Studentenfonds geboren: Stichting Witte Tara

Ruimere financiële ondersteuning mogelijk door nieuw studentenfonds

We weten dat onze retraites om een investering vragen die niet altijd door iedereen kan worden opgebracht. Daarom geeft het Centrum voor Tantra ieder jaar een behoorlijk bedrag aan kortingen op onze retraites, maar lang niet iedereen weet dat. Zeker voor aankomende studenten is het op dit moment vaak onhelder hoe - en dát - je voor financiële ondersteuning in aanmerking kunt komen. We willen hier graag meer aandacht aan besteden. Daarom deden we afgelopen winter een oproep: 'Help je mee aan de vormgeving en de totstandkoming van ons nieuwe studentenfonds?'

Stichting Witte Tara

Een klein groepje toegewijde en zeer slagvaardige studenten gaf gehoor aan ons verlangen. Binnen een paar maanden was stichting Witte Tara officieel opgericht. Een interim bestuur heeft zich voor het komende halfjaar gecommitteerd. Het fonds presenteerde zich op spetterende wijze tijdens ons 25 jarig jubileum (24 augustus 2017, Theater Amsterdam).

En dan het beste nieuws: de giften stromen binnen! Tijdens het event werd er gul gedoneerd in de pot, en ook via de website van Witte Tara werden al heel wat euro's gestort. Verder blijft het Centrum voor Tantra een substantiële financiële bijdrage leveren.

 

Hoe kan ik doneren?

Ga naar www.wittetara.nl en doneer eenvoudig via Ideal. Je ontvangt bij iedere donatie, ongeacht de hoogte ervan, een 20 minuten durende geleide meditatie van Carla Verberk (MP3).

Hoe kan ik een aanvraag indienen?

Een aanvraag voor ondersteuning dien je ook in via de website van Stichting Witte Tara. Op deze pagina lees je alles over.

Stichting Witte Tara: een fonds voor en door studenten van het Centrum voor Tantra. "Als jij geeft en ik ontvang, zal ik geven en jij ontvangen."

 

Reacties op Studentenfonds geboren: Stichting Witte Tara

 1. Kyo Verberk schreef:

  super goed idee, en op dit moment geen tijd om iets op zetten maar, maar ik ben wel bereid om een (zomer ?) programma te doen en de inkomsten aan het studentenfonds te geven. Benieuwd of het gaat lukken! liefs, kyo

 2. Caroline schreef:

  Ik vind het fonds een geweldig idee!
  Is het een idee om te kijken of het fonds een ANBI of een SBBI kan worden? Dan is schenken belastingvrij, en nodigt misschien uit tot grotere schenkingen.
  Denk ook aan schenken met notariele akte, en/of het aantrekkelijk maken om iets na te laten bij overlijden.
  Ik ben helaas niet deskundig op het juridische vlak, maar wie weet kunnen jullie iemand vinden die dat wel is.

  Heel veel succes!
  Caroline Meinster

  • Marije Oostindie schreef:

   Ha Caroline,
   dat wordt op dit moment inderdaad uitgezocht, dank voor je tip!

 3. Steef schreef:

  Als je ANBI of SBBI of CBF geaccrediteerd bent, kun je ook nog eens tot 10.000 dollar (ca. 9.300 euro) per maand gratis advertentiebudget krijgen. Om te adverteren in de Google zoekmachine:
  http://www.googlegrants.nl/

  • Marije Oostindie schreef:

   Ha Steef, het lijkt er op dat het StudentFonds een SBBI accreditatie zou kunnen krijgen. Dit wisten we niet en ik geeft het door aan het bestuur van de Stichting. Dankjewel voor je respons!

   • Steef schreef:

    Hallo Marije ... is het inmiddels gelukt om een Google Grant te krijgen?
    Eventueel kan ik jullie daarbij ondersteunen.

 4. Marije Oostindie schreef:

  Update: Stichting Witte Tara heeft een SBBI-status. Dat betekent dat over giften aan Witte Tara geen erf- of schenkbelasting hoeft te worden afgedragen. Ook niet boven de wettelijke belastingvrije schenkingsvoet (€ 2129,- in 2017).

Geef je respons op 'Studentenfonds geboren: Stichting Witte Tara'