Transitie naar Holacracy

Middenin de corona storm hebben we Centrum ingezet op een radicaal andere manier van het besturen van ons organisatie.
In de periode maart t/m oktober 2020 heeft de hele organisatie ‘rijlessen’ gehad van Koen Bunders van 'Energized' om deze bijzondere en nieuwe manier van samenwerken onder de knie te krijgen. Verschillende stafleden delen hun impressies over deze transitie.

Lees hier het hele artikel

Reacties op Transitie naar Holacracy

 1. Elizabeth schreef:

  Waw, wat een mooie stap! Ben zelf veel bezig met het idee van ontocratie. Holacratie, ( ik dacht eerst dat het woord holocratie moest zijn, ) blijkt practisch nu al uitvoerbaar. Op ontocratie moeten we misschien nog een paar eeuwen wachten. Mits het de mensheid lukt eindelijk door te evolueren...
  Het geeft me een veilig gevoel dat het CvT dit voorbeeld geeft. En het inspireert me om dit na te volgen mijn team . Ben nieuwsgierig hoe het uitpakt .
  Dank je wel voor het mooi geschreven helder stuk!

 2. Hennie schreef:

  Hallo Remmelt ik vind het zo fijn om te lezen ,hoe iedereen zich hier in kan vinden en zich zelf mag ontslaan van spanning/ en verantwoording. En mild en uitnodigend reageert. Ik voel gelijk dat het presteren in mij stopt. Ik heb jaren geleden een week retraite gedaan maar ben jullie toch blijven volgen.
  bij mij gaat het gelijk stromen Organisch laten ontstaan. Corona brengt ons terug naar de kern
  het is zo kloppend Collectief zijn we bezig met Schonen energie te vinden, en in te zetten.
  Ons zelf zijn we aan het resetten om organische energie te gaan inzetten Wat heb ik nodig en wat wil ik.
  Er zullen nog hele mooie openbaringen komen in jullie centrum
  Ik blijf jullie volgen
  Hartelijke groet, Hennie

 3. Maria schreef:

  Wat een mooie en ook spannende ontwikkeling is dit. Heel fijn om Carla en Remmelt wat te ontlasten zodat zij zich kunnen blijven focussen op dat waar ze erg goed in zijn: het begeleiden/organiseren van Tantratrainingen. Wel erg benieuwd hoe het er over - zeg maar - vijf jaar uitziet want dit vereist een andere mindset. Ik volg - met enige nieuwsgierigheid - graag de ontwikkelingen en wens de hele staf een prachtig verloop.

 4. Mathilde schreef:

  Toen ik Remmelt in de zomer hierover hoorde vertellen werd ik al getroffen door de wilde kracht ervan, en als ik lees hoe iedereen het ervaart, hoor ik ook de milde liefdevolle helderheid. Ik vind het prachtig dat jullie dit zo moedig aangaan, met een helder verlangen voor ogen, en met al best wat positieve rij ervaring zo te horen. Wat me zo bemoedigt is dat het ook een uitproberen is, niet alleen voor het Centrum, maar ook als mogelijkheid in de wereld. En daarmee een enorme bijdrage aan het grote geheel. Dank jullie allemaal lieve mensen!

 5. Anna schreef:

  Wauw! Wat bijzonder, deze manier van samenwerken! Dank voor dit artikel. (Ik ga solliciteren :-))

 6. Mona schreef:

  Inspirerend en blijmakend om te lezen hoe jullie jezelf en de organisatie vanuit een nieuwe invalshoek onder de loep durven te nemen! Ik vind het moedig en bemoedigend. En zie ook hoe jullie hiermee belichamen wat je uitdraagt naar ons als studenten: steeds opnieuw jezelf en de relatie weer aangaan, als een vreugdevolle expressie en bijdrage aan het grotere geheel.
  Ook hieruit blijkt weer dat het geheel groter is dan de som der delen.
  Een prachtige en elegante levensdans...!

 7. Loes schreef:

  Wauw, wat inspirerend om dit te lezen. Op zoek gaan naar nieuwe en effectievere manieren om de organisatie te runnen. En uit de beschrijving maak ik op dat deze manier van samenwerken ook heel onthullend is èn verrijkend, want mensen krijgen een beter inzicht in hun eigen functioneren en dat van anderen. Pijn wordt gezien!
  Het maakt me heel nieuwsgierig. Graag zou ik er méér over lezen, en het liefst meemaken om ervan te leren.

 8. Remmelt van Kleef schreef:

  Beste Loes,
  Dank voor je respons. Voor jou en eventuele andere; Je kunt er meer over lezen op de site van 'Energized': https://energized.org/wat-is-holacracy/
  Dat is de organisatie die ons geholpen heeft bij het leren van Holacracy.
  Veel plezier ermee.

 9. Anne schreef:

  Ik ben zo enthousiast dat ik besloten heb de introductieworkshop van Energized te doen volgende week! https://energized.org/event/holacracy-introductie-workshop-20201125/

Geef je respons op 'Transitie naar Holacracy'