In memoriam Jan Willem Roos

Met deze in memoriam willen we onze lieve vriend en collega Jan Willem Roos eren. Hij overleed op 12 juli jongstleden. Jan Willem was acht maanden ziek en onderging verschillende behandelingen voor dunne darmkanker.

Verschillende medewerkers van het Centrum - die de woorden hebben kunnen vinden - hebben een stukje geschreven. Ook komen een aantal studenten aan het woord.

Jan Willem’s geliefde Martina schrijft:

“Afgelopen juni waren we 30 jaar samen. Ik verloor niet alleen mijn grote liefde maar ook de vader van mijn kinderen en een collega met wie ik intens graag samen werkte. De liefde en de leegte zijn tegelijkertijd voelbaar en dat doet hartverscheurend veel pijn.”

Over een tijdje zal Martina meer delen in onze podcast. We wensen haar en hun twee dochters Johanna en Christijn alle kracht en liefde om te zijn met dit grote verlies.

 

Reacties op In memoriam Jan Willem Roos

 1. Hans Bezemer schreef:

  Ik heb Jan Willem niet gekend. Maar zijn verlies is hartverscheurend. Ik wens Martina, Johanna en Christijn alle kracht, liefde en vertrouwen toe!
  Dat jullie omringd mogen worden door vele engelen hier op aarde om deze leegte een plek in de toekomst te gaan geven.

 2. Brenda Grobben schreef:

  Jan Willem heb ik niet gekend, ziet eruit als een vriendelijke oprechte man en veel te jong om het leven te verlaten. Wil ik de mensen en zijn naasten veel kracht toewensen om dit verlies te aanvaarden!

 3. Hein schreef:

  Lieve vriend,

  We komen zo anders tot vorm en tegelijkertijd voel ik me in de diepte zo hetzelfde. Ik mis je enorm en zie het als een van mijn grote taken in dit leven om jouw kwaliteiten te integreren en ze zo goed en zo kwaad als dat gaat door te geven aan Manu. Dankjewel voor je omarming, je tranen en je lachen. Ik houd van je.

 4. Yvonne schreef:

  Ik schrik, geheel onverwachts dit te horen. Ik leerde Jan Willem kennen toen ik stemexpressie groepen mocht begeleiden in het prachtige Centrum. Dag man met zijn warme diepe stem.
  Lieve Martina stuur je licht en liefde, en een klank met de resonantie "tot we samen zijn"

 5. Harrie van Diepen schreef:

  Citaat uit fietsreisverslag dd 21 juli’21
  Na eerder col du Tourmalet te hebben gehad daalde ik af van de volgende col. Ik zat op 1484m hoogte. Ik stopte en keek om me heen. “Nee, niemand te zien.” Ik riep vervolgens keihard: “Jan Willem bedankt.” Onmiddellijk reageerden koeien door hard te loeien. Zo hoog als ik nu was, was ik toch ff dichter bij deze zachte dynamic reus. Mijn tranen vloeiden.

 6. Annemarie Kornman schreef:

  Wat een verdriet. Veel liefs Martina, ook van Miled.

 7. Jan Kirpestein schreef:

  Stil, vind geen tekst die waardevol genoeg lijkt om te zeggen hoezeer ik je zal missen. Wat troost biedt is het feit dat we je mochten ontmoeten, je mochten liefhebben. Ik bedank je voor al onze ontmoetingen, voor de liefde en warmte die ik steeds gevoeld heb, voor je professionele en liefdevolle aanraking op mijn vaak pijnlijke lichaam, voor je begeleidingen bij Tantra, voor de geweldige man die je bent. Nu ben je vertrokken maar je zult ook altijd blijven. Fijne reis grote vriend!
  Martine en de kids heel veel liefde voor jullie en wat zullen jullie verdrietig en trots zijn!

 8. Patricia schreef:

  Alle liefs en licht voor jullie in deze nog onbegane leegte. Laat jullie hart de herinneringen levend houden.

