Tomm Velthuis

Trainer

Stuur Tomm een bericht.


Komende groepen met Tomm:

Artikelen door Tomm:

Mijn eerste ervaringen met een spiritueel pad waren, achteraf gezien, bij de toneellessen die ik volgde als kind. Als middelbare scholier vond ik mijn tweede thuis bij de Jeugd Theaterschool in Groningen, waar ik les had van een docent die veel aandacht besteedde aan reflectie, evaluatie en napraten over wat er op de vloer (en daar omheen) plaatsvond. Hij wekte mijn interesse voor persoonlijke ontwikkeling. Je blik richten op je jezelf, durven kijken naar wat je doet in een contact, je eigen aandeel zien. Theater is in het moment, het gebeurt in het nu. Ook gaat het over interactie tussen mensen, een ander aanvoelen, afstemmen. Hoe dichter je bij je ware zelf blijft, hoe beter het acteren gaat. Die paar uur in de week spelen waren goddelijk, omdat ‘de mind’ even geen ruimte kreeg om mee te spelen.

Jaren later, in het laatste jaar van mijn opleiding aan de Design Academy in Eindhoven, kwam ik via mijn toenmalige vriendin in aanraking met het Centrum voor Tantra. Ik nam deel aan de allereerste editie van de Jong Tantra introductieweek en voelde opnieuw een thuiskomen. De aandacht voor elkaar en het gevoelige proces van openen, de ruimte, de aankleding, de taal, de geluiden, de geuren, alles. Ook voelde ik op een diep niveau connectie met ‘wat we hier aan het doen waren’. De manier van werken paste als een warme winterjas. Hier ging mijn pad naar persoonlijke ontwikkeling verder waar het na de toneellessen was gestopt.

Tantra heeft mijn mogelijkheid om naar binnen te kijken verdiept. De rijkdom en omvang van het menselijk construct inzichtelijk gemaakt en mijn interesse en warmte opgewekt voor ‘de waarheid’. Mijn waarheid, die ik altijd bij me heb. Tantra helpt om deze waarheid in bewustzijn te brengen; in het moment voelen wat je voelt, ervaren wat je ervaart. En het wordt vervolgens echt feestelijk als we in staat zijn deze intieme waarheden, welke kleuren ze ook hebben, te delen met anderen. Daar gaat Tantra voor mij ten diepste over.

In het geven van introductie weken zie ik de mogelijkheid groepen mensen een week lang een andere, diepere, betekenisvolle ervaring te geven over waar het leven (ook) over gaat. Voor velen nieuw terrein, kostbaar terrein, maar in het grotere geheel ook een weg naar gezond samen-leven.