Een verkenning in vrouwelijke seksualiteit

Martina en Eef geven samen de Vrouwen Introductiegroep voor het Centrum voor Tantra. Marije vroeg hen voor deze video naar 'vrouwelijke seksualiteit': wat kenmerkt haar?

Het antwoord bleek nog niet zo eenduidig. Er zijn zó veel beelden over vrouwelijke seksualiteit (en trouwens ook over mannelijke seksualiteit), maar wat is eigenlijk waar voor jou of voor mij?

In deze open, persoonlijke video verkennen ze samen dit rijke gebied dat zo onlosmakelijk verbonden is met ons héle leven. Een gebied waar veel in te onderzoeken en aan te rijpen valt, in iedere fase van je leven opnieuw.

We wensen je veel kijkplezier.

Eef en Martina geven verschillende introductiegroepen, waaronder samen de Vrouwen Introductiegroep. Als je naar aanleiding van deze video vragen hebt, of je wilt iets delen, dan kan je ze een bericht sturen via hun persoonlijke pagina's, of je bericht achterlaten in de velden hieronder, zodat je ook andere kijkers weer inspireert. Dankjewel!

Reacties op Een verkenning in vrouwelijke seksualiteit

 1. Liedje schreef:

  Ha Martina en Eef,
  2 November a.s volg ik bij jullie de introductie/vrouwenweek in Havelte, Ik was en ben er wel benieuwd naar, maar verder geen idee natuurlijk......
  Jullie video is fijn om al een beeld omtrent jullie te hebben en geeft mij nu al vertrouwen in die week. Dank je wel en tot 2 november.

 2. Eef Hengst schreef:

  Ha Liedje, dank voor je fijne reactie. Wat fijn dat je met ons op avontuur gaat op het pad van tantra en vrouw-zijn. We zien uit naar je komst!

  Warme groetjes,
  Martina en Eef

 3. Inge schreef:

  Lieve Eef en Martina,
  Wat een heerlijkheid om jullie te horen spreken. Over hoe veel er al aanwezig is onszelf en hoe ik daar nog veel meer contact mee kan maken. Daar voel ik me geïnspireerd. Om meer tijd en ruimte vrij te maken voor intiem zijn met mezelf. En dan vooral aanwezig zijn, ademend, stromend. Wat een fijne uitnodiging opnieuw. Dank lieve vrouwen!

 4. Olga schreef:

  Mooi zeg, Martina en Eef! "Het belangrijkste is, dat ik vrouwelijke seksualiteit voor mezelf mag uitvinden". Heerlijk om met deze woorden de dag in te stappen. Op zoek naar een goederentrein;)

 5. Eef Hengst schreef:

  Ha Inge en Olga,

  Heerlijk om te lezen dat het interview jullie inspireert om je aandacht te brengen bij je eigen bron. Ja, tijd en ruimte maken hiervoor is fijn he. Om intiem te worden met wat er al in je stroomt en hóe het stroomt, en dat je dat zelf mag uitvinden.
  En om vanuit daar in contact te gaan met de wereld!
  Heel veel goeds ermee!

 6. Adinda schreef:

  Oh ik vond t vooral zo heerlijk om Eef te zien en dan de interactie tussen jullie en te zien hoe het onderwerp doorleeft is. En ik krijg ook zin om de vraag wat vrouwelijke sekualiteit voor mezelf betekent meer te onderzoeken. Dank voor jullie oprechte verhaal en een hele mooie vrouwenweek toegewenst 😘

 7. Eef Hengst schreef:

  Wat leuk om je te lezen Adinda!

  Als de vraag bij je leeft, is het misschien interessant om er een Herhalende Vraag over te doen met je geliefde. Ik denk bijvoorbeeld aan: 'Vertel me over jouw seksualiteit'. Maar je kunt natuurlijk elke vraag nemen waarvan jij het gevoel hebt dat ie voor je werkt.

  Mooie verkenning gewenst!

 8. Magdalena schreef:

  Lieve Martina en Eef,
  heerlijk, om jullie zo te zien opgaan in dit gesprek!
  Het resoneert helemaal met mij, om je niet afhankelijk te maken van een partner, om je eigen sexualiteit te ontdekken. Misschien hebben jullie wat tips voor mij. Ik ben al 63 en heb mijn hele leven bijna problemen met mijn sexualiteit.
  Liefs van Magdalena

 9. xxx schreef:

  Dank voor de video. Hierdoor lijkt het een wat minder 'eng' onderwerp voor me.
  Wanneer is/zijn er weer een introductiedag/dagen?

  • Marije Oostindie schreef:

   Lieve anoniem,
   Wat fijn om te horen dat deze video het onderwerp wat minder eng maakt. Hier kan je alle data voor de komende introductiedagen vinden. Als je klikt op 'schrijf je in voor deze groep' rechtsboven, zie je op welke data er nog plek is. Met warme groet, Marije

 10. Monique schreef:

  Beste Eef en Martina, ik heb met mijn huidige partner enorm veel vrijheid en genot ontdekt in het vrijen. En wat jullie vertellen in de video, nodigt me uit om mijn sensualiteit nóg meer als onderdeel van mijn leven te zien en te leven. Heel spannend en fijn! Dank voor jullie gesprek.

Geef je respons op 'Een verkenning in vrouwelijke seksualiteit'