Je lichaam als toegang

Tantra zegt: iedere ervaring - of ze nou vreugde, woede, liefde, verdriet of angst in je oproept - kan een toegang zijn tot je ware natuur, tot je essentie, of dat wat we 'het goddelijke' noemen.

Alles wat je ervaart, ervaar je via je lichaam.

Niet alleen je gedachten, maar ook je fysieke sensaties en gevoelens vertellen je veel over hoe het op dit moment met je is. Ze vertellen je waar je naar verlangt, waar je van nature van weg wil bewegen, waar je van schrikt... Zo kan ze voor je gaan werken als een kraakhelder kompas. Daarom besteden we in Tantra veel aandacht aan het contact met ons lijf.

Steeds meer coaches, trainers en begeleiders raken geïnteresseerd in een lichaamsgerichte benadering in hun werk. Het Tijdschrift voor Coaching herkent deze tendens en benaderde Martina en Marije om een artikel te schrijven over Tantra. Het verscheen in het december nummer met als thema 'Het Lichaam'.

Hier vind je de PDF van het artikel uit het Tijdschrift voor Coaching.
Als je het interessant vind om ook de andere artikelen uit dit themanummer te lezen, dan kan je ze hier downloaden.

Je bent van harte welkom om je respons in de velden hieronder achter te laten.

Reacties op Je lichaam als toegang

 1. Joost schreef:

  Hoi Martina en Marije,
  Mooi helder onder en in woorden
  dat wat we zo graag belichamen,
  innemen, ingeven, inleven,
  uitdragen, uitstralen, uitwerken
  jullie en ik
  Joost

 2. Ine schreef:

  Hoi lieve Marije en Martina,

  Wat hebben jullie een mooi stuk geschreven voor het tijdschrift voor coaching!! Helder verwoord.
  Wat ik herken is, dat ik door mijn ontwikkeling bij het CvT veel bewuster ben van de sensaties die lastige (vaak verwijtende) gesprekken tussen scheidende mensen bij mij teweeg brengen en ik die meer en meer kan omarmen. Ze er simpelweg kan laten zijn zonder dat ik ze weg wil hebben. Dit zorgt er voor, dat mijn aandacht en energie niet ‘opgeslokt' wordt door activiteiten binnen mij die iets willen doen om deze sensaties niet meer te voelen, maar dat ik me open kan houden voor wat zich in en tussen deze twee mensen afspeelt.
  Dank, want door jullie artikel ben ik me daar weer meer bewust van.

Geef je respons op 'Je lichaam als toegang'