Vrouwengroep

Een omvangrijke introductie tot Tantra

Zes dagen 'ja' zeggen tegen alles wat je tegenkomt

De naam 'introductiegroep' is misschien wat misleidend voor deze intensieve kennismaking met ons werk. De meeste deelneemsters ervaren deze groep als een diep transformatief proces, dat een blijvende invloed blijkt te hebben op hun leven.

We ondersteunen je om 'ja' te zeggen tegen alles wat zich in je ervaring aandient, wat het ook is. We zullen je verfijnde en ook avontuurlijke werkvormen aanbieden waarin je jezelf kunt ervaren.

Gaandeweg de retraite zal je misschien merken dat er meer vitale levensenergie door je heen gaat stromen, die belangrijke thema's naar de oppervlakte brengt.

Speciaal voor vrouwen
Veel vrouwen ervaren de setting van deze vrouwengroep als een verrijking. Soms zelfs als een nieuwe inwijding in het vrouw zijn. De speciale ruimte die ontstaat wanneer we alleen met vrouwen zijn, biedt je mogelijk een nieuwe veilige bedding voor diepgaand zelfonderzoek.

Het vrouw-zijn staat deze dagen centraal. Via lichaamswerk, Tantrische oefeningen en allerlei soorten meditaties besteden we aandacht aan universele vrouwenthema’s. Zoals het verlangen naar verbinding, smelten en overgave en het leven van onze kracht en eigenheid.

Lichaamswerk voor energie
Met lichaamswerk, waaronder bio-energetische oefeningen, ademwerk en oefeningen met het jade ei leer je beter contact te maken met je lichaam, te aarden, seksuele energie op te laden en door je lichaam heen te laten stromen.

Oefeningen, ook met anderen
Meditaties, sensitiviteits- en communicatieoefeningen helpen je om de vaak subtiele sensaties in je lichaam te herkennen. Bijna elke dag is er een deelronde waarin je kunt kijken naar de thema's die bij je opkomen.

Technieken en rituelen
Tijdens deze retraite leren we je een aantal Tantrische technieken en rituelen die kunnen helpen een verbinding te maken tussen seks, je hart en je bewustzijn. Onze aandacht voor de ruimte ondersteunt dit werk: de zaal is vaak prachtig aangekleed, met kaarslicht, bloemen en mooie muziek.

Seksuele energie
Tantra werkt graag met seksuele energie. Dit is de vitale energie die maakt dat we er zin in hebben, die ons levendig en stralend maakt. We willen je ondersteunen om deze energie te ervaren en in contact te brengen met anderen. Dat kan via dansen, creativiteit, oogcontact, een aanraking en natuurlijk ook via vrijen. In de groep vragen we je trouwens niet om te vrijen. Sommige oefeningen vragen om een wat intiemer contact, wat door de openheid vanwege het groepsproces vrijwel altijd mogelijk blijkt.

Praktische informatie

De vrouwenintroductiegroep heeft een eigen, specifiek programma. Deze groep is daarom ook zeker interessant voor vrouwen die eerder al deelnamen aan een 'reguliere' introductiegroep.

Het programma begint op de eerste dag om 19:30 uur; je bent welkom vanaf 18:00 uur. De groep eindigt in de middag op de laatste dag om 17:00 uur.

De prijs is inclusief een Jade Ei.

Inschrijven en annuleringsvoorwaarden
Als je belangstelling hebt voor deze groep kan je je inschrijven via de knop 'Schrijf je in voor deze groep'. We zullen je dan - als er plaats voor je is in de groep - uitnodigen voor een telefonisch intakegesprek van ongeveer 15 minuten. Als je na dit intakegesprek besluit mee te doen, dan sturen we je een bevestiging en factuur. Op dat moment verbind je je ook aan onze annuleringsvoorwaarden.Meer introductie groepen:

Goud Tantra (55+)
Herfstgroep
Jong Tantra
Kerstgroep
Lentegroep
Parengroep
Parengroep in 3×2 dagen
Wintergroep
Zomergroep

