Theo de Klein

Gasttrainer

Komende groepen met Theo:

Lange tijd was het voor mij ondenkbaar dat ik zomaar helemaal zou mogen zijn wie ik ben. Dat ik me niet zou hoeven voegen naar verwachtingen en verplichtingen van anderen. Toen ik in contact kwam met Tantra opende er een deur voor mij. Bij het Centrum voor Tantra voelde ik mij onvoorwaardelijk welkom. Ik raakte daar ook gefascineerd door de mogelijkheid om de ervaring centraal te plaatsen in mijn leven.
Er vond een transitie in mij plaats van leven in het spoor van verwachtingen en doelen naar meer bewust te zijn van elke vorm van zintuigelijk ervaren in elk moment. In dit proces heeft verdieping in de Kashmirische Tantra een belangrijke rol gespeeld. Ik was verrast door de eenvoud en krachtige werking van dit pad. Deze Tantrische traditie bracht mij thuis, na een periode van hard werken en doelgericht leven. Voor het eerst kon ik de diepte, schoonheid en rijkdom van het leven écht ervaren.
Zingeving ligt sindsdien voor mij in het diepe ervaren. Het leven ervaar ik steeds meer als geschenk in plaats van opdracht en het pad van Tantra nodigt mij steeds uit om nieuwe gebieden in mijn innerlijk universum te bewandelen. Oordeelvrij onderzoekend, luisterend en lerend.

Mijn passie ligt in het ondersteunen van mensen in hun eigen ontwikkeling. Ik heb grote belangstelling voor het mysterie van het leven, voor het fysieke ‘zijn’, de non-verbale verbinding en communicatie. Daarbij zijn onderwerpen als liefde, relatie, intimiteit en seksualiteit favoriet.

Ik heb inmiddels zo’n 20 jaar ervaring in het begeleiden en ondersteunen van mensen en hun relaties op het pad van Tantra. Op dit moment besteed ik de meeste tijd aan mijn eigen praktijk, geef ik (onderricht in) Kashmirische Massages en ben ik als gastdocent bij het Centrum betrokken bij de trainingen Vloeibaarheid en Aanraken in Portugal en Tantra in Relatie.