Sabrina Hilgeman

Senior Assistent

Stuur Sabrina een bericht.


Toen ik na mijn dertigste worstelde met een pijnlijk dilemma, kreeg ik telkens te horen dat ik gewoon moest voelen en doen wat ik wilde. Maar dat was nu juist het punt. Hoe kon ik voelen wat ik wilde!? Iets in mij begon hard te schreeuwen dat ik snel de juiste keuze moest maken. Ik voelde mij eenzaam en in paniek.

In die tijd was ik bij een Taste of Tantra waar ik geraakt werd door Carla die sprak over intiem zijn met jezelf, ‘ja’ zeggen tegen alles wat je ervaart. En dat leidde ertoe dat ik samen met mijn partner twee Introductieweken volgde en meteen daarna de Tantra Training.

Tijdens de Tantra Training werd ik telkens opnieuw uitgenodigd om in contact te zijn met wat ik van binnen ervaarde. Niets was te gek of te vreemd. Niets werd verworpen of belachelijk gemaakt. Alles in mij was welkom. Dat was een grote tegenspraak tegen mijn innerlijke criticus die altijd en overal commentaar op heeft, mij angst aanjaagt, pusht en duwt. En daar begon ik te ontdekken dat ik veranderlijk ben, dat het leven door mij heen stroomt en voortdurend andere vormen aanneemt. Dat er geen eenduidig antwoord is op wie ik ben en wat ik wil. Voordat Tantra op mijn pad kwam, was ik daar onrustig over, kritisch, bang en onzeker. Nu voel ik ook nieuwsgierigheid en vertrouwen.

Het is voor mij een groot geschenk om een plek te vinden waar niets wordt afgekeurd, maar waar mensen je helpen om aanwezig te zijn bij wat je ervaart. Waar je met een open en nieuwsgierige houding wordt aangemoedigd om dieper af te dalen in jezelf en jezelf echt te ontmoeten. En dan ook echt alles van jezelf:  je angst, je schaamte, je lust, je woede, je kracht, je haat, je twijfel, je liefde... Vervolgens is er de uitnodiging om dat in contact te brengen met een ander en je te laten raken door dat contact. Nou, dat is niet niks. Ook daarin kom je weer van alles tegen. En dat trekt mij aan, het niet weten en op onderzoek gaan. Te beginnen bij wat ik nu ervaar, daar alles over te voelen. Gewaar te zijn van deze mysterieuze levendigheid in en om mij heen.

Na de Tantra Training ben ik gaan assisteren bij het Centrum. Ik vind het bijzonder om aanwezig te zijn bij het proces van anderen. Als de levensstroom haar gang kan gaan, komt er zoveel vrij in en tussen mensen. Het vervult mij om hier getuige van te zijn en aan bij te dragen.

Wie weet komen we elkaar tegen bij een Taste, introductieweek of andere activiteit van het Centrum voor Tantra. Heb je interesse om een individuele sessie af te spreken dan kun je mij een bericht sturen.

 

Hieronder een beknopt overzicht van mijn opleidingen en werkervaring:

Orthopedagogiek gestudeerd aan de VU. Rebalancing opleiding afgerond en aantal jaar geassisteerd. Verschillende workshops en (jaar)trainingen gevolgd op het gebied van geweldloze communicatie, familie-opstellingen, bio-energetica, meditatie, 5-ritmes en stembevrijding.  Al 20 jaar actief in herwaarderings co-counselen. Sinds 2018 assistent en sinds 2024 senior-assistent bij het Centrum voor Tantra. Vanaf 2022 Ridwhan-student bij Diamond Heart Nederland.