Parengroep

Een omvangrijke introductie tot Tantra

Zeven dagen 'ja' zeggen tegen alles wat je tegenkomt

De naam 'introductiegroep' is misschien wat misleidend voor deze intensieve kennismaking met Tantra. De meeste deelnemers ervaren deze retraite als een diep transformatief proces, dat een blijvende invloed heeft op hun leven en hun relatie.

We ondersteunen je om 'ja' te zeggen tegen alles wat zich in je ervaring aandient, wát het ook is. We zullen je verfijnde en avontuurlijke werkvormen aanbieden waarin je jezelf dieper zal leren kenen. Gaandeweg de week zal je misschien merken dat er meer vitale levensenergie door je heen gaat stromen. Die vitaliteit brengt belangrijke thema's voor je naar de oppervlakte. We zullen je ondersteunen om al je ervaringen en gevoelens te nemen als toegang tot zelfonderzoek.

YabYum beeldje Centrum voor Tantra AmsterdamSpeciaal voor paren

In deze retraite verloopt jullie kennismaking met Tantra niet zozeer via het groepsproces, maar meer via het samenzijn met je partner. Wanneer jullie samen op onderzoek gaan, zullen als vanzelf thema's opkomen die in jullie relatie spelen. We nodigen jullie uit om het risico te nemen om waarachtig te zijn tegen elkaar.

Als paar kan je trouwens ook prima deelnemen aan een 'gewone' introductieweek, open voor zowel singles als stellen. Jullie zijn altijd vrij om alle daarin aangeboden oefeningen samen te doen. Je zal er ook evenveel steun vinden voor de thema's die spelen in jullie relatie.

Lichaamswerk voor energie

Met lichaamswerk, waaronder bio-energetische oefeningen en ademwerk, leer je beter contact te maken met je lichaam. Je leert wat het is om te aarden, seksuele energie op te laden en door je lichaam te laten stromen.

Oefeningen

Meditaties, sensitiviteits- en communicatieoefeningen helpen je om de vaak subtiele sensaties in je lichaam te herkennen. Bijna elke dag is er een deelronde waarin je kunt kijken naar de thema's die bij jou of in jullie relatie opkomen.

Technieken en rituelen

Tijdens deze retraite leren we je een aantal Tantrische technieken en rituelen die je kunnen helpen om een verbinding te maken tussen je seks, je hart en je bewustzijn. Onze aandacht voor de ruimte ondersteunt dit werk: de zaal is vaak prachtig aangekleed, met kaarslicht, bloemen en mooie muziek.

Vrijen staat niet voorop

Seksualiteit is belangrijk, maar dat hoeft zich niet te uiten via vrijen. Doel is, de vitale levensenergie te ervaren en in contact te brengen; dat kan ook met dansen, creativiteit, oogcontact, een aanraking. Alle oefeningen kan je doen zonder te vrijen.

Tijden

Het programma begint op vrijdag om 19:30, jullie zijn welkom vanaf 18:00. De week eindigt op vrijdagmiddag om 17:00 uur.

Inschrijven en annuleringsvoorwaarden

Als je belangstelling hebt voor deze groep kan je je inschrijven via de knop 'Schrijf je in voor deze groep'. We zullen je dan - als er plaats voor je is in de groep - uitnodigen voor een telefonisch intakegesprek van ongeveer 15 minuten. Als je na dit intakegesprek besluit mee te doen, dan sturen we je een bevestiging en factuur. Op dat moment verbind je je ook aan onze annuleringsvoorwaarden.

 Meer introductie groepen:

Goud Tantra (55+)
Herfstgroep
Jong Tantra
Kerstgroep
Lentegroep
Parengroep in 3×2 dagen
Vrouwengroep
Wintergroep
Zomergroep

Datum
15-11-2024 t/m 22-11-2024

Staf
Eef Hengst
Theo de Klein

Locatie
Meeuwenveen – Havelte

Kosten voor deze groep (p.p)
€ 1745,- (incl. € 230,97 btw)

Opbouw van deze kosten:

Kosten training (p.p)
€ 955,- (incl. € 165,74 btw)

Kosten verblijf (p.p)
€ 790,- (incl. € 65,23 btw)

32

Voor mij heeft deze hele week heel veilig gevoeld. Precies zoals ik het nodig had. Dank daarvoor. Ook voor de mooie, praktische oefeningen; het clearen en linken. Het tijgeren. De Tandava. Au, het doet bijna pijn zo fijn.

