Eef Hengst

Trainer

Stuur Eef een bericht.


Komende groepen met Eef:

Artikelen door Eef:

Ik hou ervan hoe écht en zinderend contact kan zijn als ik niet bezig ben om er iets van te maken.

Tantra beantwoordt mijn diepe verlangen om het leven vol te leven. Het écht mee te maken, er alles van te proeven, er alles over te ontdekken. Aanwezig te zijn in welke ervaring het bestaan me dan ook voorschotelt. Van een merel-schemer-concert en heerlijk vrijen, tot moedeloosheid en hartverscheurende ruzie. Dat is niet altijd makkelijk, maar wel de moeite waard! Misschien wel de grootste schat die ik via Tantra ontdekte, is dat als het me 'lukt' om mijn ervaring – aangenaam of niet – simpelweg door me heen te laten stromen, elke ervaring iets vervullends voor me heeft. Misschien zelfs wel iets verrukkelijks.

Tantra ondersteunt me om een diepe intimiteit te ervaren, met mezelf en in de ontmoeting met anderen. Soms behoorlijk spannend voor me, maar ik hou ervan hoe écht en zinderend contact kan zijn als ik niet bezig ben om er iets van te maken. Als ik het vrij laat. Ik kan steeds meer beelden loslaten van hoe ik, contact, seks – of wat dan ook – eruit zou moeten zien. Voor mij betekent Tantra bovenal vrijheid. Het heeft iets radicaals. Voorbij goed en fout, voorbij onze beelden, met liefde voor wat waar is voor óns. Als vervulling vooral blijkt te zitten in eenvoudigweg toe te laten wat er IS – daar wordt het leven voor mij vrijen.

De vrijheid, vervulling en intimiteit die Tantra mij brengt, deel ik graag in onze geseksualiseerde samenleving. We leren weinig over wat er allemaal nog méér mogelijk is in seks. Voor mij was het een openbaring toen ik ontdekte hoe vrijen een toegang kan zijn tot zoveel onverwacht heerlijks, als mijn seks en hart en bewustzijn met elkaar verbonden zijn. Mijn liefde voor die ontdekkingen heeft er oa toe geleid dat ik in 2011 mede-initiatiefnemer was van Jong Tantra.

Ik ben heel dankbaar dat ik het pad dat mij zoveel brengt toegankelijk kan maken voor anderen, zowel in trainingen aan groepen, als in individuele sessies en relatiebegeleiding. Mijn opleidingen tot lichaamsgericht trauma therapeut hebben me nog meer gereedschappen aangereikt om mensen te begeleiden in het omgaan met intense ervaringen. Ik weet weinig mooiers dan samen met iemand op reis te gaan op zoek naar wat waar is voor haar of hem. Te onderzoeken wat er in de weg staat om het leven diep te omarmen, wat het ook brengt. En dan iemands levensenergie weer vrij te zien stromen. Ik hou ervan mijn helderheid, openheid en dichtbij-heid te beschikbaar te stellen op dit intieme pad van transformatie.

Opleiding en ervaring

Mijn pad begon op jonge leeftijd. Ik voelde heel duidelijk dat er meer diepte en vervulling mogelijk was in het leven dan dat ik ervoer. Alleen had ik geen idee hóe dan. Met dit verlangen en frustratie als brandstof ging ik op zoek. Vanaf mijn vijftiende bewandelde ik diverse paden, van zen-meditatie tot retraites in kloosters van allerlei stromingen in de boeddhistische en christelijke tradities.

De kracht van stilte, in meditatie en retraites, is een grote inspiratiebron. Retraites volgde ik o.a. bij Rigpa en Open Dharma. Tot op de dag van vandaag ben ik student van de Ridhwanschool (A.H. Almaas).

Als twintiger ontdekte ik ook mijn lichaam als bron van wijsheid en vreugde. Lichaamswerk heb ik jarenlang verkend via diverse ingangen, zoals dans, bio-energetica, emotioneel lichaamswerk en yoga. Via diverse bewustzijnstrainingen stuitte ik uiteindelijk op mijn 26e op Tantra. Daar vond ik echt mijn pad - het bracht alles samen waarvan ik hou. De wonderschone beoefening van aanwezigheid en stilte middenin het leven zelf, met al haar energie, stroming, chaos, dans, pijnlijkheid, genot etc. Ik ben geïnspireerd door het Centrum voor Tantra, Wild Tantra, Daniel Odier en Hareesh.

Ik studeerde Humanistiek en behaalde een master aan de Universiteit van Utrecht in Comparative History. Ook behaalde ik mijn diploma's als Somatic Experiencing practitioner (Traumahealing volgens Peter Levine) en NARM practitioner (ontwikkelings- en hechtingstrauma bij Larry Heller). Ik werk daarnaast veel met de Polyvagaal Theorie en Internal Family Systems.

Privé sessies met Eef

Klik hier voor alle informatie over Eef's lichaamsgerichte sessies, voor zowel individuen als voor stellen – of mail Eef om een vraag te stellen.