Jong Tantra

Een zorgvuldige introductie tot Tantra

Speciaal voor mensen van 20 t/m 35 jaar

Tantra nodigt je uit om zonder oordeel jezelf en de wereld diep en waarachtig te ervaren en te omhelzen. 'Ja' te zeggen tegen alles wat je tegenkomt. Om jezelf en het leven in alle vormen te omhelzen, hoe het zich ook aan je voordoet. Vreugde, verlangen, liefde en verdriet, net als woede, weerstand en het even niet weten zijn welkom. Via praktische oefeningen onderzoek je wat er in het contact gebeurt terwijl je jezelf ervaart.

Waarom Tantra voor jongeren?
Je kunt Tantra met iedereen van alle leeftijden beoefenen. Maar het pad van Tantra ontdekken juist met leeftijdsgenoten kan heel bijzonder zijn. Oudere deelnemers aan onze 'gewone' introductiegroepen verzuchten soms jaloers: 'was ik maar op jouw leeftijd begonnen aan Tantra'. Wij ervaren dat het spirituele pad Tantra je een stevige bedding kan bieden - juist in de mogelijk turbulentere jonge jaren van je leven. Na de introductieweek ervaren veel mensen dat ze dieper in contact zijn met hun verlangens, zodat het makkelijker wordt om richting te bepalen in het leven.

Daarnaast zijn jonge mensen van nu opgegroeid in een samenleving waarin seks steeds meer gelijk wordt gesteld aan porno. Er bestaat veel spanning en kramp rondom seksualiteit en het beeld dat we hebben van ons lichaam. Tantra leert ons om te ontspannen in onze aannames en ideeën over seks en intimiteit. En opent mogelijk ervaringen waarvan je het bestaan niet vermoedde. We dragen er graag aan bij dat je hier een lang leven profijt van kan hebben.

Seksualiteit & Intimiteit
Onze seksuele of levensenergie is een belangrijk instrument in Tantra. In de breedste zin van het woord. Die kun je voelen als je met elkaar vrijt, maar ook als je de heerlijkste cappuccino maakt, of ruzie hebt. In de week nodigen we je uit om jouw levensenergie te onderzoeken en in te brengen, op een speelse en ontspannen manier. Hiervoor gebruiken we lichaamswerk, dans, en communicatie-oefeningen. We vragen je dus niet om in het openbaar met elkaar te gaan vrijen.

Onderdelen van deze week

Lichaamswerk voor energie
We doen veel lichaamswerk, waaronder bio-energetische oefeningen en ademwerk. Zo leer je beter contact te maken met je lichaam, te aarden, seksuele energie op te laden en door je lichaam te laten stromen. Dansen is hier een belangrijke vorm van vrije vitale expressie.

Oefeningen, ook met anderen
Meditaties, sensitiviteits- en communicatieoefeningen helpen je om de vaak subtiele sensaties in je lichaam te herkennen. Bijna elke dag is er een deelronde waarin je kunt kijken naar thema's die bij je opkomen.

Tantrische technieken en rituelen
Tijdens de cursus leren we je een aantal Tantrische technieken en rituelen die kunnen helpen een verbinding te maken tussen seks, je hart en je bewustzijn. Onze aandacht voor de ruimte ondersteunt het werk: de zaal is vaak prachtig aangekleed, met kaarslicht, bloemen, mooie muziek.

Vrijen staat niet voorop
Seksualiteit is belangrijk, maar dat hoeft zich niet te uiten via vrijen. Het doel is om de vitale levensenergie te ervaren en in contact te brengen; dat kan ook met dansen, creativiteit, oogcontact, een aanraking. Alle oefeningen zijn te doen zonder te vrijen, al is er soms ten minste een wat intiemer contact nodig, wat door de openheid vanwege het groepsproces vrijwel altijd mogelijk blijkt. We ondersteunen je om respectvol voor je eigen grenzen te zijn.

Jong Tantra Korting
We ondersteunen van harte dat jonge mensen al met ons werk in aanraking komen. Daar is deze week voor. We realiseren ons ook dat nog lang niet iedereen in deze leeftijd financieel de ruimte heeft om het volle pond te betalen voor trainingen, terwijl het verlangen er naar al wel ruim aanwezig is. Daarom werken de trainers voor een lager tarief. Ook de beheerder van de accommodatie levert een bijdrage door korting te geven. Dat maakt samen dat de Jong Tantra week in 2024 niet de gebruikelijke prijs van € 1745,- kost, maar € 1380,-.

