Cadeautje: wallpapers van ‘onze’ Boeddha

Iedere dag de Boeddha

We geven je graag een klein cadeautje - met een knipoog.

Onze houten Boeddha, door Remmelt liefdevol 'Pinokkio' gedoopt, is er altijd bij als we een retraite geven in Meeuwenveen. Hij is voor ons en voor heel veel studenten een symbool geworden voor aanwezigheid en de diepte van het mysterie.

De gracieuze Groene Tara kan je ook regelmatig tegenkomen tijdens onze retraites. Zij herinnert ons aan ons vermogen om vriendelijk en vol compassie te zijn, naar anderen en ook naar onszelf. Belangrijk op het pad van Tantra, waarin we niet alleen in contact komen met veel schoonheid en essentiële kwaliteiten, maar soms ook met rauwe pijnlijkheid.

Wallpapers van de Boeddha en Groene Tara
Met de wallpapers hieronder kijk je, telkens als je je computer opstart, in de ogen van de Boeddha of door Groene Tara. Een kleine dagelijkse herinnering aan je eigen vermogen om aanwezig en vriendelijk te zijn.

Iedereen structureert z'n bureaublad anders. Daarom heb ik verschillende versies gemaakt van de Boeddha en de Groene Tara wallpapers: links, rechts en met of zonder één van onze favoriete dichtregels van Hafiz. Cathelijne van den Bercken maakte de prachtige foto's.

Een nieuwe wallpaper instellen
Download eerst de afbeelding(en) van je keuze door er hieronder op te klikken. Hij opent dan (een stuk groter) in een nieuw venster. Rechter-muis-klik opnieuw op deze afbeelding en kies 'afbeelding opslaan als' om hem op te slaan in een aparte map op je computer.

In het configuratiescherm op je computer kan je deze afbeelding(en) vervolgens instellen als je bureaublad achtergrond ofwel 'wallpaper'. Als je meer kennis nodig hebt over het wijzigen van je bureaublad, klik dan hier voor een Mac en hier voor Windows.

 

Reacties op Cadeautje: wallpapers van ‘onze’ Boeddha

 1. AvatarMaaike schreef:

  JEUJ..! Dank je wel Marije, wat een goed idee. Hij prijkt nu op mijn computer. Een zonnige zoen voor jou

  • Marije OostindieMarije Oostindie schreef:

   Lieve Maaike, wat leuk dat je ze hebt gedownload. Heel graag gedaan!

 2. AvatarAnna schreef:

  Lieve Marije heerlijk jouw kadootjes telkens. Ik maak er dankbaar gebruik van.
  Liefs,
  Anna

 3. AvatarSaskia schreef:

  Wow, super, heel blij mee dat is precies wat ik verlangde... om nog een afbeelding van jullie prachtige boedda bij me te 'hebben'. Geeft ook rust. Fijn, dank je wel! <3

 4. AvatarBeatrijs schreef:

  Dat je in één week zo verknocht kunt raken aan 'Pinokkio'.
  Gelukt!
  Nou nog even al die onzin van z' neus afhalen 🙂

 5. AvatarAnton schreef:

  Dankjewel! Schitterend kado!

 6. AvatarSimone schreef:

  Super fijn om dit te mogen ontvangen, dank

 7. AvatarNeske schreef:

  Wat een fijne geste!
  🙏🏾✨👌🏾❤️🥰

 8. AvatarWinnie schreef:

  ...reeds de Boeddha kaart als zoete herinnering aan de Vrouwenwerk, nu dan op mijn bureaublad....iedere dag zo groots dichtbij.
  Bedankt Marije x

 9. AvatarJoke schreef:

  ‘Onze’ Boeddha Straalt nu rustig vanuit mijn telefoondisplay heel fijn!! Dank🌟

Geef je respons op Cadeautje: wallpapers van ‘onze’ Boeddha