Dit prachtige proces van openen en verbinden heb ik zien gebeuren bij honderden medemensen die ik mocht ontmoeten en begeleiden in onze retraites.

Ik denk dat Tantra ons heel erg kan helpen om ons te verhouden tot onze onzekere toekomst. Bijvoorbeeld door te leren omgaan met lastige gevoelens zoals verlies, woede en rouw, en ze niet uit te acten op anderen. Door te begrijpen hoe we onze eigen innerlijke wonden kunnen helen, juist wanneer we anderen tot vijanden maken. Hoe we nieuwsgierig, contactvol en open kunnen blijven, zélfs onder stressvolle omstandigheden.

Ik ervaar Tantra niet altijd als een makkelijke route. Het proces confronteert me regelmatig scherp met mijn wonden en interne tegenstellingen. Maar dat alles ook werkelijk toelaten maakt mijn leven ook dieper, voller en avontuurlijker.

Ja, het is pijnlijk en lastig soms om zo naar binnen te kijken, maar de opbrengst is ook groot. Alles voelt zo veel soepeler, vriendelijker, opener dan voor ik begon met Tantra. Ik ken geen ander pad dat zo snel leidt in de richting van een groter bewustzijn. Ik ben heel dankbaar voor iedere bijdrage die ik daaraan mag leveren - hoe klein ook.'

The big challenge of our time is to make sure that when our hearts break we stay open and connected and curious rather than coming up with stories to justify ourselves being violent to others that we have othered more than those closest to us.” – Jem Bendell (klimaat wetenschapper)

Opleiding/ervaring

Rijksuniversiteit Groningen - Kunst & Kunstbeleid  (bul)
Hogeschool voor de Kunsten Kampen - Illustratieve Vormgeving (diploma)
Sinds 2007 student en sinds 2014 trainer aan het Centrum voor Tantra
Sinds 2011 Tantrisch kunstenaar onder de naam Atelier Aandacht
Ik volg diverse bijscholingen, o.a. momenteel een training in Trauma Therapie.