Mocht dat toch nog te hoog zijn voor je, dan kun je een aanvraag voor een bijdrage doen bij ons eigen studentenfonds Witte Tara. Zij vergoeden maximaal 50% van de trainingskosten. Voor alle informatie en voorwaarden, zie hun website.

Jong Tantra Steunen
Mocht je nou - gelukkigerwijs - juist een heel goed verdienende jongeling zijn en wél de financiële ruimte hebben om de volle pond te betalen, zou je erover kunnen denken om het kortingsbedrag te doneren aan het studentenfonds Witte Tara. Zo draag je er dan aan bij dat meer mensen met minder financiële middelen ook kunnen deelnemen aan de training.

Tijden
Het programma begint op de eerste dag om 19:30, je bent welkom vanaf 18:00. De week eindigt op de laatste dag om 17:00 uur.

Jong Tantra in november
De Jong Tantragroep van 8 t/m 15 november wordt gegeven door Marije Oostindie en Tomm Velthuis. De groep is op dit moment vol voor single mannen en vrouwen, voor stellen is er nog  plaats. Er is doorgaans wat verloop, dus het is zeker aan te bevelen je op de wachtlijst te plaatsen door je aan te melden.

Inschrijven en annuleringsvoorwaarden
Als je belangstelling hebt voor deze groep kan je je inschrijven via de knop rechtsboven 'Schrijf je in voor deze groep'. We zullen je dan - als er plaats voor je is in de groep - uitnodigen voor een telefonisch intakegesprek van ongeveer 15 minuten. Als je na dit intakegesprek besluit mee te doen, dan sturen we je een bevestiging en factuur. Op dat moment verbind je je ook aan onze annuleringsvoorwaarden.

Meer lezen?

We interviewden voor het artikel 'Tantra in je Gezin' vier Jong Tantrika's en vijf van hun Tantrische ouders. Daarin wordt ook veel gezegd over de Jong Tantra retraite.

Voor het artikel 'Verder met Tantra' interviewden we drie Jong Tantrika's die doorstroomden in onze vervolgprogramma's. Daarin belandden ze tussen mensen van allerlei leeftijden...

Tantra NederlandTantra NederlandTantra NederlandTantra NederlandTantra Nederland


Meer introductie groepen:

Goud Tantra (55+)
Herfstgroep
Kerstgroep
Lentegroep
Parengroep
Parengroep in 3×2 dagen
Vrouwengroep
Wintergroep
Zomergroep

Datum
08-11-2024 t/m 15-11-2024

Staf
Marije Oostindie
Tomm Velthuis

Locatie
Meeuwenveen – Havelte

Kosten voor deze groep (p.p)
€ 1380,- (incl. € 180,82 btw)

Opbouw van deze kosten:

Kosten training (p.p)
€ 735,- (incl. € 127,56 btw)

Kosten verblijf (p.p)
€ 645,- (incl. € 53,26 btw)

36

Je krijgt geweldige oefeningen met fantastische trainers op een heel bijzondere locatie. Wat ik zelf echt heel fijn vond, was dat het een héle week is. Dat geeft echt een veel diepere ervaring dan een avond of een weekend.

Rik

Ik had weerstand om er aan te beginnen. Ik dacht: 'Ik ben jong: het kan altíjd nog. Maar toen draaide ik het om: 'Als ik nú ga, heb ik veel langer de tijd om alles wat ik leer een plek te geven.'

Rik

Veel respect voor jullie aanpak en professionaliteit in dit werk: de opbouw van het programma, de veiligheid, de ruimte, de zorg voor ons als deelnemers maar ook voor het gebouw en het team. Heel fijn om te ervaren en te zien.

Rob

We wilden onze kinderen graag iets meegeven als ze het huis uitgingen. Een persoonlijk ontwikkelingstraject in de vorm van een Introductieweek is een fantastisch cadeau aan je kind en aan jezelf, als je het je kunt veroorloven.

Conny

Deze retraite kwam voor ons precies op het goeie moment. We hadden ons een half jaar daarvoor afgevraagd: 'er móet toch meer zijn?'. We hadden het heel leuk samen, maar we wisten het antwoord op deze vraag niet. Nu zijn we heel blij met de toffe tools die we hebben gekregen.

