Parengroep in 3 weekenden

We bieden deze introductiegroep voor paren in drie weekenden (op vrijdag en zaterdag) speciaal aan voor paren die geen hele week kunnen doen. Bijvoorbeeld door de zorg voor kinderen of een ziek familielid.

Net als in onze andere introductiegroepen zullen we je verfijnde en avontuurlijke werkvormen aanbieden, waarin je samen met je partner op onderzoek gaat naar de intimiteit en levendigheid in jullie relatie. We ondersteunen je om het risico te nemen waarachtig en gevoelig te zijn met jezelf en met elkaar. Vooral wanneer verlangen naar-, of gemis van intimiteit en levendigheid opkomen.

Gaandeweg deze weekenden zal je misschien merken dat er meer vitale levensenergie door je heen gaat stromen, die belangrijke thema’s in jullie relatie naar de oppervlakte brengt. We zullen je uitnodigen en ondersteunen om al deze ervaringen te nemen als toegang tot de subtiliteit van Tantrisch zelfonderzoek.

Kiezen voor een week of voor deze introductiegroep in 3 weekenden?
Als je wel de mogelijkheid hebt om een week te doen, raden we je aan om deel te nemen aan één van onze introductieweken in Havelte. Tantra is een proces van verfijnd openen en ontvouwen. Dat heeft tijd nodig. Het is onze ervaring dat je een hele week goed kan gebruiken om meer te kunnen ontspannen in dat proces. Een voordeel van de weekenden kan juist weer zijn dat je samen thuis kunt oefenen op zaterdagavond en in de periode tussen onze bijeenkomsten in. Zo kan je meer finesses van Tantra ontdekken, terwijl je beoefent in je dagelijks leven.

Wat we je zullen bieden:

Lichaamswerk voor energie
Met lichaamswerk, waaronder bio-energetische oefeningen en ademwerk, leer je beter contact te maken met je lichaam, te aarden, en seksuele energie op te laden en door je lichaam te laten stromen.

Oefeningen, ook met anderen
Meditaties, sensitiviteits- en communicatie-oefeningen helpen je om subtielere gewaarwordingen in je lichaam te herkennen als persoonlijke of universele kwaliteiten. Om de veiligheid voor jullie als paar in het groepsveld te ondersteunen, zullen we jullie uitnodigen om elk weekend ook een oefening met een ander dan je eigen partner te doen. Elke zondag is er een deelronde waarin ruimte is voor verder onderzoek naar de specifieke thema’s die aangeraakt worden in de oefeningen.

Technieken en rituelen
Tijdens de cursus leren we je een aantal Tantrische technieken en rituelen die kunnen helpen een verbinding te maken tussen seks, je hart en je bewustzijn. De Open Ruimte ondersteunt daarbij het werk: een verrassende plek in Almere; prachtig aangekleed, vaak met kaarslicht, bloemen en muziek.

Vrijen staat niet voorop
Seksualiteit in een relatie is wezenlijk, maar dat hoeft zich niet per se te uiten via vrijen. Doel is, de vitale levensenergie te ervaren en in contact te brengen. Dat kan op allerlei manieren; bijvoorbeeld in dans, in oogcontact, met een aanraking. Alle oefeningen die we in de groep doen zijn zonder te vrijen. Je bent soms wel intiem of dichter bij elkaar in de aanwezigheid van anderen dan je misschien gewend bent. In de oefeningen die je ‘s avonds met z’n tweeën doet bestaat die mogelijkheid natuurlijk wel. In de deelronde de volgende dag is er gelegenheid om te reflecteren.

Tijden
Het programma begint iedere vrijdag en zaterdag om 10:00 uur en eindigt om 17.30 uur. Je bent alle dagen welkom vanaf 09.30 uur.

Op dit moment zijn de data van de volgende Parengroep in 3 weekenden nog niet bekend.

 
Meer introductie groepen:

Goud Tantra (55+)
Herfstgroep
Introductiegroep in 3 weekenden
Jong Tantra
Kerstgroep
Lentegroep
Paasgroep
Parengroep
Vrouwengroep
Wintergroep
Zomergroep

Staf
Eef Hengst
Hein Meijer

Locatie
De Open Ruimte – Almere

28

Ik gun dit iedereen. Het is niet voor niks dat veel mensen zeggen: 'was ik dit maar dertig jaar eerder gaan doen.' Het kan je zó helpen met je leven en je relaties.

Carla

Na de allereerste meditatie al wist ik direct dat dit op mijn lijf geschreven was. Ik voelde me zó thuis.

Naomi

Ik voel mij gevuld. Gevuld met leven in allerlei vormen. Kracht, subtiliteit, raakbaarheid, tinteling. Een rijkdom aan ervaringen die mij dieper hebben gebracht en in contact met de stroom die geen einde kent, die zo onvoorspelbaar gaat waarheen het wil.

Ik ben de bron van deze stroom. Wat een prachtige ontdekking.

Anouk

Wanneer je uit zo'n week komt, is het best wel een grote overgang. Er is ineens stilte, na zo'n overvloedige rijkdom aan ervaringen en intimiteit met anderen. Daar moest ik aan wennen; om weer te landen in mijn eigen leven.

Nu, enkele weken later, ervaar ik door de leegte heen die ik eerst voelde veel meer gevuldheid. Ik voel in mijn leven een nieuwe diepte, levenskracht, stroming en intimiteit.

Willemijn

Want er blijft veel gebeuren! In mezelf en om me heen. Mijn meest recente ontdekking is dat ik nog nooit zo soepel en lenig een sportles gedaan heb als vanavond, ongelooflijk.

Ingrid

Het was intens, warm, confronterend, onvergetelijk!
Het was een eerste stap in een nieuwe reis. Vol energie kwam ik thuis.

