Goud Tantra (55+)

Een zorgvuldige introductie in Tantra speciaal voor 55+

Zeven dagen ‘ja’ zeggen tegen alles wat je tegenkomt

De naam 'introductiegroep' is wellicht wat misleidend voor deze intensieve kennismaking met ons werk. De meeste deelnemers ervaren deze week als een diep transformatief proces, dat een verrijkende/verdiepende invloed blijkt te hebben op hun leven.

Tantra nodigt je uit om zonder oordeel jezelf en de wereld diep en waarachtig te ervaren en te omhelzen. 'Ja' te zeggen tegen alles wat je tegenkomt. Om jezelf en het leven in alle vormen te omhelzen, hoe het zich ook aan je voordoet. Vreugde, verlangen, liefde, en ook verlies, verdriet, woede, weerstand en het even niet weten, zijn welkom. Via praktische oefeningen onderzoek je wat er in het contact met anderen gebeurt terwijl je jezelf ervaart.

 

Waarom Tantra speciaal voor 55+

Je kunt Tantra beoefenen met iedereen van alle leeftijden. Maar het pad van Tantra ontdekken met leeftijdsgenoten kan ook juist een meerwaarde hebben.

Als 55+ bevind je je nu eenmaal in de tweede helft van je leven; een andere fase dan twintigers, dertigers of veertigers.

We noemen deze groep niet voor niks Goud Tantra; de nazomer/herfst waarin ook de oogst van je leven ruimte krijgt. Je hebt al een hele reis achter de rug; carrière, relaties, kinderen, wonen. De grote onderwerpen van het leven hebben vorm gekregen - of je daar nu tevreden over bent of niet. Tantra kan je een stevige bedding bieden om te onderzoeken en te reflecteren op hoe je leven tot vorm is gekomen, wat je vervult en waar je hart nog naar verlangt.

In de tweede helft van je leven verandert er vaak ook iets in hoe je seksualiteit en intimiteit beleeft: je lichaam, je lichaamsbeleving, de overgang, mogelijke afname van vitaliteit vraagt je om je opnieuw te verhouden. Tantra leert ons om je seksuele energie vrij te laten stromen zonder jezelf te forceren of te vernauwen tot een voor jou bekende vorm van seksualiteit en intimiteit. In het pad van Tantra onderzoeken we onze aannames en ideeën over seks. We leren hoe het is om werkelijk diep te ontspannen in een intieme ontmoeting. Er openen zich van daaruit ervaringen waarvan je het bestaan niet vermoedde.

Zeker als het over seksualiteit gaat kan het inspirerend en steunend zijn om met leeftijdgenoten zo’n gevoelig en persoonlijk onderwerp te onderzoeken.

 

Onderdelen van de week

Lichaamswerk voor energieWe doen veel lichaamswerk, waaronder bio-energetische oefeningen en ademwerk. Zo leer je beter contact te maken met je lichaam, te aarden, seksuele energie op te laden en door je lichaam te laten stromen. Dansen is hier een belangrijke vorm van vrije vitale expressie.

Oefeningen, ook met anderenMeditaties, sensitiviteits- en communicatie-oefeningen helpen je om de vaak subtiele sensaties in je lichaam te herkennen. Bijna elke dag is er een deelronde waarin je kunt kijken naar thema's die bij je opkomen.

Tantrische technieken en rituelenTijdens de training leren we je een aantal Tantrische technieken en rituelen die kunnen helpen een verbinding te maken tussen seks, je hart en je bewustzijn. Onze aandacht voor de fysieke ruimte ondersteunt het werk: de zaal is vaak prachtig aangekleed, met kaarslicht, bloemen, mooie muziek.

Vrijen staat niet vooropSeksualiteit is belangrijk, maar dat hoeft zich niet te uiten via vrijen. Het doel is om de vitale levensenergie te ervaren en in contact te brengen; dat kan ook met dansen, creativiteit, oogcontact, een aanraking. Alle oefeningen zijn te doen zonder te vrijen, al is er soms ten minste een wat intiemer contact nodig, wat door de openheid vanwege het groepsproces vrijwel altijd mogelijk blijkt.

