Tantra Training

Voortdurend ontvouwende verandering

Tantra ziet het leven als een voortdurend veranderend continuüm: elk moment, elke ervaring, elk inzicht is deel van het proces waarin de goddelijke werkelijkheid zich ontvouwt.

De Tantratraining is een open onderzoek in hoe dit continuüm in iedere deelnemer van moment tot moment tot uitdrukking komt:

  • We leren je nieuwsgierig te zijn naar je ervaring en helpen je liefde te ontwikkelen voor het proces van groei
  • We scheppen een ruimte waarin iedereen kan toelaten wat er is, zonder zichzelf te hoeven 'verbeteren'
  • We gaan ervan uit dat daar waar waarheid onder ogen gezien kan worden, groei zich voltrekt en liefde kan bloeien

De Tantratraining bestaat uit vijf blokken van een week en één van tien dagen. De duur van de training geeft ons de mogelijkheid om een aantal van de grote leringen van Tantra uitgebreid te behandelen. We bieden je een rijk aanbod aan technieken, structuren en situaties waarin je die zelf kunt onderzoeken, ervaren en weer loslaten.

De training wordt gegeven door Carla Verberk en/of Remmelt van Kleef, ondersteund door een vaste staf. Zo ontstaat er een veilige en vertrouwde omgeving voor je bloei en ontplooiing.

Aanwezigheid, contact en bewustzijn
We willen je in de training leren open te stellen voor het mysterie van het leven. Dat doen we door elke ervaring te verwelkomen, wat die ook is: zuiver of onzuiver, aangenaam of onaangenaam, echt of vals. Volledig contactvol aanwezig zijn in je ervaring, met een open bewustzijn, brengt een proces van groei en transformatie op gang. Dit brengt je in aanraking met steeds diepere lagen van de werkelijkheid.

We zullen in de training veel tijd besteden aan het leren herkennen wat 'aanwezigheid' precies is. Aan wat het betekent om contactvol te zijn en een open bewustzijn te hebben. We kijken hoe je je kunt openen voor de vriendelijkheid en de moed die nodig zijn om deze kwaliteiten toe te laten.

We nemen je mee op een ontdekkingsreis, waarbij je steeds meer zult gaan rusten in aanwezigheid zelf - en steeds minder in mentale concepten.

Het lichaam als instrument
Ons lichaam is een belangrijk deel van onze realiteit. We zien haar als een waardevol en gevoelig instrument. Dankzij ons lichaam kunnen we op aarde bestaan en onszelf uitdrukken in de wereld.

Met een open bewustzijn volledig aanwezig zijn in je lichaam: dat is een bron van spontane vreugde. Het is ook een voorwaarde voor transformatie. Je zult de waarneming en de expressie via je lichaam verfijnen door je zintuigen verder te openen. Je leert subtieler waarnemen wat er ín je is en wat er om je heen gebeurt. Daardoor kom je in contact met verschillende niveaus van waarheid en je ervaring: met de gelaagdheid van je egostructuur, een rijk scala aan gevoelens en met de oneindige diepte, en met de schoonheid van aanwezigheid zelf.

Seksuele energie
We zullen in de training onderzoeken hoe onze vitale seksuele energie kan bijdragen aan het proces van groei en transformatie. We leren je Tantrische meditaties en technieken die gebruik maken van de seksuele energie, waarbij je ook mediteert en oefent met z'n tweeën. De training is daarom ook zeer geschikt voor paren die hun liefdesleven willen verdiepen en verrijken.

Opbouw van het programma
De Tantratraining duurt zo'n twee jaar en bestaat uit 45 dagen verspreid over vijf blokken van zeven en een van tien dagen. Tussen ieder blok door is er minstens eenmaal één bijeenkomst met een oefengroep waar je deel van uit kan maken. Daarin oefen je, zonder begeleiding maar met opdrachten van ons, verder met de technieken die je hebt geleerd. Tijdens de training kan je facultatief nog intensiever werken met stafleden in de vorm van individuele sessies, extra dagen en een extra weekend.

