De ervaring van het Mysterie (deel 1 van de video serie)

Hoe kunnen we het goddelijke ervaren op aarde?
 

Door de eeuwen heen zijn er binnen verschillende spirituele stromingen Mysteriescholen opgericht. In deze scholen staan niet de dogma's of de bestudering van geschriften centraal, maar zijn studenten toegewijd aan de onmiddellijke ervaring van het mysterie. Aan de ervaring van éénheid, of van 'het goddelijke'; iedereen zal hier zijn of haar eigen woorden voor moeten vinden.

Het spirituele pad van Tantra, waarin ook het persoonlijk onderzoek en de onmiddellijke ervaring centraal staat, is nauw verwant aan deze scholen. In 2015 startten we onze eigen Mysterieschool; om studenten de mogelijkheid te geven om in een min of meer vaste groep verder te studeren na onze tweejarige Tantra Training.

Het Mysterie wordt omschreven als zó groots, zó wonderbaarlijk... zó volledig, dat het zich niet in woorden laat uitdrukken. De enige manier waarop we haar kunnen leren kennen, is door de onmiddellijke ervaring. Veel van de practices in de Mysterieschool zijn er dan ook op gericht om in contact te komen met dit goddelijke. Via Mantra, meditatie, lichaamswerk en allerlei rituelen proberen we ons - zo goed en zo kwaad als dat gaat - bloot te stellen aan de wonderbaarlijke ervaring van éénheid.

In de hectiek van het dagelijks leven is het vaak niet zo eenvoudig om het contact met het mysterie te ervaren. Wat is er voor nodig om dichtbij het goddelijke te kunnen zijn? Wat gebeurt er wanneer je daarmee in contact bent? In deze video teaching vertelt Carla Verberk - oprichtster van het Centrum voor Tantra - over de ervaring van het mysterie.

We wensen je veel kijkplezier.

Reacties op De ervaring van het Mysterie (deel 1 van de video serie)

 1. Susan schreef:

  Wauw..... Echt WAUW....
  Wat een prachtige bestemming!
  Zo waarachtig en puur verwoord en verbeeld.
  Dankjewel Carla, voor het doorkijkje....

 2. Danny schreef:

  Dannij schrijft: Vindt het zo mmoie omschreven en ook bijzonder een grote aanmoediging voor zij die beginnend zijn zoals ik.Het is als het ware voor mij als een babij die door de verleiding van het zoete verleid en getrokken wordt om die toch beginnende weg te gaan .In het niets vertoeven en loslaten van eigen opgebouwde constructie is een ni gemakkelijke weg ,maar gaande weg met de mooie uitleg van carla die aanmoedigt biedt zich al dit schone met mondjesmaat aan ,en brengt een totale nieuwe kijk met onvergankelijke factoren die juist dat is wat ons zo verwondelijk en gelikkig in het leven doet staan in alle omstandigheden.mijn oprechte dank daarvoor EEN vraagje Carla wanneer kom je eens naar Belgie kijk er naar uit Dank u wel

  • Marije Oostindie schreef:

   Beste Danny, dankjewel voor je mooie bericht en je uitnodiging aan Carla om eens naar België te komen.
   We hebben regelmatig Belgische deelnemers in onze (introductie) retraites. Carla gééft ook wel eens een vervolggroep in België of Frankrijk. Maar... misschien is de reis wel de moeite waard voor een hele week Tantra op de Hollandse heide? Je bent hoe dan ook van harte welkom! Met warme groet, Marije

 3. Yvonne van der Zalm schreef:

  Namaste

Geef je respons op 'De ervaring van het Mysterie (deel 1 van de video serie)'