Hans
...dat ik weer levensvreugde, energie en verlangen mocht voelen na vele jaren ‘overleven’.  Dat ik zo van alles, het programma, de mensen, het eten kon genieten. Dat ik me voor het eerst van mijn leven verbonden voelde in een grote groep en ook mijn plek daarbinnen kon ervaren...
Dionne

Want er blijft veel gebeuren! In mezelf en om me heen. Mijn meest recente ontdekking is dat ik nog nooit zo soepel en lenig een sportles gedaan heb als vanavond, ongelooflijk.

Ingrid

Wat er zo leuk is aan Jong Tantra? Het is energieker en speelser dan een gewone introductiegroep. En jongeren lijken een grotere flexibiliteit te hebben. Niet alleen in hun lichaam; ook hun ego structuur is minder vast. Er was ook veel humor en een soort frisheid.

Hanneke

De term 'Tantra' wordt door steeds meer mensen gebruikt en wordt daarmee steeds holler. Als het gaat over het werk van het Centrum voor Tantra; dan is dat nu vooral mijn referentiekader als het gaat om Tantra.

Hans

Het was een waanzinnig gave training voor me... Ik heb zulke bijzondere ervaringen gehad. Op een gegeven moment lag ik in de zon, en werd ik alleen nog maar ademhaling, ik was helemaal in het nu.

De tijd leek zich steeds verder uit te strekken en ik ging beter horen, ruiken, proeven, voelen... zo bijzonder!

Hanneke

Voor mij heeft deze hele week heel veilig gevoeld. Precies zoals ik het nodig had. Dank daarvoor. Ook voor de mooie, praktische oefeningen; het clearen en linken. Het tijgeren. De Tandava. Au, het doet bijna pijn zo fijn.

Inge

'Een bekende zei me ooit: Het spirituele pad is niet makkelijk, wel vruchtbaar. Nou, dat beaam ik uit de grond van mijn hart. Deze uitspraak past dan ook naadloos op mijn ervaringen. Ik heb me in de groep veilig gevoeld, de staf vond ik in één woord top.'

Marianne

De introductiegroep heeft mij letterlijk en figuurlijk meer ruimte en lucht gegeven. De stroming in mijn lichaam voelt echt anders, wat ik nooit van tevoren had gedacht, omdat ik vanuit ervaringen van een goede vriendin deze week ben gaan doen en helemaal open de week in ben gegaan.

Roos

Het verlangen om te leven in de volte van de ervaring is als een brandende vlam in mij waar ik niet meer omheen kan. YES!

Ik dank het Centrum voor Tantra voor dit waardevolle cadeau, en jullie in het bijzonder, lieve Eef en Jeroen, voor jullie open, zachte beschikbaarheid en heldere, aandachtsvolle begeleiding tijdens de bijzondere reis naar binnen op de Jong Tantra week.

Anouk

Ik heb al best wat spiritueel werk verricht: yoga teacher trainings, vipassana's, ayahuasca ceremonies, therapieën, healings... en niks heeft mij zo doen openen als afgelopen week.

Lotte

Wow, ik kom echt als een ander mens thuis.

Lotte

'Ik wil jullie nog vreselijk bedanken voor alle zaligheid die deze week mijn lichaam in is gereisd... Alles heeft diepe indruk op me gemaakt.
Dank-jullie-wel hiervoor!'

Roos

Wanneer je uit zo'n week komt, is het best wel een grote overgang. Er is ineens stilte, na zo'n overvloedige rijkdom aan ervaringen en intimiteit met anderen. Daar moest ik aan wennen; om weer te landen in mijn eigen leven.

Nu, enkele weken later, ervaar ik door de leegte heen die ik eerst voelde veel meer gevuldheid. Ik voel in mijn leven een nieuwe diepte, levenskracht, stroming en intimiteit.

Willemijn

Ik kan nu beter luisteren. En ik kan mezelf ook beter voelen: 'wat is er met me aan de hand?' of 'wat heb ik nodig?' en dat communiceren met een ander. Dat geeft veel vrijheid.

Merel

Wat een bijzonder avontuur. Zo onbeschrijflijk mooi om zo compleet open te staan, volledig in verbinding met mijn gevoel, compleet ontvankelijk voor mezelf en voor anderen. Het heeft al mijn verwachtingen ver overtroffen.