Datum
01-11-2024 t/m 07-11-2024

Staf
Jacqueline Dijks
Martina Roos Gijsbers

Locatie
Meeuwenveen – Havelte

Kosten voor deze groep (p.p)
€ 1555,- (incl. € 208,46 btw)

Opbouw van deze kosten:

Kosten training (p.p)
€ 880,- (incl. € 152,73 btw)

Kosten verblijf (p.p)
€ 675,- (incl. € 55,73 btw)

27

'Een bekende zei me ooit: Het spirituele pad is niet makkelijk, wel vruchtbaar. Nou, dat beaam ik uit de grond van mijn hart. Deze uitspraak past dan ook naadloos op mijn ervaringen. Ik heb me in de groep veilig gevoeld, de staf vond ik in één woord top.'

Marianne

Mijn nieuwe beeld over leven, mensen, verbinding en de kennis over seksuele helende levensenergie in onszelf heeft me diep geïnspireerd. Ik had dit vooraf niet voor mogelijk gehouden en ben blij dat ik het vanuit openheid, zonder verwachtingen heb doorvoeld.

Joyce

Dat ik mezelf weer helemaal heb kunnen openstellen voor mijn lief en me opnieuw vol liefde durf te verdrinken in zijn ogen, voelt heerlijk...

Joyce

Wat een bijzonder avontuur. Zo onbeschrijflijk mooi om zo compleet open te staan, volledig in verbinding met mijn gevoel, compleet ontvankelijk voor mezelf en voor anderen. Het heeft al mijn verwachtingen ver overtroffen.

Jelle
...dat ik weer levensvreugde, energie en verlangen mocht voelen na vele jaren ‘overleven’.  Dat ik zo van alles, het programma, de mensen, het eten kon genieten. Dat ik me voor het eerst van mijn leven verbonden voelde in een grote groep en ook mijn plek daarbinnen kon ervaren...
Dionne

Voor mij heeft deze hele week heel veilig gevoeld. Precies zoals ik het nodig had. Dank daarvoor. Ook voor de mooie, praktische oefeningen; het clearen en linken. Het tijgeren. De Tandava. Au, het doet bijna pijn zo fijn.

Inge

Want er blijft veel gebeuren! In mezelf en om me heen. Mijn meest recente ontdekking is dat ik nog nooit zo soepel en lenig een sportles gedaan heb als vanavond, ongelooflijk.

Ingrid

Hoe oer en diep kun je gaan? Contact maken met het onverwoestbare in je. Contact maken met dat wat je werkelijk Bent. In een open en vrije speelruimte. Vol Liefde ( met een hoofdletter L) en zorgvuldigheid. Ik heb me zo gedragen gevoeld. Lieve, lieve (mede)vrouwen van de staf, dank voor deze bedding!

Elly

Zoals ik me voelde aan het eind, zag ik weerspiegeld in de gezichten van de hele groep: open, stralend, ontspannen en gelukkig.

Nadja

Na meer dan 2 jaar proeven van Tantra bij diverse organisaties, was deze introductiegroep met voorsprong de meest zinvolle, de best begeleide en omkaderde en de best opgebouwde met een heel evenwichtig en raak programma. En het was nog leuk ook! Absolute aanrader.

Flip

Ik heb veel ontdekkingen gedaan en genoten van jullie vakkundige en liefdevolle begeleiding. Ik kon bij verschillende oefeningen veel vitale levensenergie ervaren. De bevroren energie in mijn bekkengebied begon weer wakker te worden.

E.K.

Ik voel mij gevuld. Gevuld met leven in allerlei vormen. Kracht, subtiliteit, raakbaarheid, tinteling. Een rijkdom aan ervaringen die mij dieper hebben gebracht en in contact met de stroom die geen einde kent, die zo onvoorspelbaar gaat waarheen het wil.

Ik ben de bron van deze stroom. Wat een prachtige ontdekking.

