Tantra in je liefdesrelatie

Wat ik in Tantra heb geleerd, is dat er vanzelf verbinding ontstaat als ik mijn aandacht naar binnen breng. Dat is een radicaal andere manier van zijn voor mij. Vroeger dacht ik dat er pas verbinding ontstond wanneer ik met mijn aandacht bij de ander was.
 

Op een warme zomeravond in augustus kwam een groep van veertien studenten uit allerlei trainingen bij elkaar in onze homebase in Amsterdam. Samen deden ze een dialoog rondom het onderwerp 'liefdesrelaties'.

In het artikel van deze maand vind je een verdichtte weergave van deze dialoog, waarin je misschien onderwerpen zal herkennen die in je eigen relatie(s) spelen of hebben gespeeld.

Hoe geven deze Tantrika's vorm aan hun relatie?
Hoe gaan ze om met hun verlangens naar nabijheid en verbinding én vrijheid?

'Hoewel een geliefde mooie kwaliteiten in ons wakker kan maken, is het onderhouden van een relatie ook één van de moeilijkste dingen in ons leven', zegt Carla Verberk in haar respons aan het eind van het artikel. Ze steekt geliefden een hart onder de riem door te vertellen waarom het toch meer dan de moeite waard is om door de moeilijkheden heen te gaan...

Klik hier om het artikel te lezen.

Dit artikel maakt onderdeel uit van onze gratis online bibliotheek. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe artikelen en video's die we iedere maand toevoegen? Schrijf je dan hier in voor onze emails (1x per maand) en je ontvangt ze automatisch.

Benieuwd naar het boekje waar we aan het eind van het artikel naar verwijzen? Je vind het hier.

Reacties op Tantra in je liefdesrelatie

 1. Herman Gorter schreef:

  Lieve vrienden,

  Dank je wel voor deze volgende mailing.
  Ook het verhaal van Jeroen en Jan Willem op Vimeo vind ik heel congruent en mooi. Hier ben ik ook al jaren mee bezig. Zacht willen zijn in mijn kracht. Mooie handvatten zijn aangereikt.

  Ik wilde het boekje "awakened relating" ook lezen, maar de link doet heleaas niks... Ik heb van alles geprobeerd... Tja... WILLEN DOEN lukte ook niet.
  ( Benieuwd naar het boekje waar we aan het eind van het artikel naar verwijzen? Je vind het hier.NEE dus! )

  Hier in Maleisie onderwees mijn Lao Tse "bringing the fire down" . Een handvat wat voor mij heel verhelderend werkt en me bewust en zacht laat blijven. Me tantrisch mee laat gaan met lastige zaken voor mij. (Globaal gezegd: ik breng de uitdaging via de chakra's naar beneden. Naar de onderkant van mijn voeten.) Dat geeft rust - inzicht en kracht.
  Het wel zaak om die "fire" , dat vuur in me zelf op tijd te ont-dekken. Bewust ervan te worden en dan bewust naar beneden te transformeren.

  In kameraadschap,

  Herman

  Veel suuk 6 ewenst en ga alsjeblieft zo door...!

  • Marije Oostindie schreef:

   Ha Herman, dank voor je reactie! Ik ga even kijken wat er met de link aan de hand is. Tot die tijd vind je het boekje o.a. op bol.com.

Geef je respons op 'Tantra in je liefdesrelatie'