Podcast aflevering #2: Remmelt over de kern van Tantra

"De kern van Tantra is 'ja' zeggen tegen alles wat je ervaart." Misschien herinner je je deze zin nog uit de allereerste meditatie op de eerste avond van onze introductieweek. Bij het horen van deze zin ervaren veel mensen een gevoel van opluchting en ruimte. Maar wat behelst deze vraag eigenlijk?

In deze tweede aflevering van onze podcast vertelt Remmelt meer over de essentie en veelomvattendheid van 'dat waar het allemaal draait': telkens weer 'ja' zeggen tegen je ervaring.

 

Reacties op Podcast aflevering #2: Remmelt over de kern van Tantra

 1. Edith schreef:

  Voor mij hoor ik deze podcast op precies het juiste moment, zoals veel de laatste tijd. Heel veel tranen, van verdriet, pijn, herkenning, geploeter en nu het gevoel van niet alleen zijn. Zelfs na het lied enige vrolijkheid te bespeuren in mijn zijn. Wat heerlijk veranderlijk mens zijn. Dank Remmelt, dank Kim voor deze woorden, dit geluid.

 2. Loes Manders schreef:

  Wat een pareltje van bemoediging om ja te zeggen tegen alles wat je in jezelf opmerkt. En wat fijn Remmelt dat je iets over je eigen weg hierin vertelt. Dat is hoopgevend voor degenen die denken dat dit niet voor hen is weggelegd.
  Ik ben 71 en durf steeds meer ja te zeggen. En ik voel blijdschap van herkenning èn het ontvangen van nieuwe inzichten als ik naar de podcast luister. Dankjewel Remmelt en Kim voor dit cadeau.

 3. Sarah Jens schreef:

  ‘Ja zeggen tegen de vervorming is altijd het startpunt van de ontwarring’.
  Wat een heerlijke zin, die mij ruimte geeft en moed.
  Dank Remmelt, fijn je te horen.
  En dank Kim voor je mooie vragen.

Geef je respons op Podcast aflevering #2: Remmelt over de kern van Tantra