Eef Hengst

Trainer

Stuur Eef een bericht.


Komende groepen met Eef:

Artikelen door Eef:

Ik hou ervan hoe écht en zinderend contact kan zijn als ik niet bezig ben om er iets van te maken.

Tantra beantwoordt mijn diepe verlangen om het leven vol te leven. Het écht mee te maken, er alles van te proeven, er alles over te ontdekken. Aanwezig te zijn in welke ervaring het bestaan me dan ook voorschotelt. Van een merel-schemer-concert en heerlijk vrijen, tot moedeloosheid en hartverscheurende ruzie. Dat is niet altijd makkelijk, maar wel de moeite waard! Misschien wel de grootste schat die ik via Tantra ontdekte, is dat als het me 'lukt' om mijn ervaring – aangenaam of niet – simpelweg door me heen te laten stromen, elke ervaring iets vervullends voor me heeft. Misschien zelfs wel iets verrukkelijks.

Tantra ondersteunt me om een diepe intimiteit te ervaren, met mezelf en in de ontmoeting met anderen. Soms behoorlijk spannend voor me, maar ik hou ervan hoe écht en zinderend contact kan zijn als ik niet bezig ben om er iets van te maken. Als ik het vrij laat. Ik kan steeds meer beelden loslaten van hoe ik, contact, seks – of wat dan ook – eruit zou moeten zien. Voor mij betekent Tantra bovenal vrijheid. Het heeft iets radicaals. Voorbij goed en fout, voorbij onze beelden, met liefde voor wat waar is voor óns. Als vervulling vooral blijkt te zitten in eenvoudigweg toe te laten wat er IS – daar wordt het leven voor mij vrijen.

De vrijheid, vervulling en intimiteit die Tantra mij brengt, gun ik specifiek jonge mensen in onze geseksualiseerde samenleving. We leren weinig over wat er allemaal nog méér mogelijk is in seks. Voor mij was het een openbaring toen ik ontdekte hoe vrijen een toegang kan zijn tot zoveel onverwacht heerlijks, als mijn seks en hart en bewustzijn met elkaar verbonden zijn. Mijn liefde voor die ontdekkingen heeft ertoe geleid dat ik in 2011 mede-initiatiefnemer was van Jong Tantra.

Ik ben heel dankbaar dat ik het pad dat mij zoveel brengt toegankelijk kan maken voor anderen, zowel in trainingen aan groepen als in individuele sessies. Mijn opleidingen tot trauma therapeut hebben me nog meer gereedschappen aangereikt om mensen te begeleiden in het omgaan met intense ervaringen. Ik weet weinig mooiers dan samen met iemand op reis te gaan op zoek naar wat waar is voor haar of hem. Te onderzoeken wat er in de weg staat om het leven diep te omarmen, wat het ook brengt. Ik hou ervan mijn helderheid, openheid en dichtbij-heid te beschikbaar te stellen op dit intieme pad van transformatie.

Opleiding en ervaring
Mijn pad begon op jonge leeftijd. Ik voelde me regelmatig behoorlijk gefrustreerd, omdat ik wist dat er meer vervulling mogelijk was dan dat ik ervoer. Alleen had ik geen idee hóe dan. Ik ging op zoek en bewandelde diverse paden.
Een inspiratiebron is de kracht van stilte in meditatie en retraites. Retraites volg ik o.a. bij Sogyal Rinpoche en Open Dharma. Lichaamswerk heb ik als twintiger jarenlang verkend op Venwoude. Ook was ik student van de Ridhwanschool (A.H. Almaas). Via diverse bewustzijnstraningen stuitte ik uiteindelijk op mijn 26e op Tantra. Ik beoefen bij het Centrum voor Tantra, Wild Tantra en Daniel Odier.
Ik studeerde Humanistiek en behaalde een master aan de Universiteit van Utrecht in Comparative History. Ook behaalde ik mijn diploma's als Somatic Experiencing practitioner (Traumahealing volgens Peter Levine) en NARM practitioner (ontwikkelings- en hechtingstrauma bij Larry Heller).

Privé sessies met Eef
Klik hier voor alle informatie over Eef's lichaamsgerichte sessies – of mail Eef om een vraag te stellen.