Inge
...dat ik weer levensvreugde, energie en verlangen mocht voelen na vele jaren ‘overleven’.  Dat ik zo van alles, het programma, de mensen, het eten kon genieten. Dat ik me voor het eerst van mijn leven verbonden voelde in een grote groep en ook mijn plek daarbinnen kon ervaren...
Dionne
Wat me de afgelopen maanden met een therapie (nog) niet gelukt was, ging nu in een paar dagen ‘vanzelf’.
Dionne

Wanneer je uit zo'n week komt, is het best wel een grote overgang. Er is ineens stilte, na zo'n overvloedige rijkdom aan ervaringen en intimiteit met anderen. Daar moest ik aan wennen; om weer te landen in mijn eigen leven.

Nu, enkele weken later, ervaar ik door de leegte heen die ik eerst voelde veel meer gevuldheid. Ik voel in mijn leven een nieuwe diepte, levenskracht, stroming en intimiteit.

Willemijn

Ik heb al best wat spiritueel werk verricht: yoga teacher trainings, vipassana's, ayahuasca ceremonies, therapieën, healings... en niks heeft mij zo doen openen als afgelopen week.

Lotte

Zoals ik me voelde aan het eind, zag ik weerspiegeld in de gezichten van de hele groep: open, stralend, ontspannen en gelukkig.

Nadja

Dat ik mezelf weer helemaal heb kunnen openstellen voor mijn lief en me opnieuw vol liefde durf te verdrinken in zijn ogen, voelt heerlijk...

Joyce

Veel respect voor jullie aanpak en professionaliteit in dit werk: de opbouw van het programma, de veiligheid, de ruimte, de zorg voor ons als deelnemers maar ook voor het gebouw en het team. Heel fijn om te ervaren en te zien.

Rob

Wat een bijzonder avontuur. Zo onbeschrijflijk mooi om zo compleet open te staan, volledig in verbinding met mijn gevoel, compleet ontvankelijk voor mezelf en voor anderen. Het heeft al mijn verwachtingen ver overtroffen.

Jelle

Jan en ik hebben het beiden heel, heel erg goed gehad met alles wat er gebeurde. Er werkt inderdaad van alles door zonder dat we er wat voor hoeven doen. En het smaakt voor ons beiden ontzettend naar meer. We gaan hier absoluut een vervolg aan geven!

Merel

'Ik wil jullie nog vreselijk bedanken voor alle zaligheid die deze week mijn lichaam in is gereisd... Alles heeft diepe indruk op me gemaakt.
Dank-jullie-wel hiervoor!'

Roos

Ik gun dit iedereen. Het is niet voor niks dat veel mensen zeggen: 'was ik dit maar dertig jaar eerder gaan doen.' Het kan je zó helpen met je leven en je relaties.

Carla

Na de allereerste meditatie al wist ik direct dat dit op mijn lijf geschreven was. Ik voelde me zó thuis.

Naomi

'Een bekende zei me ooit: Het spirituele pad is niet makkelijk, wel vruchtbaar. Nou, dat beaam ik uit de grond van mijn hart. Deze uitspraak past dan ook naadloos op mijn ervaringen. Ik heb me in de groep veilig gevoeld, de staf vond ik in één woord top.'

Marianne

De introductiegroep heeft mij letterlijk en figuurlijk meer ruimte en lucht gegeven. De stroming in mijn lichaam voelt echt anders, wat ik nooit van tevoren had gedacht, omdat ik vanuit ervaringen van een goede vriendin deze week ben gaan doen en helemaal open de week in ben gegaan.

Roos

Want er blijft veel gebeuren! In mezelf en om me heen. Mijn meest recente ontdekking is dat ik nog nooit zo soepel en lenig een sportles gedaan heb als vanavond, ongelooflijk.

Ingrid

Ik kan nu beter luisteren. En ik kan mezelf ook beter voelen: 'wat is er met me aan de hand?' of 'wat heb ik nodig?' en dat communiceren met een ander. Dat geeft veel vrijheid.

Merel

Voor mij is altijd de ingang om het erover te hebben: 'Tantra is 'ja' zeggen tegen alles wat zich in jezelf aandient. Ook als dat een keihard 'nee' is.' En nee, we gaan niet binnen 10 minuten uit de kleren. Ik verwijs graag naar de goed geformuleerde teksten op de site.

