Minie van Duijn

Senior Assistent

Stuur Minie een bericht.


Op dag 4 van mijn Introductieweek in december 2012 wist ik het, hier moet ik zijn!

Terugkijkend waren mijn eerste spirituele ervaringen in vrijen; nergens was er een plek waar ik zo weinig gedachten had, zo zonder vorm of vaste ideeën over hoe het zou moeten zijn, en een tijdloosheid waar ik in kon vallen. Ik had toen nog geen idee dat dat iets met spiritualiteit te maken had. Ik was daarin nog onbewust.

Ik zocht in mijn leven naar plekken waar ik me vrij kon voelen, waar ik er mocht zijn. Het werk als stewardess heeft me daarin enorm ondersteund. Ik ging letterlijk elke keer de lucht in met een nieuwe leuke club mensen. De vrijheid om de hele wereld te ontdekken in een veilige setting van fijne collega’s was heerlijk voor me.

Tijdens een pittige scheiding van de vader van mijn kinderen kwam ik terecht bij een (hele fijne) therapeut. Daar ontdekte ik gaandeweg, misschien wel voor het eerst, dat ik niet hoefde te veranderen, dat er niets mis met me was. Dat ik helemaal oké ben zoals ik ben. Daar leerde ik langzaamaan dat ik met lastige gevoelens en situaties kon zijn en dat ik dan niet doodging. Daardoor ging ik me steeds steviger voelen en ervaren dat ik wel wat kon hebben.

Toen ik 13 jaar geleden een opleiding begon tot Lichaamsgericht Psychotherapeut, kwam ik steeds meer in mijn lichaam terecht. Daardoor merkte ik dat ik nog vaak buiten mijzelf zocht naar antwoorden op mijn vragen, in plaats van naar binnen te gaan. Dat was voor mij het teken dat er nog iets was wat niet helemaal lukte. Dat iets in het contact met mezelf maar ook met anderen niet helemaal uit de verf kwam. Niet helemaal de diepte had waarnaar ik zo verlangde.

In de Introweek bij Carla en Remmelt wist ik op dag 4: hier moet ik zijn. Hier ga ik thuiskomen bij mezelf, hier ga ik mijn stem en kleur vinden. Het ontroerende is dat dat proces nog steeds gaande is. Dat dat zich blijft openen, blijft ontvouwen. Ik leer het beste door zelf te ervaren en laat dat nou precies zijn wat in Tantra voorop staat. Niemand weet het voor je. Je gaat zelf op ontdekkingsreis.

Niets is mooier en ontroerender dan ook andere mensen te mogen ondersteunen op hun weg naar meer openheid, vrijheid en een steeds intiemer contact met zichzelf en de wereld om hen heen.

 

Opleiding & ervaring:

Lichaamsgerichte psychotherapeut. Bio Energetica Gestalt, Karakterstijlen, Ademwerk. Ik geef therapie sessies aan mensen alleen en aan stellen.