Russill Paul on ‘Embodiment’

Russill Paul is een expert op het gebied van traditionele mantra en een getalenteerd muzikant en kunstenaar, die verschillende culturen met elkaar weet te verbinden.

- Carla Verberk

In de zomer van 2017 kwam Russill Paul voor het eerst naar Nederland voor de retraite 'The Yoga of Sound', die hij samen met Carla en Remmelt gaf in Havelte. In de video hieronder legt Russill uit hoe Mantra en Tantra met elkaar verbonden zijn in duizenden jaren oude tradities. Hij vertelt ook over hoe we het contact met ons lichaam zijn kwijtgeraakt, en hoe Tantra ons kan helpen om de verbinding met ons lichaam weer te herstellen. Hij licht een tipje van de sluier op over de rol van klank in ons spirituele proces en de invloed die dat kan hebben op ons dagelijks leven.

Russill zal vaker naar Nederland komen. Hou onze nieuwsbrief in de gaten om op de hoogte te blijven van zijn komst.

 

Over Russill Paul

Alles leek er op dat de jonge Russill Paul, geboren in Chennai, India, carrière zou maken in de popmuziek. Maar na een intense spirituele ervaring werd hij nog vóór zijn twintigste levensjaar monnik in een Christelijk klooster. De vooruitstrevende abt van dat klooster zond zijn getalenteerde pupil uit naar oude Hindoestaanse tempels. Daar kreeg hij onderricht in de traditionele Indiase muziek, Mantra, Sanskriet en Yoga, zoals die al eeuwen beoefent wordt.

Carla, Remmelt & Russill

Al jaren gebruiken Carla en Remmelt de prachtige, mysterieuze muziek van Russill Paul in hun retraites. Op een gegeven moment ontdekten ze dat Russill Paul niet alleen een begenadigd muzikant is, maar ook een spiritueel leraar. Een paar jaar geleden deden Carla en Remmelt een retraite met hem in India; een pelgrimage langs de tempels en het klooster waar Russill studeerde en leefde. Het klikte tussen hen drieën en al tijdens deze reis werden de plannen voor Russills komst naar Nederland gemaakt.

Voorafgaand aan de twee retraites gaf Russill Paul een groot concert in Theater Amsterdam, ter ere van het 25 jarig jubileum van het Centrum voor Tantra. Bij dit concert waren meer dan 600 (oud) studenten, trainers en geïnteresseerden aanwezig: het was één groot feest.

Reacties op Russill Paul on ‘Embodiment’

 1. Jan schreef:

  Wauw! Wat helder. Heb een tweetal boeken van hem gelezen en in deze video vind ik eigenlijk de essentie daarvan terug.
  Het raakt! En dat is mooi!
  Ben benieuwd naar de komende video's

 2. Diane schreef:

  Fascinating!!

 3. Remmelt van Kleef schreef:

  Luisterend naar de video raakt mij vooral het woord, het fenomeen, vibratie. Voelbaar in mijn lichaam als ik zing, voelbaar in de ruimte als we samen zingen. Voelbaar en toch ongrijpbaar en mysterieus wanneer de massa van mijn lichaam - en de veronderstelde dichtheid en afgescheidenheid ervan - z'n verdichting verliest. In de ruimte die dan opent blijk ik telkens reiziger te zijn door meerdere dimensies van de werkelijkheid. Bijna ongemerkt, omdat het zich via immateriële vibratie voltrekt en zonder tussenkomst van begrip. Maar me zo onmiskenbaar krachtig (powerful zoals Russill zegt) verbindt met de diepte van mijn wezen. Een kosmische reis; via het lichaam voorbij het lichaam. Let's embarke.

Geef je respons op 'Russill Paul on ‘Embodiment’'