Jacqueline Dijks

Senior Assistent

Stuur Jacqueline een bericht.


Komende groepen met Jacqueline:

Artikelen door Jacqueline:

Met de Paas Introductiegroep van 2008 werd ik student bij het Centrum voor Tantra. Het was één van de grote gebeurtenissen in mijn leven. Ik heb er vrijwel alle trainingen meerdere keren gevolgd en vele groepen geassisteerd. Sinds 2015 maak ik deel uit van de staf van de Vrouwen Introductieweek. Verder ben ik deelnemer aan de Mysterieschool.  

Voor mij is Tantra een pad van bevrijding, van radicale waarachtigheid, van steeds diepere belichaming, van de opluchting om precies te mogen zijn waar ik ben. Niet te vechten tegen mijn ervaring maar ernaartoe gaan, hem volgen naar binnen, de intimiteit met mijn eigen grond kennen. De rust, de stilte, de vervulling, de diepte, de rijkdom, de overgave aan het eeuwige moment van nu. Niemand in het bijzonder hoeven zijn. Niks bijzonders hoeven doen, nergens anders naartoe hoeven dan hier. En dat wil ik ook graag uitdragen aan anderen: hoe bevrijdend het is om je ervaring te mogen erkennen en doorvoelen. Hoe wonderbaarlijk het is dat zich dan een grote, diepe, lichte ruimte opent.

Van kinds af aan kon ik de extase ervaren van mijn behendige, bewegende, ademende, levende lijf. In rennen, springen, verstoppen, klimmen, turnen, buiten zijn, brake landjes ontdekken. Naar blokfluitles gaan op zaterdagochtend terwijl iedereen thuis nog in bed lag, en met mijn klanken een andere, sprankelende dimensie binnenstromen.
Met in contrast de ervaring van kramp, dichtheid, verstikking en wanhoop in mijn lijf, van leven in onwaarheid, ontbering en gevangenschap, binnen in huis, in het gezin.
Hoe al deze imprints sporen hebben nagelaten in mijn lichaam. Als ik mijn lichaam in beweging breng, ademruimte geef, er mijn liefdevolle aandacht bij breng, blijken die imprints nog steeds complete informatie naar boven te kunnen brengen die alsnog doorvoeld en verteerd kan worden. Dan komt er stroming, en opent zich de ruimte van wie ik werkelijk ben weer iets meer.

Mijn passie is het mysterie van het lichaam, hoe het één op één de bewegingen en stagnaties van de ziel reflecteert. Hoe je via het lichaam, door ademhaling en beweging, met de kramp van het ego kunt werken.  En hoe ik dat vertrouw, ook in mijn werk met anderen.

Het was een lange weg om uiteindelijk hier uit te komen. Een zoektocht langs vele wegen.
Momenteel werk ik in mijn eigen Tantrapraktijk, de Vrouwen Tantra Tempel in Soest. Daar geef ik individuele sessies lichaamswerk en groepen aan vrouwen rondom het thema seksualiteit en vrije stroom. Daarnaast zijn mannen die bij het CvT de Tantra Training doen er ook welkom voor individuele sessies.
Ik ben IPT practitioner (integrale bekken therapie), Ridhwan leraar en biodanza docent. Moeder van twee volwassen kinderen en oma van een kleindochter die van samen heksje spelen en wildkamperen houdt, en een kleinzoon die van samen ménens grommen houdt.

Andere scholing die mij heeft gevormd:
VWO, Sociale Akademie, Theaterschool Moderne Dans, Rebirthing, div. massage opleidingen, Reiki, Reichiaans lichaamswerk, Siddha Yoga Meditatie, NLP trainersopleiding bij NTINLP, Systemisch Werken en De Maskermaker (karakterstructuren in het lichaam) bij Phoenix, biodanza lerarenopleiding, opleiding tot diamond approach leraar aan de Ridhwanschool, opleiding IPT (integrale bekken therapie).