De introductiegroep die mijn partner Alokah en ik een aantal jaren geleden volgden bij het Centrum voor Tantra, sloeg in als een bom. Op de tweede dag van de cursus wist ik het zeker: dit is de diepgang en de betekenis waar ik al zo lang naar op zoek was. Vlak daarna stopte ik met mijn PhD onderzoek en startte ik met de Tantra Training. Die training leerde me diepere lagen in mezelf te ontdekken en doorvoelen. Dit is een doorgaand proces geworden, waar ik niet alleen tijdens retraites mee bezig ben, maar dat onlosmakelijk onderdeel is van mijn leven. Ik hou ontzettend van de bewegingen van openen, ontdekken, inzichten verkrijgen, blinde vlekken zien en nieuwe gebieden verkennen. In mezelf en in contact met de wereld om me heen.

Na de Tantra Training nam ik ontslag als docent bij de Hogeschool van Amsterdam en trokken mijn lief en ik 2,5 jaar rond in een camper en leefden we een nomadisch bestaan. Deze periode was een belangrijke tijd voor me, omdat ik wilde ervaren wat er zou gebeuren als ik me niet meer krampachtig vast probeerde te houden aan zaken die me een gevoel van veiligheid gaven, zoals een regelmatig inkomen en een huis. Mijn vertrouwen in mezelf en het bestaan groeide enorm door dit avontuur en daardoor durfde ik een keer te koken voor een groep van het Centrum voor Tantra. Dit zou een eenmalige opdracht zijn, maar beviel zo goed dat ik al snel voor meer groepen in de keuken stond. De creativiteit en flow die ik ervaar als ik kook is magisch, vervullend en meditatief en ik zie het als een groot geschenk dat ik met mijn eten mensen mag ondersteunen die zulk prachtig werk doen. Alokah is mijn vaste assistent, waardoor het koken ook een waardevolle beoefening voor onze relatie is.

Naast mijn werk bij het Centrum ben ik Ashtanga yoga docent en sta ik bijna dagelijks op mijn yogamat als student. Ik ben gefascineerd door de wijsheid en intelligentie van het menselijk lichaam en in het verlengde hiervan ook in het effect van voedsel op het lichaam. Daarom vind ik het belangrijk dat het eten dat ik kook tijdens de retraites niet alleen lekker en feestelijk is, maar ook gezond en ondersteunend aan de vitale energie.