Podcast: Carla over de lockdown als tantrische beoefening

Er is een Centrum voor Tantra Podcast! We hebben het idee dat een podcast goed past bij het Centrum, omdat het medium de tijd en ruimte biedt om met zorgvuldige aandacht onderwerpen te behandelen. Voor de luisteraar is een podcast ideaal, omdat je het altijd en overal kunt beluisteren. Terwijl je lekker op de bank ligt, de afwas doet, een wandeling maakt of in de auto zit.

Deze allereerste aflevering gaat over de lockdown naar aanleiding van de coronapandemie. Carla vertelt over wat de lockdown voor haarzelf en het Centrum betekent. Daarnaast vertelt ze hoe de lockdown een tantrische beoefening kan zijn waarin onder andere compassie, vertrouwen en wijsheid een belangrijke rol spelen.

We wensen je veel luisterplezier!

centrum voor tantra podcast carla over de lockdown rechthoek

Reacties op Podcast: Carla over de lockdown als tantrische beoefening

 1. Nathalie schreef:

  Dank je wel Carla voor deze openheid en ook tastbaarheid van jou gevoelens, gedachtens en belevingen waardoor ik zelf ook even vertraag en bij mijzelf kan voelen hoe het bij mij is/was. Ik herken veel van de gedachtengangen rondom compassie, vertrouwen in jezelf. Voor mij heeft de lockdown veel nieuwsgierigheid gebracht naar vooral de vraag opgeroepen: wat verandert er in mij? De onzekerheid van niet weten bracht naast de uitdagingen ook veel creativiteit..en de bevestiging dat ik goed gedij op verandering. Met jou weergave denk ik ook dat het komt omdat ik sterk vaar op mijn innerlijke compas maar bovenal op vertrouwen dat "het goed komt". Dank voor het delen, merci beaucoup

 2. Jeroen schreef:

  Mooie podcast. Ook een mooi idee om een podcast te maken.
  Herkenbare aspecten van de besproken situatie, inclusief de neiging tot polarisatie.
  Fijn om de ervaringen van Carla en Kim te horen en me in een aantal daarvan te herkennen.
  Dit voelt als bevestiging van mijn eigen ervaringen, waarnemingen en stimuleert om mijn gevoeligheid die onder mijn neiging tot rebellie en polarisatie ligt nog verder te onderzoeken en doorvoelen.
  Dank dank dank.

 3. Marion schreef:

  Prachtige podcast. Inhoud is mij uit het hart gegrepen.
  Geeft extra inspiratie en bemoediging.
  Dankjewel Carla en je interviewster.

  Hartegroet,
  Marion

 4. j.m.a.collard schreef:

  Prachtige podcast. Inhoud is mij uit het hart gegrepen.
  Geeft mij extra inspiratie en bemoediging.
  Hartelijk dank daarvoor Carla en degene die je interviewde.

  Hartegroet,
  Marion

 5. Renée schreef:

  Lieve Carla, wat ontzettend fijn om je te horen. Te luisteren naar Jouw eigen zoeken hierin -op jouw eigen, zorgvuldige manier- vanuit liefde voor de wereld, is helpend, inspirerend en gewoon heel fijn. Dank je wel 🙏

 6. Loes schreef:

  Dankjewel Carla en Kim. Ik vind het heel belangrijk en ondersteunend als er in deze tijd mensen zijn die handreikingen doen hoe om te gaan met moeilijke situaties. Ik vind het bemoedigend te horen dat het mogelijk is steeds weer terug te keren naar die diepe plek, voorbij goed en kwaad, voor of tegen. Inderdaad vond ik het ook heel moeilijk van mening te verschillen met mijn dierbaren. En te voelen wat dit met me doet, bijvoorbeeld afgewezen voelen of eenzaamheid. Ik voelde ook heel veel compassie met mensen die in culturen leven of leefden waar vrijheid van denken of uiten in het gedrang komt en zelfs gezinsleden elkaar aanklagen.
  Dank voor je doorvoelde woorden, een taal die ik zelf steeds beter leer kennen.