TijdenHet programma begint op vrijdag om 19:30 uur, je bent welkom vanaf 18:00 uur. De week eindigt op vrijdagmiddag om 17:00 uur.

Staf
De staf van deze groep bestaat uit Eelco ten Wolde, Ine Bolssens, Joost Klabbers, Joost de Natris, Jacqueline Dijks en Mariken van de Bovenkamp.

Zij maken deel uit van een groep mensen binnen het Centrum voor Tantra, die wordt geschoold om onze introductiegroepen en trainingen te geven. Ons doel is om onze activiteiten duurzaam te bemensen met een goed gekwalificeerde staf. We zijn verheugd dat zij deze speciale introductiegroep gaan geven. 

Deze groep wordt aangeboden tegen een gereduceerd tarief van 1.595 euro. 

Eelco en Jacqueline vertellen meer over deze retraite in onze podcast. Hier beluister je de aflevering.

Wachtlijst
Inmiddels is er een wachtlijst voor vrouwen voor deze groep. Voor mannen en stellen is er nog plaats. Je kunt je als vrouw wel aanmelden via de site en we zullen je dan op deze wachtlijst plaatsen. De annuleringsvoorwaarden zijn dan nog niet van toepassing. De ervaring leert dat er regelmatig verloop is in de deelnemerslijst door annuleringen. Mocht er plaats voor je vrijkomen, dan nemen we meteen contact op en kun je ons laten weten of je nog deel kan en wil nemen.

Inschrijven en annuleringsvoorwaarden
Als je belangstelling hebt voor deze groep kan je je inschrijven via de knop 'Schrijf je in voor deze groep'. We zullen je dan - als er plaats voor je is in de groep - uitnodigen voor een telefonisch intakegesprek van ongeveer 15 minuten. Als je na dit intakegesprek besluit mee te doen, dan sturen we je een bevestiging en factuur. Op dat moment verbind je je ook aan onze annuleringsvoorwaarden.

 Meer introductie groepen:

Herfstgroep
Jong Tantra
Kerstgroep
Lentegroep
Parengroep
Parengroep in 3×2 dagen
Vrouwengroep
Wintergroep
Zomergroep

Datum
16-08-2024 t/m 23-08-2024

Staf
Eelco ten Wolde
Ine Bolssens
Jacqueline Dijks
Joost K. Klabbers
Joost de Natris
Mariken van de Bovenkamp

Locatie
Meeuwenveen – Havelte

Kosten voor deze groep (p.p)
€ 1595,- (incl. € 204,94 btw)

Opbouw van deze kosten:

Kosten training (p.p)
€ 805,- (incl. € 139,71 btw)

Kosten verblijf (p.p)
€ 790,- (incl. € 65,23 btw)

22

Wanneer je uit zo'n week komt, is het best wel een grote overgang. Er is ineens stilte, na zo'n overvloedige rijkdom aan ervaringen en intimiteit met anderen. Daar moest ik aan wennen; om weer te landen in mijn eigen leven.

Nu, enkele weken later, ervaar ik door de leegte heen die ik eerst voelde veel meer gevuldheid. Ik voel in mijn leven een nieuwe diepte, levenskracht, stroming en intimiteit.

Willemijn

Zoals ik me voelde aan het eind, zag ik weerspiegeld in de gezichten van de hele groep: open, stralend, ontspannen en gelukkig.

Nadja

Ik kan nu beter luisteren. En ik kan mezelf ook beter voelen: 'wat is er met me aan de hand?' of 'wat heb ik nodig?' en dat communiceren met een ander. Dat geeft veel vrijheid.

Merel
...dat ik weer levensvreugde, energie en verlangen mocht voelen na vele jaren ‘overleven’.  Dat ik zo van alles, het programma, de mensen, het eten kon genieten. Dat ik me voor het eerst van mijn leven verbonden voelde in een grote groep en ook mijn plek daarbinnen kon ervaren...
Dionne

Na meer dan 2 jaar proeven van Tantra bij diverse organisaties, was deze introductiegroep met voorsprong de meest zinvolle, de best begeleide en omkaderde en de best opgebouwde met een heel evenwichtig en raak programma. En het was nog leuk ook! Absolute aanrader.