Voor wie is de training bedoeld?
Het intensieve en diepgaande proces van de Tantratraining is bedoeld voor mensen die oprecht geïnteresseerd zijn in hun persoonlijke en spirituele groei en belangstelling hebben voor seksualiteit. De training is geschikt als bijscholing voor diegenen die met mensen werken. Als je een partner hebt, raden we je aan samen met hem of haar deel te nemen.

Hoe kan ik mee doen?
We stellen als voorwaarde dat je bij het Centrum voor Tantra een introductiegroep hebt gedaan, zodat je bekend bent met onze werkwijze.

Klik op de training van jouw keuze voor meer informatie over de intake procedure.

 

Onderwerpen die in de Tantratraining aan de orde komen:

In het eerste blok: ego en superego, zelfacceptatie; symbiose. 'Alles wat je zoekt is in jezelf te vinden'. Verlangen als drijfveer op het spirituele pad.

In het tweede blok: 'de kunst van het onderzoek'. Aanwezigheid, contact en openheid voor het proces. 'Waar laten zijn wat waar is', verdriet, woede en haat, transformatie van energie.

In het derde blok: onderzoek naar ons zelfbeeld. Ontspannen in je sekse, integreren van 'mannelijke' en 'vrouwelijke' kwaliteiten.

In het vierde blok: contact met anderen, seksuele energie, verbinding seks en hart, smelten in liefde; massage van het bekkenbodemgebied, extase.

In het vijfde blok: Tantrische technieken en meditaties met een partner. Verbinding en eigenheid.

In het zesde blok: Tantrische technieken en meditaties. Alleen zijn.

 

Tantra NederlandTantra NederlandTantra NederlandTantra NederlandTantra NederlandTantra NederlandTantra NederlandTantra Nederland

Groepen
Tantra Training 24 »
Tantra Training 25 »
Tantra Training 26 »

Locatie
Meeuwenveen – Havelte

10

Nu zijn Carla en Remmelt nog bereid de Tantratraining te geven. Ik vind het echt een voorrecht met ze te mogen werken. Ik ken niemand uit de training die niet zegt: 'Dit is het beste persoonlijke ontwikkelingstraject dat ik ooit heb gehad.'

Peter

Deze training is een verademing. Met zoveel aandacht, helderheid en liefde gegeven.
Ik voel me weer waterpas gezet.

Dineke

Ik beschouw het als één van de grootste cadeaus die ik mezelf heb gegeven.

Merel

Tantra heeft het me in de afgelopen jaren zo enorm veel gebracht. Het maakt me zo blij om mezelf laagje voor laagje af te pellen. Ik kan steeds beter voelen welk leven ik wil leiden.

Naomi

Ik heb blok 2 pas achter de rug en er is al zoveel met mij gebeurd. Ik heb een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Oude blokkades, verstrikkingen en pijnlijke kindstukken zijn nu lang zo zwaar niet meer, of gewoon verdwenen.

Eef

Het is echt een verrijking voor mijn leven.

Hanneke
Ik begon aan de Tantratraining in de hoop meer stevigheid en bodem te vinden. Terugkijkend kan ik me nauwelijks meer voorstellen wie ik was voor die tijd. Er is veel meer vrijheid, rust en vertrouwen gekomen in alles wat ik doe. 
Wilma

Het is een groot cadeau geweest om me met regelmaat zo intensief te kunnen richten op mijn eigen proces, in een zinnenstrelende omgeving met zoveel liefdevolle begeleiding.

Wilma

Ik ben veel meer gaan begrijpen over mijn gaten: de plekken waar ik verkramp of niet aanwezig ben als gevolg van grote pijnlijkheden uit mijn jeugd.

John

Ik kom net thuis van het eerste blok en WAUW!
Wat geweldig is dit!
Ik voel me alsof ik voor het eerst heb gevreeën en niemand me van te voren echt heeft kunnen uitleggen hoe ontzettend lekker dat kan zijn.

Saskia