Tantra in je gezin – hoe ervaren Tantrika’s het ouderschap?

Die twee oneindige zielen die via mijn lichaam gekomen zijn gekomen, die ik een naam heb gegeven: zij hebben helemaal hun eigen pad te lopen. Ik weet nog geen fractie van de intelligentie die daaronder schuil gaat.
 

Een groep van acht studenten ging in op onze uitnodiging om een dialoog te houden over het onderwerp 'Tantra en Ouderschap'. Een groot onderwerp in veel levens, soms ook als je zelf (nog) geen kinderen hebt gekregen. En ook een onderwerp waar Tantra doorgaans veel invloed op heeft, zo is onze eigen ervaring en dat horen we ook veel terug van studenten.  De beoefening van Tantra nodigt meer waarheid, openheid en diepte uit in al onze relaties; ook die met onze kinderen.

In 'Tantra en Ouderschap' lees je een verdichtte weergave van deze dialoog. Als je zelf ouder bent of regelmatig met kinderen bent, zal je mogelijk veel herkennen in de onderwerpen die langskomen. Aan het eind van het stuk geeft Carla haar respons op deze tekst; een hart onder de riem voor ouders van nu.

'Soms denken we dat een dag vooral betekenis heeft gehad wanneer we veel afspraken hebben gehad, of veel taakjes van onze to-do-list af hebben kunnen vinken. Iets in ons ego wil aan 'een dag aanwezig zijn' geen waarde toekennen, maar ik zie het als een rijke spirituele beoefening.'

Open hier het artikel 'Tantra en Ouderschap'.

We hebben trouwens nieuwe namen verzonnen voor de sprekers, zodat ze vrijuit konden spreken over dit gevoelige onderwerp.
Veel leesplezier!

Interesse om verder te lezen over ouderschap?

Dit is inmiddels het derde artikel in onze online bibliotheek dat raakt aan het thema ouderschap en opvoeding. Eerder interviewde ik een aantal van onze trainers over hun ouderschap, en ook een aantal ouders en kinderen uit hetzelfde gezin die Tantra beoefenen.

Schrijf je hier in om op de hoogte te blijven van maandelijkse nieuwe aanwas van artikelen en video's van onze trainers.

Zin in een echt boek? Ik had veel plezier van 'Het Einde van de Opvoeding' van Jan Geurtz. Je vindt het (onder andere) hier. 

 

 

Reacties op Tantra in je gezin – hoe ervaren Tantrika’s het ouderschap?

  1. Inge schreef:

    Dankbaar dat jullie ook aan dit thema aandacht schenken. Ik ervaar het moederschap als een enorme uitdaging. Ik herken het belang van de kernwoorden in het artikel; vertrouwen, loslaten en vergeven. En ja, Carla, die oefening in aanwezigheid. Mijn kinderen maken jullie retraites overbodig ;). Het voelt steunend om andere ouders te horen over hun ervaringen en me erkend te voelen in deze lang niet altijd gemakkelijke reis. Dank!

Geef je respons op 'Tantra in je gezin – hoe ervaren Tantrika’s het ouderschap?'