Flip

Voor mij heeft deze hele week heel veilig gevoeld. Precies zoals ik het nodig had. Dank daarvoor. Ook voor de mooie, praktische oefeningen; het clearen en linken. Het tijgeren. De Tandava. Au, het doet bijna pijn zo fijn.

Inge

De introductiegroep heeft mij letterlijk en figuurlijk meer ruimte en lucht gegeven. De stroming in mijn lichaam voelt echt anders, wat ik nooit van tevoren had gedacht, omdat ik vanuit ervaringen van een goede vriendin deze week ben gaan doen en helemaal open de week in ben gegaan.

Roos
Wat me de afgelopen maanden met een therapie (nog) niet gelukt was, ging nu in een paar dagen ‘vanzelf’.
Dionne

Mijn nieuwe beeld over leven, mensen, verbinding en de kennis over seksuele helende levensenergie in onszelf heeft me diep geïnspireerd. Ik had dit vooraf niet voor mogelijk gehouden en ben blij dat ik het vanuit openheid, zonder verwachtingen heb doorvoeld.

Joyce

Ik gun dit iedereen. Het is niet voor niks dat veel mensen zeggen: 'was ik dit maar dertig jaar eerder gaan doen.' Het kan je zó helpen met je leven en je relaties.

Carla

Ik voel mij gevuld. Gevuld met leven in allerlei vormen. Kracht, subtiliteit, raakbaarheid, tinteling. Een rijkdom aan ervaringen die mij dieper hebben gebracht en in contact met de stroom die geen einde kent, die zo onvoorspelbaar gaat waarheen het wil.

Ik ben de bron van deze stroom. Wat een prachtige ontdekking.

Anouk

Wat een bijzonder avontuur. Zo onbeschrijflijk mooi om zo compleet open te staan, volledig in verbinding met mijn gevoel, compleet ontvankelijk voor mezelf en voor anderen. Het heeft al mijn verwachtingen ver overtroffen.

Jelle

Ik heb al best wat spiritueel werk verricht: yoga teacher trainings, vipassana's, ayahuasca ceremonies, therapieën, healings... en niks heeft mij zo doen openen als afgelopen week.

Lotte

Met mijn partner heb ik confrontaties gehad die heel wat opleverden. We zijn dichter naar elkaar toe gekomen. Een grotere gevoeligheid en zachtheid zijn in de plaats gekomen van bepaalde frustraties. Mede doordat we hebben geleerd hoe we daar over kunnen praten.

Nadja

Dat ik mezelf weer helemaal heb kunnen openstellen voor mijn lief en me opnieuw vol liefde durf te verdrinken in zijn ogen, voelt heerlijk...

Joyce

Het was intens, warm, confronterend, onvergetelijk!
Het was een eerste stap in een nieuwe reis. Vol energie kwam ik thuis.

Hilde

Wow, ik kom echt als een ander mens thuis.

Lotte

Want er blijft veel gebeuren! In mezelf en om me heen. Mijn meest recente ontdekking is dat ik nog nooit zo soepel en lenig een sportles gedaan heb als vanavond, ongelooflijk.

Ingrid

Het was een waanzinnig gave training voor me... Ik heb zulke bijzondere ervaringen gehad. Op een gegeven moment lag ik in de zon, en werd ik alleen nog maar ademhaling, ik was helemaal in het nu.

De tijd leek zich steeds verder uit te strekken en ik ging beter horen, ruiken, proeven, voelen... zo bijzonder!

Hanneke

'Ik wil jullie nog vreselijk bedanken voor alle zaligheid die deze week mijn lichaam in is gereisd... Alles heeft diepe indruk op me gemaakt.
Dank-jullie-wel hiervoor!'

Roos

Ik heb veel ontdekkingen gedaan en genoten van jullie vakkundige en liefdevolle begeleiding. Ik kon bij verschillende oefeningen veel vitale levensenergie ervaren. De bevroren energie in mijn bekkengebied begon weer wakker te worden.

E.K.

'Een bekende zei me ooit: Het spirituele pad is niet makkelijk, wel vruchtbaar. Nou, dat beaam ik uit de grond van mijn hart. Deze uitspraak past dan ook naadloos op mijn ervaringen. Ik heb me in de groep veilig gevoeld, de staf vond ik in één woord top.'

Marianne