Een meditatie voor iedere dag – ingesproken door Carla

Het is alsof ik weer in de nabijheid van Carla zit, dat ik zelfs opnieuw in één van de trainingen aanwezig ben.

We beoefenen heel veel soorten meditaties in onze retraites. In sommige zit je stil, in andere adem je op een specifieke manier, beweeg je of dans je. We doen meditaties waarin je veel in contact bent met anderen en meditaties waarin je op jezelf bent.

Als je een retraite met ons komt doen, zal je vrijwel dagelijks 'Onze Meditatie' doen, afgekort: 'OM'. Een zitmeditatie van een kwartier á twintig minuten waarin je je aandacht brengt bij je fysieke sensaties, je stemming en je gedachten - zonder dat er ook maar iets hoeft te veranderen.

Carla Verberk, grondlegster van het centrum, heeft haar de afgelopen dertig jaar talloze keren gedaan met duizenden studenten. De meditatie heeft daarin alle tijd gehad te verfijnen, om rijker én eenvoudiger te worden. Je hoort haar in alle programma's van het Centrum voor Tantra, uit de monden van alle trainers.

Om je te ondersteunen om je beoefening thuis voort te zetten, hebben we een professionele opname laten maken van deze meditatie. En nu is 'OM' voor altijd zomaar beschikbaar. Klik op de video hieronder om haar te beluisteren of ga naar onze webwinkel om haar gratis te downloaden.
We wensen je een fijne meditatie toe!

Downloaden?

Het is ook mogelijk om onze meditatie gratis te downloaden, zodat je haar altijd offline kan beluisteren. Mocht je je dankbaarheid daarvoor willen uitdrukken via een donatie aan ons studentenfonds Stichting Witte Tara, dan zullen veel mensen daarvan profiteren.

Stichting Witte Tara is er voor en door studenten van het Centrum voor Tantra. Deze stichting zet zich in om het mogelijk te maken voor iedereen die dat wil om aan de programma’s van het Centrum voor Tantra deel te nemen - ongeacht zijn of haar financiële situatie. 

Iets delen over je ervaringen met Carla's meditatie?
We waarderen het zeer als je in de tekstvelden hieronder je respons achterlaat. Dankjewel.

Hieronder kan je ook de meditatie beluisteren via Soundcloud:

Reacties op Een meditatie voor iedere dag – ingesproken door Carla

 1. Martina schreef:

  Ohhh wat een heerlijk kado dank jullie wel ❤️ Ik verheug me op donderdag!

 2. Silvia schreef:

  Wat een mooi en behulpzaam cadeau !!
  Héél erg blij mee !

 3. Caroline schreef:

  Ik had het niet verwacht, maar het raakt me enorm!
  Ik zit gelijk weer in de linkinggroep.
  En met het luisteren naar de meditatie van Carla komt gelijk weer zoveel anders naar boven wat ik daar of in andere groepen heb meegemaakt en geleerd.
  Heeeeeerlijk!!!!
  Het voelt als thuis, en de juiste weg voor mij.
  Dankbaarheid ook.

 4. Karel schreef:

  Wat een fijn cadeau! Vanavond, precies op het moment dat op de hele wereld honderdduizend mensen mediteerden voor eenheid tijdens de zonsverduistering, deed ik de meditatie van Carla. Ontroerd door de overbekende stem, gleed ik makkelijk een diepe stilte in.

 5. Dinne schreef:

  Gefeliciteerd lief jarig Centrum voor Tantra en alle personen die je dragen! En dankjewel lieve Carla en alle anderen die dit heerlijke kado hebben mogelijk gemaakt.Zat eerst een poosje te luisteren naar je adem, Carla, en naar hoe je 'het deed'. Daarna kon ik zakken in de meditatie zelf, die me ruimte bracht, weer. Dank dank dank voor het telkens opniieuw liefdevol aanraken van mijn leven. ?❤️

 6. Sabine schreef:

  Fijne gefocuste meditatie!