 9. Marjan schreef:

  Een onverwacht bericht voor mij..een pijnlijke schok gaat door mij heen. Verwarmend en verscheurend alle woorden te lezen. Ik ervaar een knip in mij...zoekend & verlangend. Jij vertegenwoordigde 'krachtig in gevoel'! Deze doet zeer Jan Willem..
  Een liefdevolle groet

 10. Bas en Caro Slingerland schreef:

  Altijd vrolijk, wat een rust, kracht en warmte straalde deze man uit!
  Wat kan het leven hard zijn, om het te verliezen maar ook om je dierbaren achter te moeten laten op aarde.
  Moedig.
  Wij hopen dat Martina, Johanna en Christijn dit totaal overwacht grote verlies op een of andere manier kunnen verwerken en wij wensen hun daarbij alle sterkte van de wereld!
  Bas en Caro Slingerland.

 11. Birgit schreef:

  Wat ben ik dankbaar dat ik Jan Willem heb mogen meemaken, diepe impact op mijn leven, met hem gedanst, dat was geweldig. Hij danst door in mijn leven. Martina, Johanna en Christijn, ik hoop dat jullie voelen dat je gedragen wordt door velen. Ook al mijn liefde voor jullie.

 12. Robert Elsing schreef:

  Jan Willem liet mij inzien dat ik sterker ben dan ik dacht. Dat mijn mannelijke kant er mag zijn zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van mijn gevoelige kant. Ik heb nog dagelijks profijt van zijn coaching en zal hem herinneren als een uiterst inspirerende man. Een groot verlies. Ik wens zijn geliefden veel sterkte in deze moeilijke tijd.

 13. ivanka Eggenkamp schreef:

  Dag mooie, lieve man, ik voel nog steeds ongeloof dat jij er niet meer bent. Samen met Martina zouden jullie de paasweek geven. Je wilde dit nog zo graag 1 keer een groep geven met Martina en ik keek er naar uit om deze week te koken. Het was zo fijn als jij er was, de eenvoud die je uitstraalde, je lichtheid, je was geaard, in voor een grap. Even stoeien, je fijne handen die mijn schouders masseerde als het vast zat. Je twinkeling in je ogen, je vermogen om zaken helder te maken en te zeggen. Je liefde maar Martina en de humor van jullie beiden. Zo mooi mens, zo puur en ‘echt’. De liefde was te voelen bij jou afscheid. De rust was te voelen bij jou afscheid. De stilte was te voelen bij jou afscheid. Het licht was te voelen bij jou afscheid. Fysiek ben je er niet meer maar jou spirit zal blijven. Dankbaar dat ik jou heb mee mogen maken. Dankbaar wat jij betekent hebt. Dag mooi, lief mens het gaat je goed. Wat zal je gemist worden.

 14. Veronique Donia Nota schreef:

  Hartverscheurend en intens verdrietig bericht dat Jan Willem is overleden. Ben dankbaar dat ik van hem heb mogen leren, zeker ook dankbaar voor zijn liefdevolle begeleiding in het vak haptonomie. Kenmerkend voor hem is de rust en aandacht die hij gaf, het vertrouwen in de studenten, geduld en humor.
  De lessen, woorden zullen altijd in herinnering blijven. Dank lieve Jan Willem.
  Veel sterkte en kracht wens ik zijn geliefde vrouw en dochters.

 15. Jan Boesten schreef:

  Lieve Mensen,
  Ik heb jan Willem leren kennen als begeleider tijdens de jaartraining.
  Rots in de branding.
  Samen met Jeroen was hij in een aantal blokken aanwezig.
  Mannenkracht! Zachte doordringende en steunende mannenkracht.

  Ik wens al zijn collega's bij het CvT heel veel sterkte toe en de kracht om zijn heengaan een waardige plek te geven in jullie verdere leven en werk.
  Martine en kinderen. Ik wens jullie alle steun en liefde toe van de mensen om jullie heen en van iedereen die betrokken is bij het centrum, zodat de leegte die hij achterlaat gevuld kan worden met liefde en dankbaarheid. 🙏🙏

 16. Marieken Zeven schreef:

  Toen we hoorden dat JanWillem ziek was ging er verdriet door ons heen. We hebben hem vorige zomer ontmoet tijdens zijn coaching In Almere. Zo’n fijne man! Eerst waardevolle en begripvolle gesprekken van man tot man en later met ons samen. We hebben er veel aan gehad. Door zijn rust en humor en wijsheid gaf hij iets positiefs mee op ons pad. Dankbaar.
  Wat moet dit pijnlijk zijn voor Martina en dochters. Alle liefde en sterkte gewenst!

