Kyo over Open Onderzoek (inclusief oefeningen en meditatie)

Op onze visie pagina schrijven we: 'Tantrika's zijn geen gelovigen, maar onderzoekers. Ze willen de werkelijkheid leren kennen door het leven in al haar volheid te beleven. Zo ervaren ze het 'goddelijke' op aarde.'

Open onderzoek is een belangrijk aspect van Tantra. Om openheid te beoefenen, gebruiken we onder andere - en met veel dankbaarheid - oefeningen en kennis uit de Ridhwan School. Een aantal van onze trainers studeren er al jaren en Kyo is er inmiddels zelf teacher.

In dit nabije interview artikel vertelt zij op bijna poëtische wijze over haar grote liefde voor inquiry - of 'open onderzoek'; de beoefening die in dit spirituele pad centraal staat.

Voor wie zin krijgt om zelf weer aan de slag te gaan met open onderzoek, beschrijft Kyo een in de PDF hieronder ook aantal oefeningen en sprak ze een meditatie in die je kan beluisteren ter voorbereiding.

Voor wie al enige ervaring heeft met open onderzoek, beschreef Kyo een aantal oefeningen die je misschien interessant vind om alleen of samen met iemand anders te doen. Het gaat om een inquiry en twee herhalende vragen en een voorbereidende meditatie die je hieronder kan beluisteren.
Klik eerst hier om de PDF met de oefeningen te openen of te downloaden.

Klik hier voor de PDF met oefeningen

Als je vragen hebt of het leuk vind om iets van je ervaring te delen, dan ben je van harte welkom om in de velden hieronder je respons achter te laten. 

Reacties op Kyo over Open Onderzoek (inclusief oefeningen en meditatie)

 1. Hannah schreef:

  Dag Kyo,

  Ik houd van de eenvoud en essentie die weerklinkt in je voorbereiding en de vragen zelf. Je stem begeleidt dat mooi met een kristalheldere trilling. Wat is er fijner dan zo in contact zijn met wat waar en echt is? Iedere dag weer open verbinding met en verrassend onderzoek naar wie en wat Ik Ben. Dank voor het delen!

 2. Inge schreef:

  Hoi lieve Kyo,
  Kom erg ontspannen aan na mijn treinreis van Den Haag naar Utrecht. Bewust van mijn lichaam. Bij t oren van jouw stem ontspant er direct iets in mijn lijf.
  Dank je wel. Inge M

Geef je respons op 'Kyo over Open Onderzoek (inclusief oefeningen en meditatie)'