‘Verwonderd over het Mysterie van het Leven’ – een interview met Carla uit 1996

Een interview uit de oude doos

Het blijkt nog niet zo eenvoudig om iets van de diepte en fijngevoeligheid van Tantra over te brengen in de media. Hoe kan het ook anders? De meeste journalisten en programmamakers hebben geen ervaring met ons werk. Daarnaast vraagt journalistiek om een zekere beschouwelijke afstandelijkheid. Tantra vraagt juist om je diep te verbinden met je ervaring in het moment.

'Maar zijn er dan geen interviews verschenen waar je wél echt blij mee bent?', vroeg ik Carla. Ja, toch wel. Met haar video interview voor Conscious TV bijvoorbeeld. En met een artikel dat 'lang geleden' verscheen in Bres Magazine. De schrijfster ervan, Albertine van Peursen, was één van Carla's studenten.

Het artikel bleek onvindbaar in ons archief, en ook online vond ik er geen spoor van. Gelukkig was de huidige hoofdredactrice van Bres Magazine zo vriendelijk om het artikel voor ons op te zoeken en in te scannen, zodat wij het nu opnieuw beschikbaar kunnen maken in deze PDF*.

Ik vond het artikel, dat meer dan twintig jaar oud blijkt te zijn, verrassend actueel (oké, op de vormgeving na dan:-) Ik ben benieuwd hoe jij het leest.
Veel leesplezier!

Met dank aan Bres Magazine. Kijk op www.bresmagazine.nl of www.edicola.nl voor meer informatie.

* Je opent de PDF in een nieuw venster door te klikken op de link.  Je kan het online lezen, maar ook opslaan op op je eigen computer via een rechter muisklik. Daarna kan je het eventueel ook afdrukken.

Reacties op ‘Verwonderd over het Mysterie van het Leven’ – een interview met Carla uit 1996

 1. Mathilde schreef:

  Ach hoe mooi, en hoe waar en hoe eenvoudig en hoe inspirerend en ook hoe ontwapenend en hoe wijs, en natuurlijk hoe ingewikkeld, en hoe lastig en hoe bemoedigend!

 2. Lino schreef:

  Prachtig en nog niets aan waarde en waarheid ingeboet. Liefs Lino

 3. Jolien schreef:

  Wat kon je dat toen al goed verwoorden, Carla! Ik ben zeer onder de indruk.
  Ik vind het zo mooi dat je zegt dat niet alleen extase maar ook verdriet er mag zijn, dat je de waarheid boven alles stelt. Het is mij uit het hart gegrepen. Dankjewel.

 4. Trees schreef:

  Geweldig, dank je wel! Ik ben even helemaal terug in de tijd toen ik de jaartraining deed!
  Carla, je bent de liefste leraar die ik ooit gehad heb...Liefs van Trees

 5. Trijn Amrita schreef:

  Leuk en interessant om lezen, en nog steeds erg actueel!

Geef je respons op '‘Verwonderd over het Mysterie van het Leven’ – een interview met Carla uit 1996'