Jelle

Na meer dan 2 jaar proeven van Tantra bij diverse organisaties, was deze introductiegroep met voorsprong de meest zinvolle, de best begeleide en omkaderde en de best opgebouwde met een heel evenwichtig en raak programma. En het was nog leuk ook! Absolute aanrader.

Flip
Wat me de afgelopen maanden met een therapie (nog) niet gelukt was, ging nu in een paar dagen ‘vanzelf’.
Dionne

Als je heel jong bent, en je bent nieuw op het pad van spiritualiteit, dan zou ik Jong Tantra aanraden. Je maakt nou eenmaal makkelijker vrienden met mensen van je eigen leeftijd, en het is fijn om een maatje te hebben.

Joris

Ik voel mij gevuld. Gevuld met leven in allerlei vormen. Kracht, subtiliteit, raakbaarheid, tinteling. Een rijkdom aan ervaringen die mij dieper hebben gebracht en in contact met de stroom die geen einde kent, die zo onvoorspelbaar gaat waarheen het wil.

Ik ben de bron van deze stroom. Wat een prachtige ontdekking.

Anouk

De diepgang, veiligheid en zorgvuldigheid uit Jong Tantra raakte me diep. Ik dacht daarna: 'ik ga het niet meer voor minder doen.' Het is een nieuwe leidraad geworden wanneer ik nieuwe dingen uitprobeer.

Hans

Zoals ik me voelde aan het eind, zag ik weerspiegeld in de gezichten van de hele groep: open, stralend, ontspannen en gelukkig.

Nadja

Mijn nieuwe beeld over leven, mensen, verbinding en de kennis over seksuele helende levensenergie in onszelf heeft me diep geïnspireerd. Ik had dit vooraf niet voor mogelijk gehouden en ben blij dat ik het vanuit openheid, zonder verwachtingen heb doorvoeld.

Joyce

Met mijn partner heb ik confrontaties gehad die heel wat opleverden. We zijn dichter naar elkaar toe gekomen. Een grotere gevoeligheid en zachtheid zijn in de plaats gekomen van bepaalde frustraties. Mede doordat we hebben geleerd hoe we daar over kunnen praten.

Nadja

Het was intens, warm, confronterend, onvergetelijk!
Het was een eerste stap in een nieuwe reis. Vol energie kwam ik thuis.

Hilde

Dat ik mezelf weer helemaal heb kunnen openstellen voor mijn lief en me opnieuw vol liefde durf te verdrinken in zijn ogen, voelt heerlijk...

Joyce

Voor mij was het een perfecte mix van zachtheid, warmte, en speelsheid/luchtigheid waardoor er totaal geen drempel was om iemand van jullie te benaderen als dat nodig was, en waardoor het behalve vertrouwenwekkend en diep ondersteunend ook erg humorvol en licht bleef.

Jelle

Als je Tantra hebt gedaan, heb je zó veel meer plezier op Ibiza. Je kan altijd nog op vakantie, maar de kans om mee te doen aan Jong Tantra is er maar af en toe. Het is alsof je handrem altijd vast bleek te zitten, en ineens fiets je vrijuit, zónder die rem erop.

Carla

Ik vond alle stafleden heel erg fijn, toegankelijk en steunend, en jullie vulden elkaar heel goed aan. Jullie oprechte interesse in alle groepsleden was diep voelbaar.

Jelle

Ik gun dit iedereen. Het is niet voor niks dat veel mensen zeggen: 'was ik dit maar dertig jaar eerder gaan doen.' Het kan je zó helpen met je leven en je relaties.

Carla

Ik heb veel ontdekkingen gedaan en genoten van jullie vakkundige en liefdevolle begeleiding. Ik kon bij verschillende oefeningen veel vitale levensenergie ervaren. De bevroren energie in mijn bekkengebied begon weer wakker te worden.

E.K.

In Jong Tantra voelde ik me heel gelijkwaardig: dat was echt fijn voor me. Er is een frisheid in de groep. De aantrekkingskracht met mensen van mijn eigen leeftijd was ook heel anders dan in de 'gewone' Introductiegroep. Dat maakte het op het gebied van seksualiteit wel spannender voor mij.

Naomi