Joost de Natris

Senior Assistent

Stuur Joost een bericht.


Komende groepen met Joost:

Na een aantal cursussen en opleidingen op gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit kwam ik via via in contact met het Centrum voor Tantra. Ik wist niet goed wat ik ervan moest denken, maar iets trok me aan. Ik heb de sprong gewaagd en schreef me in voor de Introductiegroep. Op dag 2 was ik compleet flabbergasted, diep geraakt en ontroerd door de aandachtigheid, diepte en schoonheid van alles wat ik mocht ervaren. Aspecten van benaderingen die ik hiervoor had meegemaakt kwamen hier samen, en meer. Het was een diep thuiskomen in een thuis waarvan ik niet wist dat ik het miste.

Tantra heeft me sindsdien liefde bijgebracht voor waarachtigheid in contact met mezelf en met anderen. En voor hoe voelen wat er te voelen is, aanwezig te blijven bij mijn directe ervaring, me steeds dichter bij mezelf brengt. En daarmee het contact met de ander verdiept, en met iets veel groters dan mezelf. Hoe fijn dat kan zijn, hoe spannend ook, en hoe echt.

Door de jaren heen is dit een doorgaand proces voor me geworden. Ik ervaar meer en meer hoe dicht bij mijn ervaring blijven – wat die ook is, licht, blij, zwaar of  grauw- me dichter bij mezelf brengt, me meer ruimte en vitaliteit geeft. Echt diep in een ervaring afdalen en doorvoelen kan me bij een staat brengen waar dingen eenvoudig en tegelijk intiem en sprankelend zijn. Het doorvoelde besef dat dat mogelijk is, dat dat in mij toegankelijk is, dat ik er niets voor hoef te doen, is me heel dierbaar.

In mijn opleiding aan de Design Academy Eindhoven en mijn werk als ontwerper van landschap en openbare ruimte, ontwerp ik aan ruimtes voor mensen. Plekken waar mensen komen - en ervaringen hebben. En hopelijk draagt het ontwerp bij aan die ervaring. Wat me het meest bijblijft is een ontwerp voor een heel simpel onderdeel op een begraafplaats, dat in al zijn eenvoud een heel wezenlijke bijdrage levert aan een plek waar ieder mens mens is en mag zijn.

Die essentie vind ik terug in het werken in de groepen en trainingen van het Centrum voor Tantra: waar ieder mens helemaal mens is, en hoe eenvoudig mooi en hoe ontzagwekkend diep dat kan zijn. Mijn liefde ligt bij de diepte en schoonheid, de openheid, aanwezigheid en sprankeling die zich kunnen ontvouwen in persoonlijke processen.

Van jongs af aan houd ik van klank, muziek en ritme. Ik vind het heerlijk om te dj-en, dansen en met lichaamswerk bezig te zijn.

 

Mijn werk- en studie achtergrond:

Ik studeerde aan de Design Academy Eindhoven en werkte bij ontwerpbureaus voor landschapsarchitectuur en stedenbouw. Later studeerde ik Gestalt therapie, volgde ik cursussen in Tibetaans Boeddhisme bij Rigpa (Sogyal Rinpoche) en Tantra retraites bij Centrum voor Tantra en Pema Gitama. Momenteel volg ik de opleiding tot lichaamsgericht psychotherapeut (bio energetica, Gestalt, bodydrama, ademwerk), ben ik student aan de Ridhwan school van A.H. Almaas en co-creëer ik Open Floor dans workshops. In de community van CvT ben ik mede-initiator van community-activiteiten ‘de Bedding’ en ‘de Branding’.