Carla

De term 'Tantra' wordt door steeds meer mensen gebruikt en wordt daarmee steeds holler. Als het gaat over het werk van het Centrum voor Tantra; dan is dat nu vooral mijn referentiekader als het gaat om Tantra.

Hans

Ik heb allerlei leraren gehad, ook mensen die zeiden 'alles wat er is, is OK'. Maar dan was het stiekem toch beter als je het zó doet. Of ze zeiden: 'Als je dit doet, dan ervaar je dat'.

Wat voor mij vooral belangrijk was, dat Carla en Remmelt echt open staan voor alles wat je kan ervaren en je daar ook de ruimte voor geven. Ze zijn niet dogmatisch; het is werkelijk goed zoals het is.

Tom

Wow, ik kom echt als een ander mens thuis.

Lotte

Ik voel mij gevuld. Gevuld met leven in allerlei vormen. Kracht, subtiliteit, raakbaarheid, tinteling. Een rijkdom aan ervaringen die mij dieper hebben gebracht en in contact met de stroom die geen einde kent, die zo onvoorspelbaar gaat waarheen het wil.

Ik ben de bron van deze stroom. Wat een prachtige ontdekking.

Anouk

Ik ben zeer geraakt door de opbouw van de oefeningen. Als ik nu terugkijk zie ik dat alle oefeningen met elkaar verbonden waren en elkaar versterken. Hierdoor was het mogelijk voor me om in een hele veilige omgeving te ervaren hoe het is om daadwerkelijk in contact te zijn met mezelf. En daardoor ook dat contact te kunnen ervaren met de ander.

Robert

Mijn nieuwe beeld over leven, mensen, verbinding en de kennis over seksuele helende levensenergie in onszelf heeft me diep geïnspireerd. Ik had dit vooraf niet voor mogelijk gehouden en ben blij dat ik het vanuit openheid, zonder verwachtingen heb doorvoeld.

Joyce

Na meer dan 2 jaar proeven van Tantra bij diverse organisaties, was deze introductiegroep met voorsprong de meest zinvolle, de best begeleide en omkaderde en de best opgebouwde met een heel evenwichtig en raak programma. En het was nog leuk ook! Absolute aanrader.

Flip

Het was intens, warm, confronterend, onvergetelijk!
Het was een eerste stap in een nieuwe reis. Vol energie kwam ik thuis.

Hilde

Ik heb veel ontdekkingen gedaan en genoten van jullie vakkundige en liefdevolle begeleiding. Ik kon bij verschillende oefeningen veel vitale levensenergie ervaren. De bevroren energie in mijn bekkengebied begon weer wakker te worden.

E.K.

Carla, je hebt iets betoverends in je stem, iets wat uiting geeft en vertaalt hoe elke vezel van je gericht is op dit werk. Zo liefdevol, zacht en scherp tegelijk en heel uitnodigend voor mij als deelnemer om weer een stap te zetten. Prachtig.

Rob

Deze manier van werken, zo in de confrontatie met elkaar, was zo ongelofelijk bullshitproof. Zo prachtig. Als ik het opschrijf sta ik er alweer vurig van te houden.

I.G.

Met mijn partner heb ik confrontaties gehad die heel wat opleverden. We zijn dichter naar elkaar toe gekomen. Een grotere gevoeligheid en zachtheid zijn in de plaats gekomen van bepaalde frustraties. Mede doordat we hebben geleerd hoe we daar over kunnen praten.

Nadja

Het was een waanzinnig gave training voor me... Ik heb zulke bijzondere ervaringen gehad. Op een gegeven moment lag ik in de zon, en werd ik alleen nog maar ademhaling, ik was helemaal in het nu.

De tijd leek zich steeds verder uit te strekken en ik ging beter horen, ruiken, proeven, voelen... zo bijzonder!

Hanneke

Het is heel goed voor mijn kinderen dat ik de week heb gedaan. Ik geloof dat ik zachter ben, en dat ik ze veel meer help om het plezier een beetje te laten stromen in huis. Ik heb meer respect voor de verlangens en behoeftes die we hebben, ook die van mezelf. Ik doe veel minder moeilijk.

Dat is de grootste verandering: ik doe minder moeilijk.

I.G.