Een voorbereidende meditatie op werken met het Jade Ei

Van 25 juni tot en met 30 juni 2024 geven Martina en Martine de Jade Ei vijfdaagse in Havelte. In deze vijfdaagse worden Tantrische onderzoeksvormen en meditaties gecombineerd met Taoïstische kennis en technieken. Centraal staat het leren werken met het Jade Ei; een beoefening speciaal voor vrouwen, waarbij ze een stenen eitje inbrengt in haar Yoni. Door deze beoefening nodig je meer gevoeligheid, aanwezigheid en genot uit in je Yoni.
Martina nam onderstaande meditatie op die als voorbereiding kan dienen op werken met het eitje. Deze meditatie kan door iedereen gedaan kan worden, daar waar de Jade Ei beoefening echt alleen voor vrouwen is.

Martina vertelt: "In 2001 was ik net bevallen toen ik een zware bekkeninstabiliteit kreeg. Ik had letterlijk het contact met mijn bodem verloren. Dit heeft me op het pad van de Jade Ei beoefening gebracht. In de Jade Ei vierdaagse zijn we in eerste instantie bezig om te ontspannen en onze bekkenbodem en Yoni te ervaren van binnenuit. We doen divers lichaamswerk en meditaties waarbij we onszelf aanraken en de uitademing gebruiken om verbinding met de aarde te laten ontstaan. Zodat we ons gedragen weten en de voedende steun kunnen ervaren richting de gevoeligheid van ons hart en openheid van ons bewustzijn.

De meditatie die ik heb opgenomen is gericht op ontspanning en fysieke gronding, de basis van de Jade Ei vijfdaagse. Met Jan Willem beoefende ik Tantra, sinds zijn sterven ben ik alleen. Deze nieuwe fase in mijn leven vraagt een hernieuwde relatie met mijn seksuele, sensuele en vitale energie. Het Jade Ei is een mooi hulp middel niet alleen voor het contact met mijn Yoni maar ook omdat er rouw en pijn in mij voelbaar is, die diepe gronding vraagt om te doorvoelen. Het oefenen met het Jade Ei ondersteunt mij hierin. Ik vermoed dat meer vrouwen hiermee kunnen resoneren. Samen met zingen zowel devotionele als Vedische mantra's, creëren we een veld van ontspanning, kracht en heling.

Deze retraite zal net iets anders zijn dan voorheen, omdat ik zelf veel nieuwe ervaringen heb opgedaan sinds Jan Willem zijn sterven. Het is een hele uitdaging en ik voel me erdoor geïnspireerd!" 

De meditatie beluister je hier:

 

Voor de beste geluidskwaliteit luister je de meditatie met oortjes in/koptelefoon op.

Als je vragen hebt, stel ze dan in de comments hieronder, dankjewel!

 

Reacties op Een voorbereidende meditatie op werken met het Jade Ei

 1. liesbeth schreef:

  Dank je wel, wat een fijne manier om mijn bekken te ont-moeten

  • Martina schreef:

   Ja, mooi, we mogen veel ont…. moeten in ons bekken. Vooral zijn. Aanwezig zijn. Dank voor je reactie!

 2. Maria schreef:

  Wat een fijne en zachte meditatie, heel fijn om je stem te mogen volgen, dank je wel!

  • martina schreef:

   Fijn om te horen, dank je wel.

 3. Loes schreef:

  Dankjewel Martina. Na een aantal dagen heel gespannen te zijn geweest, voelt dit weldadig en kwam er veel trilling vrij. Je rustige en melodieuze stem helpt daar enorm bij.

  • Martina schreef:

   Wat fijn loes om te horen. Doe je de meditatie vaker?

 4. Ester schreef:

  Dank je wel Martina hiervoor, heel fijne meditatie , en blij met jouw zachte vertrouwde stem

 5. Liesbet schreef:

  Heel fijn dit!

 6. Mathilde schreef:

  Ah fijn om te doen, je stem en woorden te horen. Mijn hand rond het staartbeen was steunend en fijn, mijn hand rond mijn schaambeen en yoni wat ongemakkelijker, alsof het meer knelde tussen het kussen en mn lichaam. Fijne al als voorbereiding Jade EI. Dank!

Geef je respons op 'Een voorbereidende meditatie op werken met het Jade Ei'