 17. Margreet Poulie schreef:

  Lieve Mensen,
  Als ik jou, Jan Willem zo aankijk op deze foto, kan ik me echt niet voorstellen dat je er fysiek niet meer bent. Zolang ik leef zul jij en alles wat je gegeven hebt in mij voortleven. Je pure kracht, je lach, je plagerijtjes en plotseling vanuit de achterhoede recht door zee zeggen hoe het voor jou is op het moment. Ik mocht met Jeroen naast je zitten bij ons 'alsof sterven', Toen wilde je nog niet gaan. Ik ben intens dankbaar dat ik je vele jaren heb mogen meemaken.
  Lieve Martina jullie liefde voor elkaar straalde er in alle vormen uit. Puur, soms rauw en heel echt. Wat zal het leeg zijn, want zijn fysieke afwezigheid is een totaal nieuwe vorm. Martina, Johanna en Christijn, ik hoop dat jullie je enigszins gesteund voelen in een veld waar zovelen zoveel van jullie Jan Willen houden. Maar ik besef heel goed dat dit grote verlies door jullie zelf verwerkt moet worden. Liefde en kracht voor jullie, van Margreet

 18. Nienke Crijns en Dio Miskotte schreef:

  Jan Willen,

  Wij hebben jou tijdens de introductieweek in oktober 2020 ontmoet en hebben veel van je mogen leren. We ervaren jou als warm, toegankelijk en kundig. Onze relatie heeft een verdieping gekregen door deelname aan de week die jij en Martine hebben begeleidt.

  We zijn geschrokken van dit bericht. Via deze weg willen we jou een een liefdevol vervolg van jouw reis toe wensen.
  Voor Martina, Johanna en Christijn en naasten, veel moed en kracht toegewenst voor de komende fase.

 19. Paul Dokter schreef:

  Wat een intens droevig bericht dat Jan Willem niet meer fysiek onder ons is.Ik wens al zijn dierbaren veel sterkte,liefde en kracht toe met dit grote gemis. Ik bewaar veel fijne herinneringen aan Jan Willem.
  Paul.

 20. Rein schreef:

  Jan Willem, een intense man met natuurlijke bewegingen. Zijn speelse manier van luisteren liet me ontdekken wat er vastzat. Zonder woorden bracht hij welkome inzichten.
  Met bewondering en respect groet ik deze fijne medemens !

 21. Ina Brakman schreef:

  Wat een intens verdrietig bericht dat Jan Willem is overleden, ik kan het niet geloven.
  Heb zulke mooie herinneringen aan zijn warme persoonlijkheid, altijd even tijd voor een gesprekje. Met als hoogtepunt het Vonk weekend voor Vrouwen in 2017 waar Jan Willem en Jeroen de begeleiders waren. Daar vertel ik vrienden nog wel eens over, hoe liefdevol en uitermate deskundig en vol humor ze met ons en met elkaar aan de slag gingen. Onvergetelijk!
  Ik wens Martina en de kinderen veel sterkte om dit verlies te kunnen dragen.

 22. Erica Hadjidakis schreef:

  Nog steeds ben ik onthutst door het bericht. Onvoorstelbaar dat je niet meer hier bent grote vriend. We hebben samen de training gedaan. En met vele anderen natuurlijk. Daarna is de harde kern nog zo vaak samen gekomen in jullie Open Ruimte. We hebben zoveel beleefd en gedeeld. Zo dierbaar. Ik zie me zo weer naast jou staan. Jij zo groot en ik zo klein. Je intens lieve zachte blik. En je oer stevige, warme stem. Je mooie lijf met fijne handen die aan konden raken. Je straalde vaak zoveel vertrouwen uit. En je was er altijd. Met soep!
  Wat zullen Martina, Christijn en Johanna je vreselijk missen lieverd. Hartverscheurend. Ik wens hun ook nog eens via deze weg alle kracht, troost en liefde om dit te kunnen dragen. Maar ook voor de staf een hartengroet en omhelzing van mij X

 23. Xavier Emerenciana schreef:

  Hey Jan Willem,

  Mooie man wat een gemis dat jij bent gegaan. Ik buig voor jou vanuit de traditie van de bushido en groet jou met een buiging Osu!

