Anne Langedijk

Office Management

Stuur Anne een bericht.


Mijn eerste groep bij het Centrum voor Tantra deed ik in 2001. Daarna volgden onder andere nog twee introductiegroepen en tweemaal de Tantra Training. Ik voel me gezegend student te zijn bij deze school.

Tantra, zoals het door het Centrum wordt aangeboden, helpt me te erkennen wat er in me leeft en - stapje verder – dat te accepteren en – nog een stapje verder – dat lief te hebben. De oefening die het meest transformerend voor me was, is die van verlangen. Ik kan me er zo weer in verplaatsen, de periode dat ik twee keer per dag, fietsend naar m’n werk en terug, telkens beoefende: het voelen van spanning/ongemak in mezelf en het zoeken en onthullen van het onderliggende verlangen. Het ontkrachtte de overtuiging die zich in me had vastgezet dat een verlangen fout is als het niet vervuld wordt; dat ik fout ben als een verlangen niet vervuld wordt. Ik heb heel wat zachte tranen gehuild toen, op de fiets.

Het pad van tantra heeft zich voortgezet in het pad van de Diamond Approach. En sinds 2021 begeleid ik mensen in hun zelfonderzoek met het model van Internal Family Systems, dat prachtig aansluit bij het werk van het Centrum en de Diamond Approach.

In 2020 stond er een artikel van Remmelt over Holacracy in de nieuwsbrief van het Centrum. Die manier van samenwerken en hoe het beschreven werd, sprak me zo aan dat ik dezelfde dag een mail heb gestuurd naar Marielle dat ik graag bij het Centrum zou willen werken. Daar is toen niks uitgekomen. Het was een verrassing dat Marielle me in oktober ’23 belde of ik belangstelling had om tijdelijk op kantoor te komen werken, om Coosje te vervangen tijdens haar sabbitical. En daar ben ik :-)