Artikel: ervaringen van Vloeibaarheid in Aanraking

In dit artikel willen we graag meer vertellen over Vloeibaarheid in Aanraking. In deze retraite beoefenen we het 'in aanraking zijn met onszelf' en met alles om ons heen, net als de 'traditionele' Tantrika's ooit deden.

We geven de groep van 17 tot en met 31 mei 2025 in Centro d'Ompio in Noord-Italië, in de uitlopers van de Alpen met prachtig uitzicht over Lago d'Orta en de bergen van Monte Rosa. Naast dat het resort schitterend is, hebben we de locatie bewust gekozen met oog voor het klimaat; de plek is namelijk heel goed te bereiken met de trein.

In Vloeibaarheid in Aanraking verfijnen we het contact met onze uiterlijke en innerlijke zintuigen. We laten ons hierbij inspireren door de '36 Tattva's; een Tantrisch systeem dat verschillende dimensies van de realiteit beschrijft. Verder staan twee beoefeningen centraal, namelijk de 'Yoga van Aanraking'; de Kashmiri massage en de Tandava, ook wel de dans van Shiva genoemd. Beide geven veel steun om je te ontspannen en jezelf los te laten in de ruimte. Onze vitale energie, die vaak is vastgezet in controle, krampachtigheid en verdichting, kan zo haar natuurlijke vloeibaarheid weer terugvinden.

We spraken vijf voormalig deelnemers van Vloeibaarheid in Aanraking en in dit artikel lees je meer over hoe zij de retraite hebben ervaren.

Wil je meer informatie over de groep of je inschrijven? Kijk dan hier

Geef je respons op 'Artikel: ervaringen van Vloeibaarheid in Aanraking'