Licht op onze deelrondes: ‘Wat gebéurt daar nou precies?’

Deelrondes maken vast onderdeel uit van ieder programma in ons curriculum dat langer duurt dan een dag. In een deelronde krijgt een aantal mensen de mogelijkheid om iets te ontdekken over hun proces. Degene die deelt, ontvangt steun om aanwezig te blijven bij zijn of haar ervaring van dat moment. Je wordt uitgenodigd om open en nieuwsgierig te worden naar ieder detail van je ervaring.

Als deelnemer aan mijn eerste deelrondes had ik soms het gevoel getuige te zijn van een klein wonder. Mensen beschreven vaak nadat ze gedeeld hadden een ervaring van grote diepte of ruimte. Soms trilden of tintelden ze over hun hele lijf. Het voelt nog steeds als een voorrecht om deelgenoot te zijn van zo veel levendigheid.

Ik heb het ook als een groot avontuur ervaren om zelf onder begeleiding af te dalen in diepere lagen. Vaak voelde het daarna alsof ik ineens weer 'in sync' was met de wereld om me heen. In de pauzes na een deelronde had ik vaak heel fijne en intieme gesprekken met andere deelnemers. Zo getuige te zijn van elkaars proces; dat werkt voor mij verbindend.

Een goede reden voor een gesprek met Kyo Verberk, één van onze senior trainers, over dit wonderbaarlijke fenomeen.

Want: wat gebeurt er nou eigenlijk precies in zo'n deelronde?
Klik hier om het interview met Kyo te lezen.

Reacties op Licht op onze deelrondes: ‘Wat gebéurt daar nou precies?’

  1. Herman schreef:

    Prachtig...!

    Iets waar ik me diep in kan herkennen. Een mooi aanknopingspunt voor een verdere verdieping van mijn innerlijke reis.

    Dank je wel 🙂

    Herman

Geef je respons op 'Licht op onze deelrondes: ‘Wat gebéurt daar nou precies?’'