 7. Erika schreef:

  lieve mensen
  Dankbaar voor deze podcast.
  wat een mooie manier om uiting te geven aan gevoelens en processen die zo herkenbaar zijn voor mij.
  Genoten van het gesprek, de stem van Carla en voel me diep geraakt in het besef dit pad te mogen lopen . Te weten dat de plek van zijn van wijsheid er is en dat open zijn voor mijn eigen angsten onderdeel is van het leven.
  heel veel dank en liefs🙏

 8. Eelco schreef:

  Doet me goed om dit te horen Kim en Carla. Ik sta precies waar Carla ook staat in deze situatie, en dus blij te horen dat mensen die ik vertrouw hun hoofd nog op hun schouders hebben 🙂 Dit was bemoedigend en ontroerend, merci!

  Gefeliciteerd Kim <3

 9. Anemoon schreef:

  Wat was dit fijn om te horen. Ik had precies hier echt behoefte aan, het horen spreken van Carla over deze situatie, over hoe het haar raakt, persoonlijk, als bedrijf en hoe ze er mee omgaat vanuit tantrisch perspectief. Ik voel me geraakt, gesteund en verbonden terwijl ik mijn pad van beoefenen ga, met alles wat daarop voelbaar is aan rijkdom en zorgen. Zo dankbaar voor de rijke bedding die er is om in te beoefenen, te voelen in en te zijn met wat er is en nieuwe wegen te vinden. Zo dankbaar voor alles wat ik leerde. Dankjewel Kim en Carla voor dit prachtige gesprek en alle leraren en de hele community voor alles wat werd aangereikt.

 10. Ivanka schreef:

  Dankjewel voor deze fijne postcast. Ik voel me geraakt en gevoelig. Erkend te voelen wat ik voel. Vertrouwen te blijven houden en liefdevol te zijn.
  Zo fijn dit gesprek van jullie beide, de steun die ik ervaar en daardoor ook blijheid. Heel fijn, dank jullie! Liefs ivanka

 11. Herman schreef:

  Zonder te oordelen, gewoon en speciaal.
  Diep...

  Warm en Liefdevol...

  Bedankt voor deze prachtige nieuwe "Levens-les"...

  Ying & Yang ...

  Hug, jullie

 12. Stephan schreef:

  Bedankt voor de podcast. Mooi om zo verbonden te blijven! Het doet me goed om Carla haar stem te horen. En de vragen waren ook heel goed gesteld! Ben al benieuwd naar de volgende aflevering.

 13. Anne schreef:

  Wat een geschenk, deze podcast! Ik vind het moeilijk te zien hoe meningsverschillen over hoe de crisis aangepakt zou moeten worden, vriendschappen bemoeilijken. En ik vind het ook lastig om mijn eigen positie te bepalen ten aanzien van het overheidsbeleid. Dit interview sluit daar zo mooi op aan!

  Ik voel me dankbaar om Carla als leraar en voorbeeld te hebben. Fijn om je stem te horen, Carla!

  En: knap staaltje werk, de technische kwaliteit van de podcast!

 14. Kaz schreef:

  Het luisteren naar dit gesprek triggerde veel warmte, vertrouwen en verbinding in mij. Ik merk nog steeds een fijne na-gloei.

  Bedankt.

 15. Kim Bruggeman schreef:

  Wat heerlijk om jullie allemaal te lezen. Bedankt voor de hartverwarmende reacties op onze podcast!

 16. Wilhelmien schreef:

  Lieve Carla, wat is het een genot om je te horen, je zorgvuldig zoeken te ervaren en de wijsheid in je te ontmoeten. Al heel lang ben je een anker op mijn pad, zo dierbaar. Dank voor deze nieuwe mogelijkheid om te blijven resoneren met jou en met het centrum voor tantra. Liefs, ook voor Kim. Fijn Kim, dank je wel hiervoor.

 17. Ella schreef:

  Lieve Carla en Kim, al diverse keren heb ik jullie inspirerende podcast beluisterd tijdens mijn dagelijkse zwerfvuil - ommetjes. Hoop dat er een vervolg op komt. 🙏 en 💖

Geef je respons op 'Podcast: Carla over de lockdown als tantrische beoefening'