Anouk

Na de allereerste meditatie al wist ik direct dat dit op mijn lijf geschreven was. Ik voelde me zó thuis.

Naomi

Alweer bijna een jaar geleden volgde ik de Vrouwen Introductiegroep. Ik was al langer erg nieuwsgierig naar Tantra. En zo onder alleen vrouwen voelde veilig om de diepte in te duiken. Het was intens, warm, confronterend, onvergetelijk!
Het was een eerste stap in een nieuwe reis. Vol energie kwam ik thuis.

Hilde

'Ik wil jullie nog vreselijk bedanken voor alle zaligheid die deze week mijn lichaam in is gereisd... Alles heeft diepe indruk op me gemaakt.
Dank-jullie-wel hiervoor!'

Roos

Het was intens, warm, confronterend, onvergetelijk!
Het was een eerste stap in een nieuwe reis. Vol energie kwam ik thuis.

Hilde

Ik kan nu beter luisteren. En ik kan mezelf ook beter voelen: 'wat is er met me aan de hand?' of 'wat heb ik nodig?' en dat communiceren met een ander. Dat geeft veel vrijheid.

Merel

Wow, ik kom echt als een ander mens thuis.

Lotte

Alles wat ik voelde was warmte, aandacht en acceptatie. En dat de hele tijd door, bij iedere oefening opnieuw. Keer op keer werd ik uitgenodigd om naar binnen te keren en te zijn met wat er in mij leefde, daar woorden aan te geven of het op te merken met nieuwsgierigheid. Wat prachtig zacht. Helend zelfs.

Inge

Voor mij is altijd de ingang om het erover te hebben: 'Tantra is 'ja' zeggen tegen alles wat zich in jezelf aandient. Ook als dat een keihard 'nee' is.' En nee, we gaan niet binnen 10 minuten uit de kleren. Ik verwijs graag naar de goed geformuleerde teksten op de site.

Carla

De introductiegroep heeft mij letterlijk en figuurlijk meer ruimte en lucht gegeven. De stroming in mijn lichaam voelt echt anders, wat ik nooit van tevoren had gedacht, omdat ik vanuit ervaringen van een goede vriendin deze week ben gaan doen en helemaal open de week in ben gegaan.

Roos

Met mijn partner heb ik confrontaties gehad die heel wat opleverden. We zijn dichter naar elkaar toe gekomen. Een grotere gevoeligheid en zachtheid zijn in de plaats gekomen van bepaalde frustraties. Mede doordat we hebben geleerd hoe we daar over kunnen praten.

Nadja

Ik heb al best wat spiritueel werk verricht: yoga teacher trainings, vipassana's, ayahuasca ceremonies, therapieën, healings... en niks heeft mij zo doen openen als afgelopen week.

Lotte

Ik gun dit iedereen. Het is niet voor niks dat veel mensen zeggen: 'was ik dit maar dertig jaar eerder gaan doen.' Het kan je zó helpen met je leven en je relaties.

Carla
Wat me de afgelopen maanden met een therapie (nog) niet gelukt was, ging nu in een paar dagen ‘vanzelf’.
Dionne

Wanneer je uit zo'n week komt, is het best wel een grote overgang. Er is ineens stilte, na zo'n overvloedige rijkdom aan ervaringen en intimiteit met anderen. Daar moest ik aan wennen; om weer te landen in mijn eigen leven.

Nu, enkele weken later, ervaar ik door de leegte heen die ik eerst voelde veel meer gevuldheid. Ik voel in mijn leven een nieuwe diepte, levenskracht, stroming en intimiteit.

Willemijn

Het was een waanzinnig gave training voor me... Ik heb zulke bijzondere ervaringen gehad. Op een gegeven moment lag ik in de zon, en werd ik alleen nog maar ademhaling, ik was helemaal in het nu.

De tijd leek zich steeds verder uit te strekken en ik ging beter horen, ruiken, proeven, voelen... zo bijzonder!

Hanneke