  Dat jouw geleefde leven door mag trillen in de levens van anderen.

  Ahooo

 24. Marijn schreef:

  Lieve Martina, jullie dochters en het CvT-team,
  Gisterochtend las ik het verdrietige en prachtige In Memoriam en ik kon maar niet geloven dat dit over Jan Willem ging... Ik was zo geschokt! En waarom? Want zo goed kende ik Jan Willem helemaal niet... Het zit zo: Ik heb hem helaas maar één keer mogen meemaken tijdens een tantra week vorig jaar vlak voor de 1e lockdown. Ik had het geluk samen met Cathelijne die week de catering te verzorgen en toen Jan Willem te leren kennen. Dat heeft meer indruk gemaakt dan ik heb kunnen bevroeden... Ik weet nog dat ik me daar niet op mijn plek voelde, het idee dat ik nog 6 dagen te gaan had stond me enorm tegen. Hoe houd ik dit vol? was mijn enige gedachte. Het was de interventie van Jan Willem (samen met Marije) die alles in mij ten goede deed keren. Hij bood een volstrekt veilige bedding, waardoor ik in alle oprechtheid alles kon delen wat ik ervoer, zonder angst dat dit afgewezen zou worden. Ik mocht er volledig zijn met alles erop en eraan. Ik heb zelden me zo gezien en begrepen gevoeld als toen. Met volkomen helderheid en (inderdaad) eenvoud trok Jan Willem me in het team. Dat ging met een liefde, vanzelfsprekendheid en ruimte voor mij, die ik niet eerder heb ervaren. En dit ging de rest van de dagen gewoon door, de normaalste zaak van de wereld;-). Met als gevolg dat ik daar het beste van mezelf kon geven, moeiteloos en geïnspireerd.
  Toen ik gisteren het overlijdensbericht onder ogen kreeg, kwam dit allemaal terug in mijn herinnering, volkomen helder, alsof het gisteren had plaatsgehad. Ik prijs me gelukkig dat ik de energie, het vertrouwen, de rust en liefde van Jan Willem in die dagen heb mogen ervaren. Dat was uniek en daarom voor mij zo'n impact, hoe kort de ontmoetingen die dagen ook zijn geweest. Een waar en dierbaar geschenk. En daarom ook de schok die ik gisteren voelde...
  Een lange uitleg hoe de korte ontmoetingen met Jan Willem zo inspirerend hebben kunnen zijn...

  Hij is er niet meer... maar wat wens ik het jullie toe dat de indruk die hij heeft achter gelaten, voor altijd bij en in jullie mag blijven. Dat deze nooit zal vervagen en immer zal inspireren!

 25. John vd Meij schreef:

  Lieve Martina, lieve mensen
  Wat een intens verlies voor jou Martina en je kinderen, voor al z'n lieve mensen om hem heen, voor het Centrum, voor de wereld, ...de foto's van het afscheid in Meeuwenveen staan nog op mn netvlies...en wat ben ik blij dat ik regelmatig in de buurt van Jan Willem heb mogen zijn. Niet eens zo vaak, maar onuitwisbaar zijn vooral de ervaringen met en via hem. Wat ik meeneem is vooral zn echtheid, zn zachte kracht in het begeleiden, z'n soms woordeloze aanraking in aanwezigheid waarin hij de ruimte gaf om' jezelf ' weer te vinden, z'n oordeellosheid, z'n heerlijke schaterlach; he 'walked his talk'...een voorbeeld voor me. Godzijdank houden deze en veel andere herinneringen Jan Willem een beetje bij me, maar wat zal het vooral voor de binnenste cirkel kaal zijn zonder deze lieve reus. De liefde voor hem van zoveel mensen zorgt voor een krachtig veld dat hopelijk steunend is voor jou Martina en je kinderen in deze pittige tijd. In liefde en licht, John vd M