 7. Inèz schreef:

  DANK voor dit geschenk van rust en ruimte, waarin geen woord te veel is.
  Dank voor je stem, Carla, in elk opzicht.
  Gefeliciteerd met dit jubileum van jullie geïnspireerde en inspireerde levenswerk.

 8. Trees schreef:

  Heerlijk! Dank je wel, Carla! Liefs Trees

 9. Gemma schreef:

  Door deze fijne meditatie van Carla gaat mijn hart weer stromen en word ik heerlijk warm van binnen.
  Zo vertrouwd ook. Veel dank Carla.

  Namaste van Gemma.

 10. Matteus schreef:

  Dankjewel!

 11. Mariette schreef:

  Fijn en behulpzaam. Heel welkom!

 12. Beer schreef:

  Wat’n fijne meditatie en jouw stem Carla bracht me in een diepe rust en contact met mijzelf, dank daarvoor.

 13. Anne schreef:

  In een woord zaliggg. Precies even hard nodig en floep door jouw stem Carla kon ik zo het land der verstilling in glijden, heel fijn, dank je wel, Anne

 14. Rein schreef:

  Dank Carla,
  Luisterde naar Remmelt over emoties, reactiviteit, Shakti, Shiva.
  Het branden, demonteren, is goed voelbaar als ik naar jou begeleide meditatie luister.
  De beelden van toen, Tantrajaartraining 1994, gaan bij aanvang nog als een wervelwind door me heen.
  Ik kan voelen hoe het begrip over Object Relaties mij helpt de emotionele reactiviteit te dragen.
  Vrij gauw ontstaat dan dit pure Bewust Zijn, half liggend, in mijn warme bed, vol liefde en tevredenheid. Goed om te weten dat ik er geen project van hoef te maken.
  Ik stel voor om het hele "beoefenen van" ook maar los te laten, anders wordt dat ook weer zo'n ego dingetje.
  Als timmerman en meubelmaker, heb ik heel wat gesloopt en weggegooid, in de daarvoor bestemde "containers" natuurlijk. Ook zij, de containers, krijgen zo heel wat te verduren van al het demontage werk.
  Als rebalancer is dat niet zo goed te wegen, loodzwaar als het ego kan voelen, is het meer een kwetsbaarheid, een lichtheid, een soliditeit. Mijn "mind" zegt: ik ga af en toe gebruik maken van jou historische begeleiding. Dank daarvoor.

 15. HannaH schreef:

  Een oase waar ik graag dagelijks naar terugkeer....

 16. Carolien schreef:

  Heerlijk om deze tegen te komen! Als ik één geluidsopname zou mogen meenemen naar n onbewoond eiland of een overbevolkt flatgebouw van 30 verdiepingen, dan zou het deze zijn. Elke cel in mijn lijf reageerd er openend en grondend op, net als mijn ademhaling, mede door m zó vaak in levende lijve aanwezigheid met Carla hebben mogen doen, geeft het denkelijk de ultieme pavlov sensatie. Mijn dank is groot
  Liefs, Carolien

 17. John schreef:

  Oh Carla, dank je wel!
  In deze fase van mn leven word ik behoorlijk heen en weer geschud... door dood, verlating, ouderdomsgedoe maar ook door geboorte, diepe vriendschap...
  Nu in een snoeiheet ZW Frankrijk vind ik stevige steun bij jouw meditatie. Alleen je stem doet de temperatuur al drastisch dalen... of kan dat niet 😘...Hoe dan ook, een diepe gasshoo voor jou 🙏🙏

 18. Korrie schreef:

  Dankjewel Carla, voor deze meditatie waarin ik kan ervaren dat alles Een is. Jouw stem brengt mij dertig jaren terug én in dit moment tegelijkertijd. Eeuwig dankbaar ben ik, voor tantra (zijn met wat is) zoals ik bij het centrum voor tantra mocht ervaren en deze ervaringen mijn verdere leven hebben mogen vormgegeven. Ping. Liefs.

Geef je respons op 'Een meditatie voor iedere dag – ingesproken door Carla'