Hilde

Het was een waanzinnig gave training voor me... Ik heb zulke bijzondere ervaringen gehad. Op een gegeven moment lag ik in de zon, en werd ik alleen nog maar ademhaling, ik was helemaal in het nu.

De tijd leek zich steeds verder uit te strekken en ik ging beter horen, ruiken, proeven, voelen... zo bijzonder!

Hanneke

Wow, ik kom echt als een ander mens thuis.

Lotte

Wat een bijzonder avontuur. Zo onbeschrijflijk mooi om zo compleet open te staan, volledig in verbinding met mijn gevoel, compleet ontvankelijk voor mezelf en voor anderen. Het heeft al mijn verwachtingen ver overtroffen.

Jelle
Wat me de afgelopen maanden met een therapie (nog) niet gelukt was, ging nu in een paar dagen ‘vanzelf’.
Dionne

Ik kan nu beter luisteren. En ik kan mezelf ook beter voelen: 'wat is er met me aan de hand?' of 'wat heb ik nodig?' en dat communiceren met een ander. Dat geeft veel vrijheid.

Merel

Ik heb veel ontdekkingen gedaan en genoten van jullie vakkundige en liefdevolle begeleiding. Ik kon bij verschillende oefeningen veel vitale levensenergie ervaren. De bevroren energie in mijn bekkengebied begon weer wakker te worden.

E.K.

De introductiegroep heeft mij letterlijk en figuurlijk meer ruimte en lucht gegeven. De stroming in mijn lichaam voelt echt anders, wat ik nooit van tevoren had gedacht, omdat ik vanuit ervaringen van een goede vriendin deze week ben gaan doen en helemaal open de week in ben gegaan.

Roos

Deze manier van werken, zo in de confrontatie met elkaar, was zo ongelofelijk bullshitproof. Zo prachtig. Als ik het opschrijf sta ik er alweer vurig van te houden.

I.G.

Na meer dan 2 jaar proeven van Tantra bij diverse organisaties, was deze introductiegroep met voorsprong de meest zinvolle, de best begeleide en omkaderde en de best opgebouwde met een heel evenwichtig en raak programma. En het was nog leuk ook! Absolute aanrader.

Flip

Jan en ik hebben het beiden heel, heel erg goed gehad met alles wat er gebeurde. Er werkt inderdaad van alles door zonder dat we er wat voor hoeven doen. En het smaakt voor ons beiden ontzettend naar meer. We gaan hier absoluut een vervolg aan geven!

Merel

Voor mij heeft deze hele week heel veilig gevoeld. Precies zoals ik het nodig had. Dank daarvoor. Ook voor de mooie, praktische oefeningen; het clearen en linken. Het tijgeren. De Tandava. Au, het doet bijna pijn zo fijn.

Inge

Ik heb al best wat spiritueel werk verricht: yoga teacher trainings, vipassana's, ayahuasca ceremonies, therapieën, healings... en niks heeft mij zo doen openen als afgelopen week.

Lotte

'Ik wil jullie nog vreselijk bedanken voor alle zaligheid die deze week mijn lichaam in is gereisd... Alles heeft diepe indruk op me gemaakt.
Dank-jullie-wel hiervoor!'

Roos
...dat ik weer levensvreugde, energie en verlangen mocht voelen na vele jaren ‘overleven’.  Dat ik zo van alles, het programma, de mensen, het eten kon genieten. Dat ik me voor het eerst van mijn leven verbonden voelde in een grote groep en ook mijn plek daarbinnen kon ervaren...
Dionne

Mijn nieuwe beeld over leven, mensen, verbinding en de kennis over seksuele helende levensenergie in onszelf heeft me diep geïnspireerd. Ik had dit vooraf niet voor mogelijk gehouden en ben blij dat ik het vanuit openheid, zonder verwachtingen heb doorvoeld.

Joyce

'Een bekende zei me ooit: Het spirituele pad is niet makkelijk, wel vruchtbaar. Nou, dat beaam ik uit de grond van mijn hart. Deze uitspraak past dan ook naadloos op mijn ervaringen. Ik heb me in de groep veilig gevoeld, de staf vond ik in één woord top.'

Marianne

De term 'Tantra' wordt door steeds meer mensen gebruikt en wordt daarmee steeds holler. Als het gaat over het werk van het Centrum voor Tantra; dan is dat nu vooral mijn referentiekader als het gaat om Tantra.

Hans

Voor mij is altijd de ingang om het erover te hebben: 'Tantra is 'ja' zeggen tegen alles wat zich in jezelf aandient. Ook als dat een keihard 'nee' is.' En nee, we gaan niet binnen 10 minuten uit de kleren. Ik verwijs graag naar de goed geformuleerde teksten op de site.

Carla

Dat ik mezelf weer helemaal heb kunnen openstellen voor mijn lief en me opnieuw vol liefde durf te verdrinken in zijn ogen, voelt heerlijk...

Joyce

Zoals ik me voelde aan het eind, zag ik weerspiegeld in de gezichten van de hele groep: open, stralend, ontspannen en gelukkig.

Nadja

Het is heel goed voor mijn kinderen dat ik de week heb gedaan. Ik geloof dat ik zachter ben, en dat ik ze veel meer help om het plezier een beetje te laten stromen in huis. Ik heb meer respect voor de verlangens en behoeftes die we hebben, ook die van mezelf. Ik doe veel minder moeilijk.

Dat is de grootste verandering: ik doe minder moeilijk.

I.G.

Met mijn partner heb ik confrontaties gehad die heel wat opleverden. We zijn dichter naar elkaar toe gekomen. Een grotere gevoeligheid en zachtheid zijn in de plaats gekomen van bepaalde frustraties. Mede doordat we hebben geleerd hoe we daar over kunnen praten.

Nadja