 26. Bill en Bregje schreef:

  Lieve Jan Willem en Martina, wat een onwerkelijk bericht. In de herfst hebben we de basisweek bij jullie mogen volgen. We hebben zoveel van jullie gekregen en dat dragen we nog steeds bij ons. Bizar om te bedenken dat dat een van de laatste cursussen moet zijn geweest die Jan Willem heeft gegeven. Wat verdrietig, we denken met liefde aan je terug, Jan Willem. En lieve Martina, we wensen je heel veel sterkte met dit verlies.

 27. Herma schreef:

  Wat een verdriet! Jan Willem, gewoon een goede gozer. Ik ken je uit de haptonomietijd :humor, betrouwbaar, meebewegen, fijn om met je te zijn .Jaren later kwam ik je weer tegen tijdens een tantraweek Voelde meteen weer vertrouwd. Martine en jullie kinderen veel licht en liefde toegewenst

 28. Charlie schreef:

  Ik moest dit even laten indalen. Jan Willem, jaren geleden de haptotherapeut van zowel mij mijn dochter. Zoveel levenslust, warmte, humor, levendigheid en speelsheid. Ik kan het nog steeds niet geloven. Sprak altijd met zoveel liefde ook over Martine die wij pas, zonder dat toen te weten, later leerden kennen. Ik denk met warmte terug aan Jan Willem en wat hij ons heeft gebracht. En Martine, wens jou en de kinderen heel veel liefs en sterkte toe.

 29. Moniek Merkx schreef:

  Lieve Jan Willem, lieve Martina,
  Wat een verschrikkelijk en verdrietig bericht is dit. Dat die lieve grote Jan Willem er plotseling niet meer is. Die fijne man die er vaak gewoon was, glimlachend, laconiek commentaar gevend, een aai over je bol. Wat ga ik je missen. En lieve Martina wat moet dit pijn doen voor je. En wat hoop ik dat je liefdevolle, troostende en wijze armen om je heen hebt. Ik denk aan je en hou je vast, alle liefs

 30. Robin Mulder schreef:

  Vol ongeloof over dit verlies. Moeilijk om dit onder woorden te brengen. Wat voortleeft in mij is jouw rust en geaardheid. Jan Willem mooi mens het ga je goed op je reis.
  Martina en kinderen heel er veel kracht om dit alles een plek te geven en jullie grote liefde als inspiratiebron te blijven ervaren.

 31. joke van der ven schreef:

  Janwillem ontmoette ik samen met martine als trainer bij de paren introductie in 2019/20. een mooi mens met een dragende aanwezigheid en een kwetsbare energie. Niet te bevatten dat zoveel levendigheid en energie zomaar opeens kunnen ophouden. Lieve Martina, wens jou en je dochters alle wijsheid en geduld toe om deze werkelijkheid toe te laten. alles verandert continue, helaas en ook gelukkig.

 32. Annemiek Tulen schreef:

  Wat een enorm verdrietig bericht hoor ik net. Wat intens pijnlijk om een geliefde en vader te moeten verliezen die zo midden in het leven stond. Lieve Martina, ik wens jou, je kinderen, familie en vrienden heel veel kracht toe.

 33. Anne Rappange schreef:

  Lieve mensen,
  Ik ken Jan Willem van basketbal, van alweer een tijdje geleden.
  Die fijne avonden dat we als recreant plezier hadden met een bal en met samenspel, daar denk ik nu weer aan.
  En vooral ook aan de warme inbreng die JanWillem bracht.
  Lieve groet Anne

 34. Karin schreef:

  Lieve Jan Willem dank🙏 dank dat je er was. Lieve Martina én jullie dochters ik wens jullie veel liefde en kracht,

  Karin

Geef je respons op 'In memoriam Jan Willem Roos'